måndag 12 februari 2018

Sättningar i hus med källare

Beroende på vilken typ av grund huset har är det olika komplext att genomföra en åtgärd av en sättningsskadad villa. De grundtyper vi tittar lite extra på är. Det byggs fortfarande en hel del hus med källare idag. Det är också vanligt att man bygger hus i sutteräng vars byggteknik påminner mycket om att bygga hus med källare.


Jag har även märkt av en stor efterfrågan på Attefallshus med källare (se egen artikel här). Men det vanligaste är ändå tillbyggnader för hus där det .

Här hittar du värdefulla tips och möjliga orsaker till sättningsskador på hus. Uretek svarar på vanliga frågor om sättningsskador i huset. Vi listar olika orsaker till sprickorna i ditt hus.


Sättning i hus , farligt? Lugn, en spricka i väggen behöver inte vara så illa som det verkar. Däremot är det viktigt att ta reda på vilken typ av spricka det.


Det finns många orsaker till detta, och vi kommer skriva mer utförligt om sättningar här i bloggen vid ett senare tillfälle. För ett år sedan upptäcktes sprickor i Appeltofftska husets källarvalv.

Sprickbildningen eskalerar och i ett läge var rasrisken akut. Frågan är hur stort problemet med sättningar är på Kvarnholmen. Byggnadsminnen i Kalmar.


Vi har tittat på ett hus som i mitt tycke har en enorm spricka i grunden. Har försökt att googla lite och skaffa mer kunskap men om just detta har jag inte hittat så mycket mer än att det kan betyda . Vad är eran spontana reaktion på mina bilder? Sedan byggdes en helt ny grund och källare som vi ställde tillbaka huset på. Orsakerna till att hus sätter sig kan vara flera. Stora, törstiga träd eller dåliga markförhållanden är vanliga orsaker.


Grävs det mycket i området, vid till exempel fjärrvärmedragning eller andra rörarbeten, kan det skapa sättningar. Vi har inte gjort några omfattande renoveringar som bör ha haft påverkan på nedan skador,. SÅlde huset för 5v sen, o på tor är det sista dagen för köparen att dra sig ur el komma med invändningar.


Om det bara rör sig om en sättning av huset , har köparen rätt att dra sig ur? Besiktningen igår visade på att huset lutar! På lermark kan risken för skadliga sättningar vara stor.


Men även silt och dåligt packad sand eller grus kan ge sättningsskador. På dy, gyttja eller torv ska man helst inte bygga alls.

Belastningen ställer högre krav på grundens stabilitet och därför är stenhusets grund mer känslig för sättningar än timmerhusets. Frågorna och problemen kring. Många hus hade källare och betongmuren slammades med murbruk samt ströks med asfalt som skydd mot markens fukt. I en grund håller luften oftast jämn och . Ett hus med massor av charm som dessvärre renoverats helt fel, konstaterar han.


Renoveringen skvallrar om. Under hela huset finns en odränerad källare. I sådana får man alltid ett visst. Grävarbeten och dränering påverkar grundläggningen och kan orsaka sättningar.


Använd källaren till det den var . Ett stort problem är att man inte vet hur illa det är ställt förrän man har grävt upp runt huset. Med Arids teknik drivs fukten ut ur väggar och golv i källare , utan att gräva upp och förstöra trädgården. En sättning kan medföra stora kostnader och om det vill sig riktigt illa, kan huset bli svårt att sälja.


Likadant gjordes på altan sidan samt andra gaveln. För att kunna lyfta huset under grunden gjordes hål fyra hål i varje hörn . Exempel på olika typer av husgrund är krypgrun källare eller platta på mark. Alla typer av grundläggning har historiskt orsakat fuktproblem och sjuka- hus syndrom i stor omfattning, med mögel och röta som följd.


Gatan har en del tung trafik och vägen har gjorts om med tunga maskiner. Huset är änden mot gatan. Vad ska jag anlita för typ av hjälp och hur gardera sig mot nya sättningar ? Ett ovanför ett fönster och ett . Läs om konstruktionen platta på mark hos Anticimex.


Om ditt hus byggdes före mitten av 80-talet är källargolven troligtvis byggt på detta sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.