torsdag 19 april 2018

Första tiden på jobbet

PRIVATEKONOMI Privatekonomi Ny anställning och ny start i livet. För din chef och dina nya kollegor är du ett oskrivet blad och naturligtvis vill du göra ett så gott intryck som möjligt. Ta väl vara på den första tiden , är karriärcoachens råd.


Du är nu en del av en arbetsgrupp, och grupper arbetar tillsammans för att lösa problem och få jobbet gjort. Med det sagt ska du aldrig försöka gissa dig fram till grupp- eller företagskulturen på din första dag. Detta tar du reda på med tiden.

Kom ihåg att det snarare är din vilja att vara en del av gruppen än . Men bakom glädjebeskedet väntar verkligheten med det nya jobbet runt hörnet. Och var bör du göra under din första veckan? Du känner dig stolt, lycklig och stor. Lika stor känner du dig inte när du kommer till din nya arbetsplats. Shortcut hjälper dig genom.


Många gör misstaget att gå ut för hårt den första veckan, men sedan orkar de inte upprätthålla samma tempo – vilket alla märker. Dyk i stället upp på jobbet i tid och försök undvika att jobba över. Har du saker som du inte hunnit med – gör dem hemma i .

Första veckan kan vara nervös, därför har vi samlat de bästa tipsen för att hjälpa dig starta din karriär med ett wow. Den första tiden på det nya jobbet är intressant. Du har å ena sidan chans till nystart, nya möjligheter, sätta förväntningar och att genomföra förändringar som kanske inte blivit gjorda. Kanske många nya människor att lära känna och nya rutiner att komma ihåg.


Du ska också bygga upp ett förtroende mellan dig och medarbetarna, vilket inte är gjort i en handvändning. Att bli chef över sina tidigare kollegor kan innebära att de . För nyanställda finns en gyllene regel, och den innefattar dina öron – nämligen förmågan att lyssna. De första veckorna är det utmärkta tillfället att suga åt sig alla instruktioner, information och namn likt en svamp. För en ny chef är den första tiden på arbetsplatsen särskilt viktig, anser coachen Bengt Kallenberg, som bland.


Inte vara maktfullkomlig och detaljstyra, men kunna sätta ner foten i tid när det behövs. Om Olle inte gör sitt jobb och alla vet om det så måste du våga göra något åt det. Annars kan du bli sedd som en mesig chef. Genom att statuera exempel den första tiden visar du medarbetarna att den nya chefen gör . Vilka är de formella och informella ledarna? Vad premieras av cheferna?


Glöm inte bort att rensa i kalendern. Tro inte att du ska jobba åtta timmar och sedan gå ut och festa. Det är mycket nytt att ta in den första tiden.

Var respektfull mot dig själv och återhämta dig efter jobbet. Första dagen på nya jobbet är alltid nervös och pirrig. På varje arbetsplats finns en kultur att infoga sig i och premiärdagen blir din största utmaning.


Några av dessa punkter har nog alla nya medarbetare varit med om någon gång. Det gör inget bra intryck, och om din arbetsgivare har planerat en introduktionsdag för dig är det inte sjysst att lämna dom i sticket, samtidigt som de kanske har andra saker för sig den dagen och inte har tid att vänta. Tänk också på hur du presenterar dig på det nya jobbet , både . Du klarade jobbintervjun galant och nu är det upp till dig att visa din arbetsgivare att de gjort rätt val. Jag mår verkligen skit på jobbet (Subway) Min chef förväntar sig att jag ska kunna allt på tredje dagen och dessutom är detta min första riktigt jobb förutom sommarjobb.


Blir detta bättre med tiden ? Jag trodde aldrig i mitt liv att det skulle vara . Min företrädare var på jobbet igår och hälsade på. En äldre herre som jobbat på samma jobb i över år. En person som aldrig har fel och aldrig gör fel.


Det han säger är det som gäller och inget annat. Att få in en yngre brud som . Men bland det viktigaste är hur chefen. Första tiden på det nya jobbet ska man vänta med att ställa krav. Bra start på nya jobbet.


Den som fått ett nytt jobb bör få sitt anställningsavtal i god tid. Som arbetssökande bör man kräva .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.