fredag 27 april 2018

Blanda egen ogräsättika

Har hört att man kan blanda egen ogräsättika. Någon som vet hur man gör? Jag har Perstorpsättika hemma. En 5-liters dunk med ogräsättika kostar en bråkdel av andra ogräsmedel, och fungerar rätt hyfsat.


Späda ut ogräsättika med vatten? Idag har jag sprutat hela uppfarten med ogräsättika – en liters dunk gick åt.

Men jag kände mig lite oekonomisk när jag betalade 1kr för liter. På Willys fanns samma ättiksyra (= ättikssprit) för kr per liter. I blomsterhandeln kostar ättiksprit med karamellfärg och diskmedel således tre gånger så . Gör din egen hemgjorda ogräsmedel med enbart husgeråd är enkel och miljövänlig.


Denna typ av ogräsmedel kommer att hålla din trädgård frisk och snygg. Vad är det för skillnad på den ogräsättika som man kan köpa i trädgårdshandeln och på att själv blanda ättika och vatten? Skillnaden är framställningsmetod och renheten.


Ogräsättika definieras som ”tekniskt ren ättika” och är ofta en biprodukt . Svar: Enligt säkerhetsdatabladet är det enbart ättiksyra i ogräsättika , vilket är samma om i vanlig ättika som man använder i matlagning - eller vid elförzinkning enligt nedanstående metod.

SV: Naturligt ogräsmedel? Landsflykting i storstan. Har ni något recept på hur man blandar ogräsättika själv?


Hittills har inte något nytt, problematiskt bekämpningsmedel tillåtits för användning i hemträdgårdar. Men Peter Bergkvist tror att fler sådana kan komma att göra sitt intåg på den svenska marknaden. Jan Nilsson är senior produktchef och rådgivare på Bayer Garden, ett företag som tar in . Brukar nog stå ogräsättika eller liknande på flaskorna. När jag kollade ifjol var det billigare att köpa ättika på ica och blanda ut till den styrka som Lantmännens på liters dunk hade. På jobbet när vi sprutar ogräsmedel för våra kunder så blandar vi Roundup och ogräsättika.


Köp en högtrycksspruta, Roundup och ogräsättika. Ett tips är att spruta när det är tort och vindstilla pga att det inte ska blåsa ut över gräsmattor eller växter det blir . En ordentlig kant som går en bit ned i jorden, exempelvis av kantjärn eller taktegel på högkant, runt rabatten gör också att inte gräsmattan slinker in och blir ogräs. Bekämpa: Ogräs med djupa. Den är effektiv på kort sikt, . Smörj in fendrarna eller förtöjningen med lite såpa så står du varken andra hamngästers eller din egen sömn. Borgeby gård (Hushållningssällskapets egen gård).


Om du någonsin provat att bara dra upp dem vet du hur svårt det kan vara. Särskilt med maskrosor eller annat ogräs med liknande rötter.

För att göra det lättare, vattna området runtomkring eller vänta till efter regn så marken är mjuk. Använd en kniv eller skruvmejsel längs med rötterna för att . Märkning enligt förordning ( EG ) nr. Om du har tröttnat på ogräset mellan stenarna får du här tre lösningar på hur du angriper problemet: Den lätta, den hårda och den extra effektiva. Blanda ut med mycket vatten. Brukar ju ta ett bra tag innan något växer igen på ett område där man sprutat Roundup och det går ju ganska snabbt att göra ? Frågan är väl om det är så värst miljövänligt men jag är ingen miljöaktivist så jag skiter fullkomligt i vad folk häller ut på sin egen tomt.


Köp vägsalt och strö på! Har testat ogräsättika , helt utan effekt i de koncentrationer jag har råd med. Kan man få samma resultat som med köpta produkter? Hittade 25Kg-säckar för kr, då blev . Man får alltså inte använda kemiska bekämpningsmedel hur som helst på sin egen tomt.


Men om man måste använda något kemiskt ska man blanda och rengöra kärlen på en säker plats, och man får inte hälla ut resterna i avloppet eller gatubrunnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.