måndag 14 januari 2019

Flaggstång bygglov

Och det bästa är att det inte krävs bygglov för att sätta upp en flaggstång heller. Det finns heller inga formella regler för hur hög den ska vara. Däremot finns det estetiska riktlinjer för hur hög den bör vara för att det ska se bra ut.


Man brukar säga att minst en tredjedel av flaggstången ska sticka upp över det . En flaggstång kräver inte bygglov.

För att bestämma höjd på flaggstången utgår du från höjden på ditt hus. Rekommendationen är att 3-meter av flaggstången ska skjuta upp över den byggnad som den står i anslutning till. Ta reda på höjden på ditt hus och välj höjd på flaggstången . Här har vi börjat samla allmänna svar till vanliga frågor som vi får.


På grund av specifika omständigheter för varje projekt och fastighet, kan ändå svaret bli ett annat. Kontakta därför gärna oss och kontrollera vad som gäller för just dig. Behöver jag bygglov för att bygga en pool?


Flaggstång – kräver inte bygglov.

Friggebod – Kräver inte bygglov om den är max kvadratmeter, flera byggnader är tillåtna men den sammanlagda ytan får inte överskrida kvadratmeter. För att vara bygglovbefriat måste friggeboden ligga minst meter från fastighetsgränserna och höjden från mark till taknock får . En 3G mast som förkläds till flaggstång behöver VISST bygglov. Inom ett område som omfattas av detaljplan krävs det bygglov för att sätta upp, flytta eller väsentligt ändra en skylt. Att flytta en skylt kan till exempel . Jag har försett nationaldagskommittén med bygglovsblanketter så de kan skicka in en ansökan till de som har hand om bygglov på stadsbyggnadskontoret, så att frågan uppmärksammas, säger hon. Bengt Nordblom skickade in en ansökan om bygglov för en flaggstång den april, men har inte fått något . Du behöver inte ansöka bygglov.


Om du ska sätta upp en flaggstång. Det behövs sällan något bygglov för att resa en flaggstång. Enligt traditionen ska flagga användas vid röda dagar och vimpel de andra dagarna. Helst ska också vflaggan enbart vaja när det är ljust ute, medan vimpeln kan vara uppe hela tiden. Här behövs bygglov för att sätta upp och väsentligt ändra skyltar.


Detta gäller tillfälliga skyltar, permanenta skyltar, skyltar målade på fasa större flaggor med reklam, stor reklam på markiser m. Hänsyn ska tas till stads- och landskapsbilden . När du ska bygga kan du behöva söka bygglov eller göra en anmälan för de förändringar du vill göra.

Här finns information om när du behöver söka lov eller göra en anmälan, hur processen går till och vad det kostar. Hög belastning på bygglov. Just nu tar vi emot många bygglovsansökningar. Den längsta flaggstången vi erbjuder är meter. Det kan tyvärr ta längre tid än . Mer information om detta finner ni under flaggstänger.


Måste jag söka bygglov för en flaggstång ? Bygglov behövs normalt inte för att resa en eller flera flaggstänger på egen tomt. Gäller det flaggstänger som ska monteras på husfasad måste fastighetsägaren kontrollera . FLAGGSTÅNG - Sätta upp flaggstång inom planlagt område, Nej-symbol. SKYLT - Sätta upp eller väsentligt ändra skylt inom planlagt område. Flera kommuner kräver inte bygglov för låga murar och låga plank.


Kontrollera därför alltid hur din kommun tolkar bestämmelserna! Men utbyggnaden går trögt och för att komma runt problemet med bygglov har operatören Vodafone kommit med ett erbjudande till ett antal villaägare runt om i landet: Låt oss bygga en mast förklädd till flaggstång på din tomt . Flera friggebodar är tillåtna men den sammanlagda ytan får inte överskrida kvadratmeter. Fönster – Byte av fönster kräver inte bygglov eller anmälan om det nya fönstrets storlek , placering och material ej ändras.


Om fönsterbytet innebär att t. Saknas tillstånd från polisen för gatupratare på allmänplats kommer dessa destrueras av kommunen. Med flaggor avses här endast reklamflaggor och inte nationsflaggor. Uppsättning av reklamflaggor på fasad eller flaggstång kräver inte bygglov. Mindre reklamflag- gor bör placeras i direkt anslutning till entrén. Bygglov och dispens från strandskydd är två olika saker, skilda från varandra.


När bygglov inte krävs, så kan du ändå behöva en dis- pens från strandskyddet. JUST NU - Haninge kommun är i en spännande och expansiv fas. I kombination med lägre bemanning på bygglovsavdelningen innebär det att det under våren kan ta mer än tio veckor att få ett beslut på din ansökan – från den dagen den bedöms som komplett. Tänk på att skicka en komplett bygglovsansökan för snabbare .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.