torsdag 28 juni 2018

Salt mot ogräs

Dessutom med dött ogräs i grusgången har du snart en lite komposthög som med regn lakas ur på sitt salt och gissa vad nästa . Tips för borttagning av maskros etc i gräsmattan. Jag funderar över hur jag ska få bort allt ogräs i min grusgång, koka vatten kan jag inte göra i evigheter. Håll efter ogräs redan från våren.


Någon som har ett sånt där suveränt knep mot ogräs i grusgångar?

Vi har en jättestor grusgång som. Vilken sorts salt mot ogräs på grusgång? Hur får man bäst bort ogräs mellan stenplattor? Hur dödar man ogräs utan att jorden sen blir giftig? Vägsalt som ogräsbekämpning?


Har en påse vägsalt stående där hemma, fungerar det att använda mot ogräs i gångar och på andra ställen. Det borde väl inte vara någon större skillnad (mer än priset) mot det salt man köper just för ändamålet. Hur är det att använda ur miljösynpunkt?

Bli av med ogräset – utan giftiga kemikalier. Ogräs i rabatter och trädgård vill vi alla slippa. Här får du enkla tips på hur du bli av med ogräset! Salt skapar också en bra barriär längs med gräsmattans kant och andra ställen en gräsklippare inte kommer åt.


Vanligt bordssalt är ett av de populäraste sätten att bli av med ogräs. Du kan antingen strö salt direkt på ogräset, eller röra till en saltlösning som går att spreja. För att vara säker på att inte resten av dina växter tar skada av den senare metoden, se till att bara spreja saltlösningen runt ogräsets rötter. Många privata fastighetsägare i Malmö använder vägsalt för att bekämpa ogräs. Men salt är inte ett godkänt bekämpningsmedel mot ogräs och saltspridningen.


Vi bodde i många år i ett hus på landet med stor grusplan och prövade nog allt mot ogräs och rotskott från syrenbuskar och jätteverbenor. Inte heller ättika och salt är för övrigt harmlöst utan kan skada miljön för maskar och mikroorganismer i jorden. Det finns två olika sorters salt och på försäljningsställena vet de vilken sort det är som biter på ogräs. Jag tror det var gatusalt).


Det säljs på byggmarknader och är ganska billigt. Vi gav ca: 50:- för kg. Vi ska se hur resultatet blir innan vi köper hem mer till resten av gårdsplanen.


Anlägger du en helt ny gång eller uteplats har du ju möjlighet att göra ett gott förarbete med markduk och rätt underlag för att undvika framtida ogräs.

Plus Relativt enkelt att hantera, bara att strö ut mellan plattorna och vattna. Minus Går ner i jorden och kan förstöra för andra växter som har sitt . Jo, eftersom salt är vattenlösligt så kan det lakas ut i den närliggande jorden vid regn och på så sätt tas upp av gräset vilket i sin tur tar skada. Det absolut sämsta sättet man kan få bort ogräs på. Du jämför med ogräsättika och Roundup.


Ingen av dessa häller man i jorden i förebyggande syfte utan de ska sprejas på växande plantor. Ogräsättika har dock ingen större effekt mot ogräs. Säga vad man vill om Roundup men den . Så less att dra ogräs i gruset.


Round up i affär är helt värdelöst. Det har börjat komma väldigt mycket ogräs , blommor och gräs. Acceptera läget = gratis och miljövänligt 2. Inte allt för miljöfarligt och ganska billigt.


Jag kör själv de varianter jag skrev och just i singel kan det vara värt att testa salt. Vid ogräsbekämpning är allt tillåtet. Så tycks vi resonera när vi skvätter ut allsköns medel mot ogräs och mossa. Men vad är det egentligen för kemikalier som hamnar i våra trädgårdar?


Medan intresset för ekologiska och miljövänliga produkter i affärerna ökar gäller inte detsamma för den egna trädgården. Ogräs mellan stenarna är dödsirriterande och tar du bort det är det snart tillbaka igen. Om du använder den utvägen så ska du välja ett godkänt ogräsmedel och inte uppfinna egna medel – inte heller salt , vinäger eller något annat som inte är specifikt godkänt . SV: Bekämpa gräs och ogräs på grusuppfart.


Annars så kan du använda dig av Roundup vilket är mycket effektivt. Salt fungerar använd gärna grovsalt men det fungerar också med vanligt salt. Enplanshus i mälardalen, byggt -65 . Det gäller framför allt uppfarter och liknande. För att detta ska fungera krävs ganska stora mängder salt.


Saltet kan påverka omgivande natur, om den är känslig för störningar. Mossa bekämpas ofta med järnsulfat. För att ta bort ogräs använder sig Malmö stads gatukontor av flera olika metoder.


Det är särskilt effektivt på mossa som växer. I parkerna rensas nästan allt ogräs för hand. Vi jobbar även medvetet med att minska möjligheten för ogräs att etablera sig, till exempel genom att plantera växterna tätt i rabatter och nöta maskinellt på grusgångarna.


Det finns en rad bra hjälpmedel för den som inte tycker om att plocka ogräs för hand. Våra ergonomiska ogräsplockare är särskilt bra för den som är rädd om ryggen. Ett tips är att vara särskilt noggrann i början av säsongen – det har du igen senare när du har gjort ett bra grundarbete i kriget mot maskros, kvickrot och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.