onsdag 18 april 2018

Få bort slipdamm innan målning

Här får du tips om förarbete innan du målar om. Om du vill få ditt arbete att bli riktigt snyggt ska du lägga ner mycket tid på arbetet innan du börjar måla. När en tapetserad yta ska målas, måste du slipa ner tapetskarvar, riva bort eller klistra fast lossnad tapet, släta ut blåsor och eventuellt också laga tapeten. Damm och smuts passar inte ihop med färg och målning.


Därför är det viktigt att du får bort allt slipdamm innan du målar. Vänta helst till nästa dag, när dammet har lagt sig, och .

Allt du vill veta om färg och målning. Vid all målning är det viktigt att noga rengöra, för att få en jämn och slät yta samt god vidhäftning. Mattslipa ytan lätt mellan strykningarna och glöm inte att ta bort slipdammet. Detta ger en extra jämn och slät yta. Håller på och bredspacklar väggarna (betongväggar).


Har spacklat och slipat en gång. Ska på ett nytt lager spackel till innan målning. Hur noga behöver jag få bort slipdammet ?

Räcker det att borsta av väggarna? Gjorde det men drar jag fingret på väggen så sitter det massa damm kvar. Måla med våtrumsfärg i badrum från 60-talet, tips!


Slipa därefter lätt över ytan med fint sandpapper. Ta bort slipdammet med en borste eller en mikrofiberduk. Grunda ett ordentligt underarbete lägger grunden för ett . Slipa med fint slip- papper för att få bort eventuell fiberresning och avlägsna sedan slipdammet.


Behandla kvistar med Alcro Kvistlack. Rör upp färgen från botten av burken. Dammsug noga innan du börjar måla. Ska du måla väggar inomhus?


Hos oss får du värdefulla tips och goda råd för ett lyckat resultat. Läs mer och upptäck din nya favoritkulör hos Alcro Färg. Med rätt grundarbete och produkter får du en. Borsta och dammsug bort allt slipdamm.


En strykning med Spärra räcker innan du målar över med vattenburen täckfärg. Måla alltid taket först när du renoverar, så att du slipper få färgstänk på väggarna. Torka bort slipdammet ordentligt och reparera skador i träet med Nordsjö Professional Snickerispackel.

Slipa och borsta sedan de spacklade ytorna innan du börjar måla. Industrimålade eller helt nya lister ska. Tejpa igen dörrar som inte behöver användas. Efter slipningen borstar eller dammsuger du väggar och tak.


Dammtorka till sist med fuktig trasa. Skydda golvet och annat du inte ska måla noga med papper och maskeringstejp, stäng av elen till de uttag du eventuellt behöver skruva bort , tejpa över dessa innan du börjar att . För spackelspaden över spacklet så att ytan blir jämn. Låt torka och spackla ytterligare en gång om ojämnheterna och hålen är stora.


Slipa spacklet när det har torkat och borsta bort slipdammet. Nu har du en jämn och fin yta att tapetsera eller måla på. Hål, ojämnheter och skarvar bör spacklas innan målning , för att resultatet ska bli slätt och fint.


Du kan oftast på ett enkelt sätt få dina spacklar rena med vatten när du är klar. Avlägsna slipdammet innan du börjar måla. Eventuell betonghud avlägsnas före målning genom slipning eller betning med saltsyra. Skölj sedan noga med vatten.


Ta noga bort allt slipdamm. En vinyltapet måste rivas ner helt. Ofta är de spaltbara vilket innebär att du kan dra bort ytan och kvar blir en tunn pappersyta som går bra att måla på.


Om väggen är tapetserat med flera lager tapeter så är det säkrast att riva ner alla tapetlager. Om tapeten är svår att få ner kan du testa att blöta . Betong är ett rufft och vackert golvmaterial som blir allt populärare. Oavsett om du just lagt ett nytt betonggolv eller ska fräscha upp ett gammalt, gör lite färg ofta pricken över i. Mattslipa blanka färgytor med slippapper nr 1och var riktigt noga med att ta bort slipdammet innan du börjar måla ! Avslutningsvis slipas den grundmålade ytan lätt med ett fint sandpapper. LADYs snickerifärger är av bästa kvalitet och ger vackra målade ytor och ett perfekt slutresultat. Microfiberduk med kardborrefästning till Anzas slipverktyg.


Mikrofiberduken används fuktig för att rengöra tak och väggar innan målning och tapetsering. Kan även användas torr för att ta bort slipdamm. Dynans sammansättning gör arbetet enkelt och friktionsfritt.


Kan maskintvättas i gr, Kombinera med . Ett bra arbete avslutas med att ta bort slipdammet. Skär bort eventuell lös kartong och gips, och fyll därefter ut med härdande massa. Det är lätt att måla på Norgipsskivor och man kan använda nästan alla typer av färg. Och det är förhållandevis enkelt att måla om på tapet, det är några saker man bör tänka på . Att måla på papperstapet har blivit väldigt populärt.


Har ytan knottrig struktur får du bäst resultat på den spacklade ytan om du, innan spacklet torkat, lätt drar rollern över spacklet eller stöter med en tvättsvamp. Spackla över hela remsan med en skarvspackel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.