torsdag 6 september 2018

Regler för uppställning av container

Vid tillfällig uppställning krävs inget bygglov, och med tillfälligt menas att man bör kunna styrka att man använder containern vid renovering etc. Det kan tyckas märkligt att skriva om bygglov när vi fokuserar på husbilar och husvagnar men faktum är det behövs om du ställer upp, exempelvis. Sker uppställning på gångbaneplattor, på gågata eller gräsyta ska containrar eller liknande anordningar alltid ställas upp på ett underlag, till exempel plankbädd eller körplåt.


Om föremål ska lyftas över gångbanan . Trinntorp 1:16 Sparvvägen 2. Tillfällig uppställning av containers.

Tidsbegränsat bygglov ges med stöd av kap. PBL) att gälla till och med. Kontrollplanen utgör följande punkt. Byggnadernas läge och utformning ska överensstämma med beviljat . Jag ska bygga hus, vad har jag för nytta av en container ? En container underlättar.


Nästan alla vittnar om att det därför var både en trygghet och prisvärt att ha en container på plats under byggtiden. Vid uppställning på annan mark än din egen krävs förstås tillstånd av markägare. Om du behöver utnyttja allmän mark för byggupplag, byggskylt eller container behöver du ett tillstånd från polisen.

Det kan vara kommunen, en privat fastighetsägare eller staten. Polisen bestämmer, enligt ordningslagen, om och hur du får använda den offentliga marken. Om du vill ha bord och stolar utanför din restaurang eller vill ställa en container ute på gatan behöver du därför ett polistillstånd. Du kan få mer information om vad som . Nån som undrade om det är skräp eller förvaringscontainer.


Permanent uppställning av en skräpcontainer kräver bygglov. Men gör en enkel demonterbar överbyggnad av korrugerad plåt eller plast så räknas containern istället som en friggebod. När du ska sätta upp en container , lyftkran, byggställning eller lift finns det särskilda regler du måste följa.


Illustration regler vid byggbelamring (Illustration: Karolina Jönsson Hedergård). Vid byggställningar och uppställning av container , lyftkran eller lift på gångbanor ska minst meter vara tillgängligt för gående att . Tillstånd för upplåtelse av offentlig plats söker du hos Polismyndigheten i Stockholms län, tillståndsenheten. Polisen tar en avgift för handläggningen och bedömer ordning, säkerhet och trafik i anslutning till upplåtelsen. Polisen skickar sedan ansökan till oss, markägaren, det vill säga teknik- och fastighetsförvaltningen i . Tänk på att vissa fastighetsägare har strängare regler än våra rekommendationer. Om ni är hyresgäster i Kärnfastigheters.


Anlagda bränder i containrar är vanliga och för att förhindra att en brand sprider sig till en byggnad behövs ett skyddsavstånd mellan container och byggnad. Rekommenderade skyddsavstånd:. Uppställning av container i gatumiljö är alltid tillfällig.

Minsta avstån- det mellan container och husfasad ska vara minst meter. Om öppen container måste användas ska avståndet ökas till 6 . Du behöver ansöka om tillstånd från polisen för att använda en offentlig plats för byggetablering, exempelvis uppställning av en arbetsbo byggställning, byggsäck eller container. Det behövs tillstånd för att nyttja allmän platsmark för arrangemang, uppställning av container , skyltar eller andra fasta föremål och för att använda gräsmattor, gång- och cykelvägar för transport. Riktlinjer för ansökan om tillstånd för reklamskyltar och tidningsställ på allmän platsmark. Bor du strandnära måste du också känna till vilka regler som gäller för strandskydd.


Tillstånd att använda allmän plats för exempelvis uppställning av container , byggnadsställning med mera samt för skyltning, affischering och liknande ges av polisen. Om tillstånd inte finns kan materialet avlägsnas på den uppställandes eller annonsörens bekostnad. Utrymme inom berörd fastighet ska i första hand användas innan offentlig mark tas i anspråk.


Hantering av containrar. Placering och egenskaper. OL innehåller bland annat regler om allmän ordning och säkerhet vid sammankomster och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.