måndag 9 juli 2018

Behandla betong med vattenglas

I lördags behandlade vi uteplatsen som vi gjöt i somras. När vi gjorde gjutningen valde vi att låta glätta ytan, vilket gör den jämnare, slätare och mindre porös än om man bara låter den vara. Vi ville dock behandla ytan med något för att skydda den mot skador som kan tänkas uppstå och även för att få den . Vissa kan fungera lite bättre än andra, eller kan ge olika nyans och glans till ytan. Förutom att dammbinda betongen vill man att de skall göra ytan någorlunda smutsavvisande och . Dum fråga kanske, men varför valde ni att behandla med vattenglas ?

Det borde gå ganska dåligt ihop med diverse syrahaltiga styggelser som en bänkskiva utsätts för, tex citron och vin. Eller händer det något magiskt när . Vattenglas på betonggolv - har jag gjort fel? För starkt sugande material som lättbetong används icke spädd vattenglas. För behandling av betong golv.


Betong är poröst och ytan suger åt sig vätska om man spiller något på den. VATTENGLAS ( icke utspädd med vatten) påföres med skrapa, roller eller pensel. Man impregnerar ytan med medlet och därefter ska man använda Steinfix som är en såpa för att behandla själva ytan.


Efter behandlingen med vattenglas måste man även behandla med såpa enligt ovan.

Nej, jag tänker inte dedikera ett helt inlägg åt ett glas med vatten, jag tänkte redogöra för. Idealet hade ju annars varit att testa aktuell behandling på en yta som sen inte ska exponeras, men då vi valt att faktiskt ha betonggolv i nästan hela . Förtunning och rengöring av verktyg: Vatten. Säkerhetsrekommendationer: Produkten är alkalisk, skydda händer . Sker genom att Ph värdet höjs, ytan tätas samt blir mer mekaniskt hållfast. Behandla tak av tegel, betong och eternit mot nedbrytning och påväxt. Skydda samt bevara den gråa naturliga puts , betong eller tegelfärgen.


Icke utspädd VATTENGLAS används som förtunning till ALABASTER silikatfärger. Ytförstärker och dammbinder både nya och gamla betongytor. Vill du ha offert eller veta mera, kontakta oss för mer information. Silikatimpregnering är baserad på natriumsilikat ( vattenglas ) med tillsats av en katalysator.


Bildar med kalken i betongen . Produkten, som är baserad på patenterad kalium- vattenglas , är nästan osynlig och ren mineralisk. Den är lämplig för tätning av skålar, fontäner och andra kärl av betong och ger ett långsiktigt skydd för alla annars obehandlade betongytor. Vi rekommenderar våra LFC vattenglas även för behandling av betongmöbler och . Jag droppade vattenglas på betongen. Jag testade tre olika tjocklekar för att kunna avgöra hur jag ska behandla diskbänken.


Tar ganska lång tid på sig att stelna. Det tunna timmar, det tjocka var inte torrt efter timmar.

Etiketter: Bänkskiva i betong. Efter influensa och några dagar på kurs i Stockholm så är jag äntligen på banan igen. Jag är galet sugen på att fixa till köket. Det är nyrenoverat, men inte inrett skulle man väl kunna säga.


Köksön är nästintill klar. Tog väl bara sisådär ett år innan en bänkskiva och hjulen kom på plats. Men nu är i alla fall en betongskiva på . Vi blandade del vattenglas med delar kallt vatten. Häll ut massor av blandningen (liter ca).


Så det är väl som en billig parkett ungefär. Applicering Dammsuga golvet noga och applicera två lager med en mjuk sopborste, roller eller lågtrycksspruta. Första strykningen ska vara flödig och tränga ner i betongen . Att gjuta själv i betong börjar bli populärt. Ernst Kirchsteiger gjöt en bänkskiva till det nya köket och här visar han hur du gör.


De kan poleras i upp till polersteg och behandlas med vattenglas och ytimpregnering. Betongprodukter på nätet för effektivt skydd och behandling av betong. Behandla bänkskivor i betong och betongbord för att undvika fula fläckar. Se vårt utbud av effektiva betongprodukter på . Vi trodde att vi garderade oss genom att behandla betongen med vattenglas och carnaubavax, men det gjorde vi tydligen inte!


Natriumsilikat eller vattenglas är den konserveringsvätska som förr användes för att konservera ägg (se vidare nedan). Den fungerar genom att den tätar. Också i eldfast betong utnyttjas dessa egenskaper. I morgon är det dags för det spännande momentet att impregnera betonggolvet!


Nu ska vi impregnera det så att det tål att vi använder det och om någon skulle spilla något någon gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.