onsdag 26 september 2018

Kratta för grusgångar

Grannen krattar sina grusgångar minst en gång i veckan. Han har en kratta med grova träpiggar, krattan är nästan lika bred som gången. Det blir fina mönster av krattpiggarna och det finns inte ett enda ogräs.


Han brukar göra lite olika mönster och ser det som lite meditation. Kratta tänder Kratta såväl din grusgång som ditt trädgårdsland med den här fina krattan!

Träskaft: producerat i Asp för bästa kvalitet. Effektiv och snabb kratta för grusgångar och gårdsplaner -trädgårdar, parker och kyrkogårdar. Kratta för att kratta i trädgården och i grusgången hemma vid huset och vid stallet.


Här får du enkla tips för att anlägga en grusgång och hur du håller den fri från ogräs. Att gå på nykrattat grus ger en härlig känsla, inte minst tack vare det hemtrevliga ljudet. Och visst känner man sig lite extra välkommen och hedrad när husets ägare har gjort sig besväret att kratta grusgången innan man kommer på besök?


Enligt min erfarenhet ska man dock helst undvika att köra med bilar på grusgångar , eftersom det översta gruslagret så småningom trycks ner och det blir svårt att både ogräsrensa och kratta.

Välj mellan sten, trä och metall. Gör kantskyddet så lågt att gräsklipparen kan köra ovanpå. Det översta gruslagret bör vara omkring tre centimeter tjockt – är det tjockare får man känslan av att pulsa i gruset. Detta lager behöver man inte platta till utan det räcker att kratta ut det med en grov kratta. Man måste kratta gångarna om det ramlar ner mycket skräp.


Annars får de flygande ogräsfröna god grogrund. Det är snyggt med krattade grusgångar. Du har kanske sett hur vackert krattat singel kan vara utanför gods och herrgårdar samt på kyrkogårdar. Jag brukar kosta på mig en krattning ett par . Lägg markduk under gruset, för att underlätta ogräsrensningen, och fyll på med mer grus. Grusgångar - hur mkt grus?


Sen borde det räcka med att kratta gången lite och rycka upp det som hittar dit. RoundUp hade jag undvikit. Visst är det effektivt, men det är trots allt ett gift och det löser bara problemet kortsiktigt ändå.


Räfsan fungerar mycket bra såväl som till vanligt underhåll av makadam ( grusgångar , gårdsinfarter m.m) samt en utmärkt ogräsrensare på igenväxta grusgångar även perfekt till paddock harv.

Lång livslängd tack vare dom starka utbytbara stålpinnarna. Krattan är pulverlackerad för att tåla väder och vin . Han tyckte om att kratta grusgångar och betraktade sig som specialist på området. Han uppskattade att i lugn och ro få reparera hushållsapparater. Något av det bästa han visste var när något gick sönder och han hade gott om tid på sig att förstå hur det borde fungera och sedan få det att fungera.


Jag fick knappt en blund i ögonen. När söndagen äntligen kom var jag så nervös att jag inte ens kunde äta. På förmiddagen sjöng och spelade Ana och signor Fidardo som vanligt i Prazereskyrkogårdens begravningskapell.


Under tiden tittade jag till Elisa Gomes grav och hjälpte João att kratta grusgångar och rensa ogräs. Och betydde oftast att han suttit försjunken i sina dammsugartidningar i stället för att sköta om hotellet, fylla på skafferiet och kratta grusgångar. Då lät han alltid så där.


Allt är tippen- toppen-perfektamente. Eller så får man hugga ved eller kratta grusgångar. Att vara tjänsteflicka är ett fint jobb. För mig var de alla Sexor, men det fanns statusskillnader där också, en hierarki jag inte förstod mig på.


För två år sedan attackerades palatset mitt i natten. Rebellerna hade stulit vaktuniformer och alla blev väldigt . ASFALT Det tar tid att rensa grusgångar , tro mig´. Jag har dessa veckor spenderat ett antal timmar på min grusgång (som tyvärr hade fått ligga i träda ett par år) Men OM man håller efter den: Har ett lagomt tjock gruslager och en bra kratta , tar det inte SÅ lång tid att rensa den. MEN OJ SÅ FINT det blir när . Här hittar du krattor och räfsor för din utomhusmiljö, så att du kan kratta löv i trädgården eller kratta grusgången.


Vi har dessutom krattor för både vuxna och barn så att även de små kan få hjälpa till. Många krattar bort de löv som fallit under föregående höst på våren. Löven har då legat som ett skyddande lager under vintern . Gårdsharv för ATV eller mindre traktor som klarar tuffare förhållanden, tillkörda och packade grusgångar samt ogräsbemängd gårdsmark, men även ridbanor och träningsstråk.


Enkel inställning av angreppsvinkeln på pinnarna. Helgalvad stomme med inställning för angreppsvinkeln på pinnarna, lyftögla till vinschvajer samt . Trött på att kratta gruset? ReGardens supereffektiva trädgårdsarbetare rensar dina grusgångar från ogräs och sköter om krattning och kantskärning.


Med ett skötselavtal kan du slappna av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.