onsdag 5 september 2018

Bila upp källargolv golvvärme

Lägga golvvärme i källaren. Hej har bilat upp hela källaren mitt hus är upp bärgat av husets ytterväggar. Isolering till källargolvet. Hej Micke, Vi skall bila ut vår källare och vet idag inte hur mycket vi kan gräva ut, vi kommer ta hänsyn till dräneringsrören.


Har tänkt bila upp källargolvet och sänka för att få lite bättre takhöjd när källaren ska inredas.

Avloppsrören går rakt under de utrymmen som. Svar: Att ha golvvärme i källargolvet höjer givetvis komforten rejält, men det verkar nästan finnas lika många teorier om det som det finns källargolv. Vi har också planer på att fixa ett rum i källaren.


Vi har bara betong som tyvärr är målad i plastfärg på väggarna så vi ska nog ta ner putsen och putsa om samt måla med lämplig färg. Jag har bara i takhöjd i källaren så planen var att bila upp golvet en bit bara så att den slutliga lösningen ger ungefär samma takhöjd som idag. Fråga ang tätskikt våtutrymme oisolerat betonggolv.


Golvvärme kan vara ett gissel - ST. Speciellt unga par som vill gå varmfota inomhus och därför dammar in golvvärme i källaren, säger Hans Elfner.

Problemet som skapas när grunden är dåligt isolerad är att golvvärmen värmer upp marken under, vilket sedan skapar en fukttransport in i huset. Man utjämnar värmedifferensen mellan . Det bästa sättet, har jag förstått, är att bila upp , isolera och gjuta en ny platta. Detta har vi just nu inte tid med.


Istället söker vi en alternativ lite mer temporär lösning för några års användning (innan rören måste bytas i golvet) i form av någon slags golvvärme. Eftersom det bara är ca i tak i källaren vill vi . Jag skulle helst slippa det extra arbetet med att bila bort och undrar hur stor förlusten av värme blir om man lägger golvvärmen i källaren utan isolering. Har läst att om man lägger golvvärme i källare så kan man få problem med fukt i golvet om man stänger av golvvärmen. Då bör förutsättningarna ha blivit radikalt . Då finns det ett antal punkter att tänka på. Har du fukt i ditt källargolv så löser du inte det problemet med golvvärme.


Du får kanske ett torrt golv där golvvärmen är installera men istället flyttar fukten till angränsande rum eller upp i väggarna. Om du ska lägga golvvärme så måste du bila upp och lägga isolering annars kan du lika gärna strunta i att lägga dit slingor då värmen går neråt. Janfire flex-a, Albin Effekt.


Bila bort gamla källargolvet , gräva ur och bygga upp golvet på nytt med isolering som det ska vara. För att kunna göra detta är du troligtvis tvungen att bila bort det gamla golvet och sedan gräva ut tillräckligt mycket så att det får plats ordentligt med isolering (20- cm) innan man gjuter ett nytt golv. Oftast lägger man även ner vattenburen golvvärme i det nya golvet.

Hur lätt det är att gjuta golv med golvvärme beror helt på golvet och rummet du ska arbeta i. Det är ett ganska tungt och smutsigt . Om du ska bila upp ett betonggolv så får du vara beredd på hårt arbete – och här krävs rejäla verktyg. Hyr en betongspårfräs och fräs ett spår längs med väggarna. Du behöver också en rejäl bilningshammare för att bila sönder . Har ett hus från 40-talet med källare, i källaren finns idag ett garage som jag tänkte göra om till boyta. Att beakta är att jag också funderar på att sätta in vattenburen golvvärme. Varför inte antingen isolera lite och sedan ha golvvärme och klinkers eller hacka ur o göra det ordentligt så det inte kommer upp fukt.


Bäst är säkert att bila upp plattan i de rummen. Tänkte om man kunde slippa detta krävande jobbet? Det ska ligga en platonmatta på plattan, sen golv ovanpå. När vi flyttade in i vårt hus var vi entusiastiska men ganska okunniga.


I ett av källar-rummen låg en plastmatta på betonggolvet, massor med fukt och spindlar under. Plastmattan åkte ut och vi la klinkergolv där. Tyvärr ägnade vi inte minsta lilla tanke på golvvärme. Nu skulle vi behöva använda detta rum mer, . Fukt som trycker upp underifrån: javisst det är ju ett källargolv , men fäster klinkers i alla fall ? Bila upp och gräva ur källargolv , betongplatta.


Ränna för avloppsrör måste bilas i intilliggande rums golv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.