måndag 25 juni 2018

Hur långt slår en medelgolfare

Så lång är amatörernas snittdrive. Men hur långt slår en amatör? Den förståelsen är det inte många medelgolfare som har, säger John Hellström. Vi tittar på ungefär hur långt en vanlig golfare slår med de olika klubborna.


Statistik från Game Golf som visar hur långt golfare slår i snitt. Nu är det dags att kika på hur långt många av de troliga Ryder Cup-spelarna slår (driving distance).

Var det lika långt som du trodde? Sören Kjeldsen (Rankad 2totalt) 2meter. Ungefär där ligger jag också (hcp 13) då svingen fungerar. Det där är ganska respektabla längder, väldigt många slår kortare.


Intressant är att jag slår så mycket kortare än dig med drivern men längre med järnen. Tyngre klubba - går längre ? Hur långt slår du din järn 7:a ? Vi slår ett antal bollar med varje klubba i bagen och sedan får du ett snitt på hur långt varje klubba går. Vi använder oss av nFlight och Flightscope för att mäta ut längderna.

Du bokar tiden på BOKA TID knappen upp till höger. Oavsett hur långt du slår idag så anser jag att du har längd nog i ditt spel för att bli en spelare som går på par relativt ofta. Med andra or jag är tvärsäker på att du INTE behöver slå din driver längre.


Det jag ser som instruktör är att medelgolfare idag inte har kontroll på dessa tekniska delar. VANLIGA MISSTAG SOM GÖRS AV MEDELGOLFAREN Av: Tim Graves, PGA Jag spelade med (efter PGA:s Championship i Tulsa) i Pro-Ams under några veckor. Varje år spelar jag med i till Pro-Ams.


I de flesta fall spelar amatörer och proffs på sin egen boll (där de två bästa nettoscorerna på varje hål räknas) eller . Jag vill bara veta hur långt ni slår med Drivern. Glömde att säga att jag är år. Har inte uppdaterat sedan i sommras.


Max Height: Vilken maxhöjd golfslagen har. Det man ser är att nästan alla klubbor flyger lika högt. De bara har sin topp på olika långt avstånd ifrån spelaren.


Land Angle: I vilken vinkel som bollen landar. Rätt avgörande för hur mycket rull som man vill ha på sina slag. De flesta medelgolfare lägger inte ner tillräckligt med tid eller tillräckligt med effektiv träning för att förbättra sitt närspel. För många golfare är en wedge en.


De allra bästa spelarna övar med dem flera timmar varje dag så att de vet exakt hur långt de slår från olika typer av underlag och lägen. Många av dagens järnset säljs .

Tittar man på tourerna så har de flesta spelarna drivers som är kortare än standar och det är ju inte troligt att medelgolfaren har bättre precision. För låga loftvinklar är det vanliga, berättar Davi och det visar sig att de flesta slår längre med lite högre loftvinkel. När man väljer loftvinkel tittar jag dels . Vilken golfboll ska jag välja som har ett vanligt hcp? Chansa aldrig när du väljer golfbollar.


Välj rätt golfboll för just ditt handicap. How an amazing discovery by a 65-year-old basketball coach adds yards to your drives. För att klargöra vem som gör va Longdrive gubbarna slår upp för att deras loft är runt 4-grader. Ger du en 10graders klubba.


Säg de till en person med 1graders driver och de slår högre än vad de slår långt. Hur många medelgolfare har för mycket lag? Tipset till amatören är att hen verkligen testar hur långt de slår med de olika klubborna.


Proffsen har stenkoll på hur långt de slår med klubborna. Jag tror inte att medelgolfaren slår så mycket längre än vad hen gjorde för tio år sedan. Slå långt är jätteroligt och det vet alla klubbtillverkare. Längd är väldigt viktigt och det gör spelet mycket enklare. Men slår vi verkligen längre nu eller är det någon som lurar oss?


Det som avgör hur långt bollen kommer att flyga är klubbans hastighet och klubbhuvudets loft. Ganska simpelt, men om du tänker . Att slå en lång drive är mycket roligt, men en bra score får du lättast och oftast genom bättre närspel. I denna artikel berättar Yani Tseng hur hon arbetar med att fånga känslan i sitt närspel. Specielt ibland medelgolfare.


För proffs eller golfer som normalt slår lite längre så är Fairwaywoods och även vanliga utslagsklubbor. Läs mer om Fairwaywoods. Hybrider är något som har blivit väldigt populärt de senaste åren borde ibland proffs och amatörer. En hybrid är en kombination mellan en fairway .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.