torsdag 26 april 2018

Sälja hyreskontrakt göteborg

Har en 3:a i centrala Göteborg som jag ev tänkte försöka sälja förstahandskontraktet på. Ska man söka ev köpare via Blocket eller finns det någon annan bra sida? Ja bor du för ett större kommunalt bolag kan du glömma att sälja ett hyreskontrakt.


För det första måste de . Sälja 1:a handskontrakt i Göteborg , pris?

Idag började Göteborgs allra första rättegång om försäljning av hyreskontrakt. Fyra personer kan ha medverkat i att sälja kontrakt till några av Göteborgs mest exklusiva adresser. SvD öppnar nu dörren till Stockholms parallella bostadsmarknad. Vi erbjöds att köpa förstahandskontrakt för över en halv miljon kronor och kan i dag avslöja hur fastighetsägare systematiskt säljer hyreskontrakt.


Det gäller ett andrahandskontrakt för 15. Det visar sig då att svartmäklaren har andra hyreskontrakt till salu. Personen som står på kontraktet nekar till att ha försökt sälja lägenheten och har ingen förklaring till att svartmäklaren erbjöd den till Uppdrag .

Två män som dömts till respektive månaders fängelse efter att ha sålt hyreskontrakt i centrala Göteborg svart för miljonbelopp slipper nu fängelse. Om man vill tjäna en hacka på att sälja sitt hyreskontrakt vitt gäller det att vara envis. Fastighetsägaren börjar oftast lågt, de som stannar kvar längst får de bästa . Den kände och förmögne fastighetsägaren, som enligt polisen var djupt involverad i den svarta handeln med hyreskontrakt. Det är olagligt och hyresvärdar och så kallade svartmäklare ( det vill säga du, om du säljer ditt kontrakt) riskerar upp till två års fängelse om de ertappas. Ett förstahandskontrakt på en hyresrätt är ingen egendom, utan innebär en rättighet att hyra lägenheten tills vidare.


Köpa och sälja förstahandskontrakt till hyresrätt. Hyreslagen säger följande:. I onsdagens Uppdrag granskning i SVT kartläggs den svarta bostadsmarknaden i Göteborg. Där avslöjas hur både förstahand- och andrahandskontrakt säljs via svartmäklare för tiotusentals kronor. Sagt och gjort spenderades tio dagar på Boplats Göteborg , där intressanta lägenheter söktes.


På den tionde dagen skrevs ett förstahandskontrakt på en äldre lägenhet i Linnéstaden, med fullt rimlig hyra, något kvarter från Linnégatan. Alla andra köande som satte upp sig på lägenheten ifråga tackade . Vi träffas tidigt morgonen därpå vid hans kontor och åker ut till Sundbyberg. I bilen berättar Lasse att han säljer hyreskontrakt i Göteborg och Malmö också.

Jag frågar om han får in många lägenheter. Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst. Klicka här för att påbörja er prenumeration. Lokalnytt är marknadsledande inom förmedling av lediga lokaler med fokus på storstadsregionerna Stockholm, Göteborg , Öresun Uppsala, Linköping och Norrköping. Den enklaste lösningen på problem med svarta marknader är att legalisera . Fördel bostadsköpare i Stockholm och Göteborg.


Utredningen konstaterar att de som säljer hyreskontrakt ofta missbrukar bestämmelserna om byte av bostad. Riktiga avtal– om du ska köpa. Utformad i samarbete med juridisk expertis på Handelshögskolan i Göteborg. Superfräscht café med bästa läge mitt på en av gågatorna i centrala Göteborg.


Absolut AAA-läge idealiskt placerat mitt i city. Framför oss på bordet ligger en hög med utskrivna annonser där människor säljer och köper sina hyreskontrakt på internet. Namn och telefonnummer står utskrivna och det handlar om affärer för hundratusentals kronor.


Företeelsen i sig är förvisso inget nytt, under lång tid har så kallade svartmäklare . Och när har du rätt att ta över en närståendes lägenhet? Samtliga frågor får du svar på i månadens företagarbrev. Allt om Juridiks artikel om männen i Göteborg.


Det är inte illegalt att köpa ett hyreskontrakt – i motsats till vad många tror. Däremot är det olagligt att sälja ett hyreskontrakt. Tredje Långgatan A, Göteborg.


Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.