måndag 24 september 2018

Äga skog tillsammans

Skogssällskapets experter reder ut begreppen kring att äga skog. En form av skogsägande kan vara att flera enskilda personer äger skog tillsammans. Har du en stämningsfull, vacker, intressant eller annorlunda vinterbild från din skog (eller någon annans), som du vill dela med dig av? Om du äger en skogsfastighet tillsammans med andra ska olika mål och intressen mynna ut i gemensamma beslut.


Att äga skog tillsammans.

Vid allt samägande är det viktigt att acceptera allas intressen. Det innebär att du inte alltid kan få gehör för dina egna intressen fullt ut, utan måste acceptera kompromisser. Ta över skogsgård som gåva? Men det kan också leda till bekymmer och uppslitande gräl.


Sommar, sol och mycket gemenskap. Medelåldern hos skogsägare ökar och i många sammanhang pratar och skriver vi om vad man bör tänka på inför en överlåtelse av sin skogsfastighet. Men alla ni som läser detta står ju faktiskt inte inför ett generationsskifte så denna gång handlar det om er som är i en helt annan fas av ert skogsägande och i . En traditionell skogsägare röjer i skogen, fräser stubbar och avverkar skog.

Det jobbet får man tillbaka i att en välskött skog ger bättre kvalitet på virket, så viltbruk och skogsbruket stödjer varandra. Tio år senare köpte hon ut sin syster och ytterligare många år senare fick hon ett brev från Sveaskog. Det var ett brev om möjlighet till markförvärv riktad till kvinnliga skogsägare. I din egen skog har du plats för såväl fritidsintressen som ett stabilt sparande åt kommande generationer. Tillsammans med sambon har hon köpt drygt 1hektar skog vid Ångermanälvens södra strand vid.


Traditionellt har det varit lönsamt att äga skog. Avkastningen på en investering i skog har varit. Någondera maken kan också äga skog som inte hör till det gemensamma skogsbruket.


Om denne varaktigt och självständigt råder över sina skogar är det möjligt . Enligt Karl-Erik Eriksson skulle aktiebolagsformen underlätta betydligt eftersom det skulle vara lättare att äga skog tillsammans om det kunde vara i form av ett aktiebolag. Inkomster av kapital beskattas däremot med en fast skattesats på procent, oavsett storleken på inkomsterna. Syftet med en skogssammanslutning är att äga skog och idka skogsbruk. För LRF är frågan om en . En skogssammanslutning bildas exempelvis när barn och föräldrar eller syskon äger skog tillsammans. A, B och C ägde dessutom skog tillsammans och de hade kommit överens om att dela den, men styckningen hade inte verkställts.


Kanske behöver dina föräldrar bo kvar i sin bostad eller så vill alla syskon ha kvar en del i fastigheten. Bevisligen finns det syskon som äger en fastighet ihop,har gjort det länge och tycker det fungerar alldeles utmärkt.

En förutsättning för att samägande ska fungera är att man är sams när man ger sig in i det. Det är motsatsen man oftast hör talas om. Det gäller att veta att man kan dra jämnt. Man ska ha samma värderingar, samma uppfattningar om . Vi har gjort det enklare för dig att göra virkesaffärer och upprätthålla välmågan i din skog.


Bland våra skräddarsydda tjänster hittar du enkelt ett lämpligt servicepaket för just din skogsegendom. Tillsammans säkerställer vi att din skog vårdas på ett hållbart sätt och du gör lönsamma virkesaffärer. Vi ser också till att din skog. På det politiska området är det jämföreslsevis lugnt, sedan de uppslitande, mångåriga rösträttstriden mynnat ut i det rösträttsbeslut, som antogs af förra riksdagen, och som nog kommer att äga bestånd.


Tjänsteutbudet inbegriper skogsbruk och tjänster inom ekonomi och fastighetsfrågor. I takt med att priserna på jord- och skogsbruksfastigheter stiger, kraven på investeringar i verksamheten ökar och intresset för alternativa placeringar växer, har frågan om bolags förvärv av jord- och skogsfastigheter blivit allt vanligare. Förvärv av fast egendom, oavsett typ av fastighet, är alltid förenat med . Som jord- och skogsägarnas egen bank vet vi hur viktig skogen är för landsbygdens framtid och tillväxt.


Lånar du på din skogsfastighet hos oss kan du ta del av bankens vinst och ett nätverk av samlade erfarenheter. Vår expertis är lån, skogskonton och investeringar i skog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.