fredag 23 mars 2018

Bila upp betonggolv

Ja, jag har nämnt mitt källarprojekt lite i förbigående på andra trådar. Jag har bland annat med intresse följt andras arbete med att bila upp golv. Bila golv källare vad för verktyg ? Göra hål i 28cm betong vägg?


Längden jag behöver lägga är max meter.

Läst runt lite och sett att till tvättmaskin ska man ha 50mm rör vilket inte är så tjockt. Pratade med en firma dom ville bila upp golvet vilket jag känner kommer bli väldigt dyrt. Min fråga är därför, kan man såga med Diamantkapskiva i betong golv med en vinkelslip?


Att bila upp betonggolv är toppennöjet varje lördagskväll. Jag förstår inte vitsen med att bila upp bredvid de gamla rören och lägga nya parallellt. Får du inte korsningar mellan gamla och nya vid vissa greningar?


Jag skulle ta bort de gamla och lägga nya på samma plats.

Om de nya rören skall gå . Hej har bilat upp hela källaren mitt hus är upp bärgat av husets ytterväggar. Beroende på hur tjock isolering du vill ha, samt om du vill ha vattenburen golvvärme så behöver du olika djup på ditt betonggolv. Hyr bilningshammaren Hilti TE9från Cramo. En kraftig maskin för bilning av tegel, puts och betong.


Med en Bilningsmaskin kan du hacka ( bila ) eller mejsla bort material såsom t. Det finns kombimaskiner. Otroligt kraftig med upp till mindre vibrationer J slageffekt ger stor avverkningskapacitet Vikt endast kg Vibrationsdämpning med Vibration Control. Vi kan i stort sett utföra dessa arbeten i alla byggnadsmaterial. Miramix utför all typ av håltagning och bilning i bland annat betong eller armerad betong , tegel, granit och alla övriga hårda byggmaterial. I samband med en ombyggnation fick Miramix nyligen i uppdrag att såga och bila upp golv.


Vi bor i radhus med betong golv på alla våningsplan (2½plan). Vi har nu skickat ett svar till byggkillen där vi skrev att vi ville ha en utförligare offert eftersom att han enbart skrev ett pris till oss. Han har varit här och kikat och vi har även skickat en skiss till honom på badrummet. Hur lägger man golvvärme i betong ?

Hyr en betongspårfräs och fräs ett spår längs med väggarna. Du behöver också en rejäl . För att klara detta var det nödvändigt att dra nya avloppsrör. Men rörmokaren gav dem en riktig kalldusch.


Nu börjar alltså exteriören på ladan ta form. Vår första plan var ju att fira jul i ladan. Ta reda på så mycket som möjligt om den grun vägg eller vad det nu kan vara som du vill ha bort. Kolla in tidigare diskussioner om att bila , maskiner, verktyg och.


I måndags började de bila i golvet. Ett cirka fem centimeter i diameter stort hål upp till grannen och stora bitar av taket runt om det hade fallit ned på golvet. Samt att golvet är gjutet.


Där kommer vi inte göra något nu, men kan man göra så enkelet som att öppna upp där det är ihåligt och fylla upp utrymmet med betong ? Bila upp 7kvm betonggolv samt gräva. Ska anlägga badrum och tvättstuga i källaren på en 40- talsvilla. Rummet har tidigare varit pannrum och golvet är i uselt skick med hål genom betongplattan och fukt. Handbila bort ca kubik betong ? Jörgen Därför la du själv upp ett foto på en handmaskin?


Självklart ska man ha den större som Bosse hittade. Jag ställer mig dock jävligt tveksam till att Bjorne öht ska ge sig på att börja bila när han inte vet vad . Jim_the_one skrev: Bila med bobcat, gräv upp med liten grävare å kör ut med bobcaten. Kör på obilad betong så mycket det går!


Du får nog räkna med dag för pers att riva ut de gamla å några timmar för att fylla å jämna. Att du rekomenderar en liten grävmaskin för att köra ut det me är det för att du .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.