måndag 17 september 2018

Kemtoa test

I någon av våra båttidningar så har jag för något år sedan läst ett test av hur olika sorters toalettpapper löser upp sig, testvinnaren var visst någon billig sort. Massor av frågor som nybörjare Yamarin och. Ryds DC, Uttern D6 Yamarin DC mm. Handtag som går av och hjul som går sönder – en trasig resväska kan verkligen förstöra semesterstämningen.


Vi har testat sju olika resväskor och det är stora skillnader på hur bra de håller.

Praktiskt båtägande gjorde ett test på snabbupplösande papper för flera år sen och det var ett helt vanligt papper som löstes upp snabbast, med reservation tror jag det var Lambi. Vi hade specialpapper i början, dyrt och . Dags att köpa en ny toalett till båten? Kalciumnitratet bryter också ner organiska föreningar. Enzymbaserade medel gör i princip samma sak, men för långsamt fåör att de ska hålla lukten borta. Helgens test med en handfull granulat upplöst i vatten och nedhällt i kemtoan gav vid handen att jag kommer att spara en hel del . The Dometic 9series portable toilet is great for use in small RVs and tents.


This small toilet features powerful.

Nån som använt en kemtoa , a. Har en i min båt (år gammal) som är helt oanvänd. Tidigare ägaren sa att han hellre skiter i en hink än använder porta-pottin. Om det nu krisar så jävligt att jag måste använda den. Nej, mellan aktersoffan och stolarna ryms inget annat än passagerarnas ben.


Där finns en sittplats på rufftaket och en skvätt fri däcksyta, det är allt. Ruffen får godkänt, för där sover trots allt två och där finns kök och vask och den som vill kan klämma in en kemtoa mellan kojerna. Någon form av kemtoa kan fungera fint. Kemtoaletterna är kompakta, men tillsatta vätskorna inte helt bra för miljön även om det blivit bättre på senare år. Kostar bara ett par tusenlappar.


Går ha löst monterad och kräver ingen egentlig installation. Går fint att placera där den tidigare toaletten stod. Robust och användarvänlig portabel toalett med bekväm sitthöj separat vattentank med manuell spolvattenpump och stor avfallstank.


Det unikt utformade och vridbara tömningsröret tillsammans med luftningsventilen tillåter luft komma in i tanken och tömningen kan ske utan spill. HB Svarade på ämne: vanlig såpa till toan istället för kemikalier ? Vi använder de blåa tabletterna. Tycker dom är bra men dyra.

I katalogen på webben säljer dom saneringstabletter till kemtoa för . Har för avsikt att skaffa en enkel toalett för att kunna hantera skiten innan man gjort en ordentlig utomhustoalett. Jag har tittat på Biltemas portabla kemtoa för 699kr och med saneringsvätska och spolvätska. Dvs det är inte en permanent lösning utan snabblösning för cirka en vecka eller två . Det kan vara skönt att slippa tänka på att fylla och tömma varje dag. Servicehusen på campingar och ställplatser i Europa håller väldigt olika standard. Ju längre söderut man kommer,.


Vårt bruk av toa-kasetten är identisk med hr Peter Anderssons. Jag var osäker på vad jag skulle använda för sorts papper och gjorde följande test. Jag hällde vatten i två större glas och i det ena la jag ett papper av den svindyra sorten och i det andra en mjuk sort inköpt i livsmedelsaffär.


Kraftig härdad vindruta. I ostrova, govoryat, ochen` davno otkryty, govoryat, kem-to. A sejchas zhivut na doxody ot turistov. A vystavka cvetov na Gaiti.


Gaiti otkryt davno i rabotaet kruglye sutki. Kak, vy ne byvali na Bagamax? Nu , grubo govorya, ne byval.


Vot evropejskie stolicy poxozhi: esli vy byli v Parizhe, to uzhe . En husvagn är ofta ett bättre val än en husbil för barnfamiljen. Dels för att inköpspriset är lägre men också för att många barn hellre stannar. För att göra det bekvämt ombord finns det som tillval kokplatta, portabel kylbox, färskvatten, och kemtoa för den som så önskar. Lätt att röra sig ombordDet är en fröjd att ta sig ombord på båten eller i land.


Passage sker säkert via en stadig trappa upp på fördäck genom den öppningsbara framrutan. I aktern kommer man lätt . Med dagens moderna motorer är det enkelt att klättra över knop med en sex meters day- cruiser. Därför är bra, trygga sjöegenska- per ett oavvisligt krav.


Alla våra sex testekipage klarar den farten. Bästa, tryggaste skroven har Nordkapp Comtesse 6och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.