måndag 30 april 2018

Foderbetor till får

Någon som har erfarenhet av utfodring av får med egna foderbetor ? Hur stor del av vinterfodret kan utgöras av betor ? Vilka sorters foderbetor använder ni? Hur mycket foderbetor kan man få ut per 1modlad yta? Det finns säkert mer att fråga om som jag inte kommer på nu, så fyll på med era .

Odla foderbetor till grisar. Foderbetor , odlingstips någon? Såg på mitt favoritprogram Hundra procent bonde hur han matade sina getter med foderbetor som han rev i en jättekäck mackapär som han hade på en utevägg. Undrar om man kunde utfodra sina får med foderbetor Ngn som vet?


Danska försök visar att odling av ekologiska foderbetor är lönsamt på djurgårdar. Med dessa får man en stor mängd foder i förhållande till areal och insatser. Men det finns utmaningar och en är ogräsbekämpningen.

Det gäller att man har rent i föregående års gröda, exempelvis spannmålen. Mot ogräs i odlingar av sockerbetor, foderbetor och rödbetor. Standardprodukt med både blad- och jordverkan mot ogräs i sockerbetor. Odlar man betor på lättare jordar kan man använda sig av s. Falsk såbädd innebär att man harvar så tidigt som möjligt, utan att orsaka packningsskador.


Sedan får jorden ligga orörd en tid varefter den harvas igen med såbäddsharven. Efter harvningen sås betorna så snart som . Det blir inte några gigantiska mängder med bönor men ett fint komplement till unga grisar på våren då de skall ha extra protein för att komma igång med tillväxten. Det är mycket viktigt då min erfarenhet säger att får du inte igång tillväxten när . Odling:Sås direkt på friland när frostrisken är över. Gallras - Beta vulgaris L. Korn, vete, majs, citruspulpa, restprodukter från betor , drank, drav och soja är ingredienser som jag tycker om att se i fodret. Att fodra för lite å andra sidan.


Mycket högavkastande och resistent mot Rhizomania. Utfodring av foderbetor är arbetskrävande och svårigheter finns med att kunna ut- fodra betorna under hela säsongen. Ensile- ring av rena snittade betor är ännu svårare eftersom torrsubstanshalten ligger någon- stans mellan och procent och vi där- igenom får stora förluster i pressvatten.

Vi besöker flera lantbrukare som använder foderbetor idag och får även träffa en dansk foderrådgivare. Betor : Alla sorters betor går bra att använda i hundmaten. Hunden kan utan problem äta rödbeta, majrova, foderbeta , kålrot och sockerbeta.


Man bör dock hålla sig till måttliga mängder. Blomkål: Blomkålen räknas till kålsorterna och får endast ges i små mängder till hundar som är vana vid att äta kål och inte får gaser eller . Husdjur har besökt Lundbjergaard på Jylland i Danmark, där korna gärna vill ha färska foderbetor. Fet effekt av foderbetorna , tycker Jacob Bjerrum, . Fram till nästa skörd utfodras ensilerade betor. Annat är det om jord följer med vid ensilering, då är . Det jag funderar över är väl främst - finns det nån regel för hur nära . Varje dag ska du ge dina grisar foder av god kvalitet och lämplig struktur. Dina grisar ska ha fri tillgång till bra dricksvatten.


Utforma och placera utfodrings- och vattningssystem så att dina djur kan äta och dricka lugnt och naturligt. Dock fick han aldrig gå dit in. Gunvor sade: – Detta är gästrum. PELLETS AF HØ, KLØVER, ESPARSETTE, FODERKÅL, LUPIN, VIKKER OG LIGNENDE FODERPRODUKTER (UNDTAGEN KÅLROER, RUNKELROER OG RODFRUGTER TIL FODER). Partinummer och tillverkningsdatuSe förpackningen.


BeredningsforSuspensionskoncentrat (SC). Mot örtogräs i odlingar av sockerbetor, foderbetor och rödbetor. Detta växtskyddsmedel får endast tillhandahållas .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.