tisdag 27 mars 2018

Brandområdet västmanland karta

Genomfartsväg 6med stoppförbud i brandområdet. Väg som ska öppnas för biltrafik under hösten. Karta över brandområdet.


I brandens spår tittar de första gröna växterna fram och djur och fåglar har vänt tillbaka. Det är både fascinerande och skrämmande att se hur dramatiskt naturens krafter har ändrat landskapet. Naturvårdsverket, som har möjlighet att arrangera markbyten med enskilda skogsägare med utnyttjande av produktiv skogsmark ägd av statliga Sveaskog, träffade i augusti och september två principöverenskommelser om markbyte med Bergvik Skog respektive Västerås stift som berör brandområdet i Västmanland.

Idag öppnas den så kallade Riksettan, en bilväg genom det blivande naturreservatet Hälleskogsbrännan mellan Ramnäs och Virsbo. Området härjades svårt av den stora skogsbranden i Västmanland förra sommaren. Skogsbranden har skapat ett bitvis öde landskap med . På söndag invigs en ny väg som kommer gå genom det branddrabbade området i Virsbotrakterna, där även ett naturreservat kommer att upprättas. Vägen börjar vid Gammelby och går genom skogen till Hörnsjöfors. Den nya vägen gör att naturreservatet kommer att bli väldigt lättillgängligt för . Det finns ett fortsatt stort intresse att besöka det stora brandområdet i Västmanland.


Enligt lokala företag är det gott om bokningar även i år. Fågelskådare åker dit för att uppleva en svårslagen mängd hackspettar, botaniker för att upptäcka .

Brandkartan är Skogsstyrelsens webbtjänst för att samla kartor över brandområdet i Västmanland. Du kan välja mellan att titta på kartorna eller ladda ner dem till din egen dator. Vi vill helst att de som inte har några ärenden i brandområdet håller sig borta.


Ta det lugnt med nyfikenheten! Erik Bergman, kommunikationsansvarig på länsstyrelsen i Västmanland. Vägen är enkelriktad norrifrån och det råder förbud att beträda skogen eftersom det är ett mycket farligt område. Dela: Textstorlek: Varje tisdag och torsdag arrangerar Hofvanders buss i samarbete med Svartådalens Bygdecenter flera guidade bussturer genom brandområdet i Västmanland. De har blivit mycket populära och bussarna är ofta fullsatta.


Passagerarna kliver på utanför församlingshemmet i Västerfärnebo. Webbtjänst för digitala kartor från brandområdet. Till webbtjänsten på länsstyrelsens sidor på Krisinformation. På söndagen invigdes den så kallade Riksettan genom brandområdet och naturreservatet Hälleskogsbrännan. Det hela arrangerades av länsstyrelsen och många tog chansen att få se den nya turistvägen genom brandområdet.


Riksettan, som skogsbilvägen döpts till, börjar i Gammelby i Surahammars. Efter den stora skogbranden i Västmanland , har Lantmäteriet i Gävle nu tagit flygbilder över brandområdet för att dokumentera förödelsen. Vandringsleder i Västmanland. Här hittar du vandringsleder i Västmanland.


En av många vandringsleder i Västmanland är Gruvdammsrundan i Sala. Flygbilder och ortofoto finns nu klara i Färg och IR.

Både flygbilder och ortofoto är avgiftsfritt tillgängliga med något förenklade licensvillkor för användning. Läs mer i nyhetsbrevet (pdf). När avspärrningarna runt sommarens brandområde hävs kommer Trafikverket att sätta igång flera arbeten i området.


Det handlar om beläggningsarbeten samt att gamla skyltar ska tas ner och en del nya sättas upp. Revideringen är en fördjupad landskapskaraktärsanalys över det område mellan Virsbo, Ängelsberg och Västerfärnebo i Fagersta, Norberg,. Tidig samhällsstruktur och ortsutveckling. Kommunikation – vatten, väg och järnväg. Kulturmiljövårdens värdeområden.


Klicka på de röda punkterna för att få mer information. Röda linjen är avstängt område det gråmarkerat är öppnat för boende. Här nedan följer aktuell information gällande brandområdet. Det görs bland annat genom att rusta.


Länsstyrelsen arbetar med att göra brandområdet tillgängligt för besökare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.