fredag 20 juli 2018

Hur hittar man leverantörer

Hej, Tänkte att vi här kan ge förslag på hur man hittar svenska och utländska leverantörer och grossister. I Sverige har vi ju grossist. Komma i kontakt med kinesiska tillverkare - hur ? Hur hittar man grossister eller leverantörer.


Jag är i groddfasen inför eget företag och håller nu på att sonderar terrängen lite. Hur gör man egentligen bäst för att hitta leverantörer ?

Det är ju en djungel och än så länge har jag googlat efter det jag söker men inte hittat så mycket. Hur har ni andra gått tillväga för att hitta bra leverantörer ni kan lita på och som har bra . I förra inlägget funderade vi lite på vad kan man sälja i webshop. Men om man har bestämt sig angående produkten vad skall man hitta den? Man måste hitta grossister, agenturer som säljer produkten eller producenter som säljer direkt till återförsäljare. Grossister i Sverige kan du hitta på sidan grossist.


Jag får ibland frågor om, hur man skaffar leverantörer (tillverkare eller grossister) till produkter, som man vill sälja. Så här brukar jag svara: Allra först tycker jag inte alls det är fel att fråga andra butiker om deras leverantörer , förutsatt att de ligger tillräckligt långt ifrån den ort där du tänker starta din verksamhet.

Vi vill ha våra leverantörer på armlängds avstånd. Ingela Bergdahl på Scama hittar oftast sina leverantörer via internet, genom personliga kontakter hon byggt upp under många år, men också då och då på mässor, inte minst Elmia Subcontractor som hon besöker varje år. På Qimtek har vi funnit flera av . Men om jag vill starta en butik som specialiserar sig på asiatiska produkter så hittar jag inga tips på hur jag skall få tag i lämpliga leverantörer.


Tar jag kontakt med svenska handelskammaren så vet dom inte ens om jag som små företagare kan bli medlem och några förslag på hur jag skall hitta lämpliga . Glöm ej “specifikationer”, t. Detta är sådant många brukar tycka är viktigt när de ehandlar (eftersom de inte kan klämma och känna innan de köper som i offlinebutiker). Kolla detta videoklipp för att se hur du lägger in produkterna i Tictail. Nä fundera ut det först och leta leverantörer sedan.


Ska starta företag och sälja vissa konsumtionsvaror. De flesta företagare som arbetar i en något avancerad del av ekonomin bygger upp ett kontaktnät med leverantörer under flera år. Hur handlar man på Alibaba och Aliexpress?


Det är enkelt – sök efter varan på sajten, se på ditt sökresultat och kontakta leverantörer. Du kan också posta en ” buying request”. Registrera dig som säljare på sajten och visa upp dina varor.


Det finns stort utbud av olika services och funktioner på Alibaba. Sökning via internet och media.

Tidningar och tidskrifter. Intresserade företag kan sedan söka i registret efter annonser som kan tänkas motsvara de önskemål och krav man har. Ett mindre urval av de stora . Man behöver inte besöka Kina eller övriga Asien för att hitta en fabrik.


Produkterna som marknadsförs är vanligtvis tillverkade på fastlandet (Kina) – dock är leverantörer i Hong Kong ofta lättare att göra affärer med. Att tänka på när man letar efter fabriker i Kina. Hej alla företagare (eller andra som vet ;-)). Jag funderar på att starta en nätbutik, men hur kommer man igång? Har hittat ett ställe som hyr ut hela butiken om man.


En kinesisk Yuan är ungefär SEK, dvs grovt räknat 1:1. Alibaba som nämndes ovan är bra för att hitta leverantörer ( men får gräva _länge_ i den enorma massan av företag varav många inte har placerat sig i rätt produktkategori och antagligen har begränsad möjlighet att kommunicera på engelska). I vår tjänst Få koll på olika marknader hittar du överskådlig information om olika marknader och respektive lands affärskultur, handelsrelationer med mera.


Med utgångspunkt från den prisbild dina leverantörer har måste du göra en produktkalkyl – från produktion till konsumentpris. Fredrik Grönkvist, entreprenör boende i Shanghai, tipsar om hur du på bästa sätt gör affärer i Kina. Steg – Hitta tillverkare i Kina Att hitta en tillverkare i Kina är. Olika leverantörer har olika kompetens – När man ställer ett specifikt krav på en produkt måste detta kunna matchas av leverantören.


Med dessa ovan kan du hitta fram till vilken lösning du bör använda för själva webshopen och hur du ska ta emot betalningar. En annan vinkel - står inför valet att dissa en leverantör som dels faller i den nämnda kategorin men framför allt, via dess ägare, dagligen vräker ur sig främlingsfientliga . Bestäm först vad det är du skall sälja och leta sedan rätt på ett antal leverantörer som känns rätt i produktväg. Sedan är det jaga, jaga och jaga och se till att få komma och träffa leverantörerna och få dom att förstå fördelen med att just du driver en webbutik som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.