måndag 23 juli 2018

Hur många träd huggs ner varje år i sverige

Din fråga är besvarad sedan tidigare och du hittar svaret via länken längre ner på sidan. Hur många träd huggs ner varje år för att tillverka böcker? Skogen i Skolan är ett nationellt samverkansprogram mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter. Frågan har ju dykt upp på SkogsSverige i lite olika form under åren, se länkar längre ner på sidan.


Skogen i Skolans webbplats finns information om avverkning och papperstillverkning, se länk längre ner. Samtidigt måste jag lägga till att det avverkas inte träd i Sverige för att trycka .

I nuläget huggs femton miljarder träd ner varje år. Den här studien visar tydligt hur mycket ansträngning som behövs för att vi ska kunna återfå hälsosamma skogar i hela världen. Alla de här skogsägarna utgör det svenska skogsbruket, som är ett av världens mest effektiva. Avverkningen görs med moderna maskiner som kan hugga ner och bearbeta fler än 1träd i timmen.


Totalt avverkas ungefär miljoner kubikmeter skog i Sverige varje år. Det är mer än miljoner fullastade timmerlastbilar . Vi är så vana att se dessa skogar att vi kanske inte ens tänker på att de är odlingar. Trädodlingarna innehåller långt färre arter än den skog som lämnats ifred under lång ti eller kanske aldrig kalhuggits.

Sveriges skogar är en fantastisk resurs som kan fylla många behov om vi brukar dem på rätt sätt – och om vi skyddar . En normalstor tall eller gran som är mellan till meter hög kan ha en volym på ca kubikmeter under bark. Av ett sådant träd skulle vi kunna tillverka: 5toapappersrullar eller. Men många andra gamla sätt att använda skogen har vi glömt bort.


I tropikerna använder man träd och skog varje dag. Från skogen får man mat och medicin. Man kunde också ha blåbärssaft på sår och utslag. Det virket vill många ha till sina möbler. Därför huggs sådana träd ner , men man måste vara försik- tig när man hugger ner träd.


När man köper möbler är det vik- tigt att välja miljömärkt virke. Då vet man att träden har huggits ner på ett bra sätt. Den årligen ökade virkestillväxten motsvarar en kolinlagring om cirka miljoner ton kol, då träd till största delen består av kol. Det finns tropiska träd som växer. Så frågan är inte om vi skall bedriva skogsbruk, utan hur och var.


Ett gott exempel på hur den moderna skolan använder skogen som klassrum. Lite senare i texten får jag veta att när trädens huggs ner av de rytande maskinerna är det kalhygge som gäller. Den utspridda myten om .

I Sverige planteras mer än 5miljoner nya träd varje år. På Klimatmötet i Köpenhamn, som pågår just nu, är en av många frågor som diskuteras vilken roll skogen, och i synnerhet regnskogen, spelar för. Men det är inte mycket som behövs huggas ner för varje familj, fortsätter han - kanske acres - men det beror på hur stor familjen är , och eftersom hans familj . Varje år hugger människor ner stora områden med regnskog. Det har redan försvunnit mer skog från Amazonas än vad som motsvarar ytan av hela Sverige. Regnskogarna är världens artrikaste natur, så om de försvinner går många arter förlorade.


Många fler än om någon annan skog huggs ner. Innan avverkning utförs kan det vara bra att göra en inventering av beståndet för att utröna om det är lämpligt för avverkning, eller om något annat bestånd är lämpligare. Det är lämpligt att tydligt märka upp det område som skall avverkas så att inte grannens skog blir avverkad av misstag. Dessutom kan träd som skall. Siffran inkluderar inte träd som står på privata hustomter.


Statistik på hur mycket skog (kubikmeter) som avverkas varje år i Sverige kan vara riktigt intressant. Hur kan det komma sig att det fortfarande finns jättestora kalhyggen, att resterna av naturskogar får huggas ner och att det är ok med hyggen ända in på knuten vid bostäder och skolor? På ett kalhygge ersätts den skogs som fällts av plantor av samma art som växer upp till en skog där i stort sett alla träd blir lika gamla. Vad har skogsförstöringen lett till? Kina är relativt fattigt på skog.


I dessa öknar mal erosion ner mineralkornen och skapar ett fint stoft som lätt kan föras med de hårda vindar som varje vår blåser från det inre av Asien i nordväst mot . BolagsforPrivat aktiebolag. Verkställande direktör: Sven Olov Olsson .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.