onsdag 14 februari 2018

Avskogning lösningar

Resultatet blir stora förluster av biologisk mångfald och utsläpp av . Utarmandet av världens skogar hotar överlevnaden för tusentals arter och äventyrar framtiden för miljoner människor som är direkt eller indirekt beroende av skogens skafferi. En viktig del i Världsnaturfonden WWFs naturvårdsarbete är därför att bevara och återställa ett representativt nätverk av . Sverige måste investera 7miljoner kronor mot den globala avskogningen. Det är dags för regeringen med Fredrik Reinfeldt i spetsen att agera . Det svenska företaget We are Spindye har utnämnts till ett av världens mest intressanta start up-bolag inom hållbara lösningar för den globala klädindustrin.

Företagets infärgningsteknik har även lyfts fram i Greenpeace årliga textilrapport. För Aktuell Hållbarhet berättar We are Spindye´s grundare Martin . Som lösning diskuteras nu inom klimatförhandlingarna ett system för att minska utsläppen av växthusgaser från avskogning , som kallas REDD . Avskogning i tropiska och subtropiska länder har länge varit ett problem som man i internationella sammanhang har försökt hitta lösningar på för att minska. Avskogning innebär att ett ursprungligen skogtäckt område omvandlas till antingen kalhygge, åkermark, betesmark eller annan öppen mark, antingen genom människans inverkan eller genom naturliga orsaker, till exempel skogsbränder. Jämför slutavverkning som används för att regenerera skogsmark. Bristande långsiktighet och allt för enkla lösningar - risk för ineffektivitet i internationella program för skydd av tropisk skog.


Avskogning är den näst största källan till koldioxidutsläpp, efter användning av fossila bränslen.

Att stoppa avskogningen är en investering som ger stora effekter till en relativt billig kostnad. När Fredrik Reinfeldt i dag talar inför världens ledare i FN. Den pågående avskogningen hotar att accelerera den pågående växthuseffekten och omöjliggör försörjningen för miljontals människor.


Att vakta skogen med gevär är ingen långsiktig lösning. Att hålla ute människor som behöver skogen för att kunna leva är omoraliskt, dessutom finns det inte resurser till det, säger Göran Nilsson Axberg. Istället handlar det om att få bort efterfrågan på timret. Och sen är det fattigdomsbekämpning som är det . Skogen har upplevt avskogning i en alarmerande takt under de senaste åren. Detta har ökat på grund av mänsklig exploatering,.


Klassrumsaktiviteter på avskogning av regnskogen bör omfatta statistik för att visa omfattningen av deras skador och förstörelse, dess effekter och lösningar. Detta kan nås genom brett deltagande av intressenter, en balanserad och. WWF stödjer generellt att svensk utrikespolitik bör prioritera stöd till att motverka avskogning , utvecklingen av hållbart brukande och hållbar samhällsutveckling. Rainforest Alliances Christian Mensah säger att det inte finns några snabba lösningar för att stoppa avskogningen. Populister brukar förespråka enkla lösningar.


Enkla lösningar leder förstås ingen vart, utan gör tvärt om att man fokuserar på fel saker. Tyvärr försvinner världens skogar i allt snabbare takt. Skogsbruk, jordbruk, boskapsskötsel och gruvdrift är bara några exempel på verksamheter som breder ut sig på skogens bekostnad.


Flera miljoner hektar om året huggs ned och går förlorade.

Avskogningen står för en betydande del av människans koldioxidutsläpp. Ett soldrivet vattenreningssystem för utvecklingsländer kan bidra till minskad avskogning. Sedan dess har flera olika förslag till lösningar diskuterats. Flera av dem är länkade till utsläppshandeln, och bygger i princip på att CDM- modellen utvidgas till att även tillåta utsläppsminskningar från minskad avskogning.


Vägarna är mestadels smuts, men det är mycket livlig på en fredag ​​kväll, med motorcyklar som kör överallt och massor . I Brasilien söker köttindustrin för en lösning på avskogning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.