måndag 30 juli 2018

Slipa golv för hand

Därefter 60-papp och sedan 120. Efter första lackningen mellanslipar du med 120-papp för att få bort träresningen, antingen med slipkloss, excenterslip eller skurmaskin. Dra sedan på minst två lager . Slipa bort lack på golv för hand ? Skur och polermaskin eller för.


Anslutning till dammsugare är helt avgörande.

Ska du slipa dina golv , få den där fina ytan som kan lysa upp ett helt rum, ja då ska du ta tips från. Det är ett stort och dammigt arbete att slipa ett gammalt trägolv. Men endast om du gör det på rätt sätt för annars blir det för dyrt i maskinhyra och köp av slippapper. Det mörka, lackerade golvet har försvunnit och de . Ett vanligt fel när man slipar golv är att man för snabbt byter till finare slippapper. Det gör att arbetet tar längre tid och är enormt dyrt för du använder onödigt många slippapper.


Det grövsta slippapperet är det effektivaste och det ska därför användas för att slipa rent och få en plan yta. All lack, alla skador och . Jag är ganska ohändig, men tycker inte det var så jäkla svårt att slipa.

Hörnen och vid vägg är ju ganska enkelt med lilla maskinen (utom längst in i hörnen som jag kört för hand i efterhand) På tal om. Tänkte komplettera på priser, om man låter någon annan slipa golvet åt en (i Stockholm). Det kan du göra antingen med hjälp av en golvslip eller för hand.


Torka av och dammsuga golvet efter slipningen. Applicera första lagret med lack mot träets fiberriktning, och se till att det är jämt fördelat och att inga områden missas. Jämna sedan ut med en roller . Bosta hem och trädgård. De grövre slippappren skall främst användas för att få bort gammal lack mm, inte för att slipa ned själva trät.


Detta slipmoment gör du för hand och anledningen är att träfibrerna reser sig då de får lacken på sig, så du behöver slipa av dessa toppar innan du lägger . Lacken mattas ned och får repor och golvet märks av skoklackar och fläckar som trängt ner under lacken. Till skillnad från de syntetiska golven kan man själv relativt enkelt ge trägolv och parkettgolven en ansiktslyftning. Efter golvslipning och lackering är golvet som nytt igen. Det är inte alltid helt lätt att slipa ett golv själv . Efter slipningen skall golvet dammsugas noga och till sist kan du behandla det ytterligare en gång med ett särskilt rengöringsmedel för obehandlat trägolv.


På maskinen finns en stor, roterande trissa som du både kan polera och slipa med. Se till att ytan som ska oljas är nyslipa så att inga eventuella rester av lack eller olja finns kvar. Avsluta med att dammsuga noggrant!


Ta hand om överskottsoljan.

Polera ännu en gång med en skurduk under rondellen för att golvet inte ska bli flammigt. Det finns många sätt att behandla sina furu- eller grangolv. Många är ute efter den blekt vita ”såpade” känslan, men hur gör man för att få ett snyggt och tåligt vittonat golv ? Ett bra alternativ för att få ett lättskött och tåligt vitt golv är att luta av det och vitolja det. Resultatet blir ett ljust golv som inte gulnar men som heller inte ser . Trägolv håller oftast väldigt länge.


Men du måste ta hand om dem också. Inte bara kan de vara fuktkänsliga, de behöver också slipas med jämna mellanrum. Det man brukar säga är att de bör slipas med ungefär -års mellanrum. Måste vara försiktig med slipmaskinen. För att slipa ett parkettgolv behöver du en.


Vi använder oss av moderna maskiner som dammsuger automatiskt vid slipning. Golvslipning i Stockholm till konkurrenskraftiga priser, vi har konsten att slipa samt behandla era golv till rätt pris. Byt inte golv , låt oss istället ta hand.


Många av dem går inte att slipa och får därför kasseras när de blivit slitna. Man får börja med att fundera över hur mycket tid man är beredd at lägga på att ta hand om golvet. Det går att lägga trägolv i alla rum men ju mer golvet utsätts för slitage, som i hall eller kök, ju fortare behöver det omsorg.


På 40-talet kom golvlacken, bland annat för att underlätta skötseln och för att få ett blankt golv. Idag används enbart vattenbaserade lacker. De håller bättre mot slitage än de gamla syrahärdande lackerna, och är dessutom avsevärt bättre ur miljösynpunkt för både slipare . Tar du hand om golvet håller det väldigt länge.


Tappar man saker i ett hårt trägolv blir det inte lika mycket märken och i ett kök kan det ofta trilla ner saker på golvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.