tisdag 11 september 2018

Besöka brandområdet västmanland

Kartor över brandområdet. BRANDOMRÅDET I VÄSTMANLAND Om du vill besöka brandområdet är det nu öppnat för allmänheten. Vi kan rekommendera en guidad tur. Det finns ett fortsatt stort intresse att besöka det stora brandområdet i Västmanland.


Enligt lokala företag är det gott om bokningar även i år. Fågelskådare åker dit för att uppleva en svårslagen mängd hackspettar, botaniker för att upptäcka .

När du besöker området, tänkt på att i den branddrabbade skogen har marklager och rötter brunnit upp och träden har därför inte lika mycket fäste i marken. Träd och grenar har något. Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.


Nypåträffade fornlämningar i brandområdet. Brandområdet var avlyst av myndigheterna varför ingen kunde få en närmare bild av det extremt stora skogsområde som brunnit upp. Det här är Västmanlands stenöken, säger Jan-Inge Tobiasson när han ser ut över områdena där det brunnit som mest. Men intill de sotiga och värmespruckna stenarna spirar pyttesmå plantor.


De här björkplantorna är viktiga.

De är framtiden, säger Tobiasson. Idag öppnas den så kallade Riksettan, en bilväg genom det blivande naturreservatet Hälleskogsbrännan mellan Ramnäs och Virsbo. Området härjades svårt av den stora skogsbranden i Västmanland förra sommaren. Skogsbranden har skapat ett bitvis öde landskap med . Anläggningen har kostat cirka fem miljoner och kommer att besiktas i slutet av november och då är det fritt fram för ett besök , men länsstyrelsen kommer inte att sanda . Besök till Brandområdet i Västmanland.


Svartbrända trädstammar. Fallna träd som ett stort plockepinn. Jag står i brandområdet i norra Västmanland och tittar ut över skogen som inte liknar någonting jag sett tidigare. Runt omkring mig lyser kala stenar upp marken med sina ljusa vita, grå och rosa . Branden i Västmanland , Salabranden och Hälleskogsbrännan, kärt barn har många namn men efter den uppräkningen ska väl de flesta förstå vilket brandområde som vi har förärat med vårt besök.


En solig dag i mitten av juni tog vi två bussar och åkte den långa vägen till brandområdet i hopp om att få se . Peter Florén, år, bilmekaniker, Avesta: – Ja, men jag har redan varit förbi där. Jag vill kolla hur det ser ut. Brandkartan är Skogsstyrelsens webbtjänst för att samla kartor över brandområdet i Västmanland.


Du kan välja mellan att titta på kartorna eller ladda ner dem till din egen dator. Ring gärna före besök för att veta om vi finns på plats.

Håll koll på ny info här nedan. På söndagen invigdes den så kallade Riksettan genom brandområdet och naturreservatet Hälleskogsbrännan. Det hela arrangerades av länsstyrelsen och många tog chansen att få se den nya turistvägen genom brandområdet. Riksettan, som skogsbilvägen döpts till, börjar i Gammelby i Surahammars . Information till berörda av skogsbranden i Västmanland Nyhetsbrevet ger dig kontinuerlig information om vad som är aktuellt och om det arbete som pågår från bland annat Länsstyrelsen i . Idag öppnade ett nytt naturreservat på brandområdet I Västmanland , kom iväg sent på dagen men det var riktigt mycket folk på området. Utflykt till brandområdet i Västmanland.


Vi gör en utflykt till skogsbrandsområdet i Västmanland , några mil norr om Surahammar. Här nedan följer aktuell information gällande brandområdet. Följ utvecklingen på Länsstyrelsen Västmanlands hemsida. För dig som tänker besöka den branddrabbade skogen.


Vi vill helst att de som inte har några ärenden i brandområdet håller sig borta. Ta det lugnt med nyfikenheten! Erik Bergman, kommunikationsansvarig på länsstyrelsen i Västmanland. Vägen är enkelriktad norrifrån och det råder förbud att beträda skogen eftersom det är ett mycket farligt område. Guidningar i brandområdet har blivit en ny nisch, säger han.


Sverigekarta med Västmanland utmärkt och enkät i telefon. Han har liksom, några andra engagerade företagare i Västmanland , skickat vykortsinbjudan om att besöka vårdföretaget Q-ra till två av länets riksdagsledamöter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.