fredag 30 mars 2018

Ta bort fläckar med bakpulver

Para tvätta soptunnor, skräp, askkoppar och andra contenantes, blanda bakpulver i vatten och låt den stå ca minuter. Para ta bort fläckar från kläder, fungerar bakpulver också som blekmedel. Bakpulver är nämligen en blandning av bland annat bikarbonat.


I bakningssammanhang är effekten den dubbla hos bikarbonat, det vill säga det går tesked bikarbonat på teskedar bakpulver. LÄS OCKSÅ: Ugnsrengöring.

Skura bort fläckar med smeten och torka rent. Bikarbonat som propplösare. Kvarstår fläcken så skrubba in tandkräm (ej gel) blandat med bakpulver eller fukta med vinäger och låt stå några minuter. Färska fläckar tas bort med kallt vatten. Vita plagg kan doppas i kokande vatten medan färgade plagg tvättas med mjölk eller i ljummet vatten med en vispad . Ta bort fläcken först – tvätta sedan i maskin.


Fläckar som innehåller äggviteämnen – som blo chokla mjölk, ägg – tas bort i kallt vatten. Avlagringar i kristallvas.

Låt ättika och vatten verka en stund. Te- och kaffefläckar i koppar. Handdiska med lite bakpulver. Men vilken vargflock, vilket schimpansgäng och vilken vanlig bondkattsmorsa som helst begriper att man inte kan låta ungarna ta befälet.


Hon tipsar även om hur du får bort fläckar från madrassen. Har man spillt vätska på den ska man försiktigt hälla kallt vatten på den. Använd en mikrofiberduk och dutta på fläcken för att suga upp fukten. Det viktiga är att inte gnugga på fläcken eftersom det gör att den biter sig fast . Tar bort obehaglig lukt och dödar och hämmar tillväxt av bakterier.


Rensa avloppet med bakpulver. Häll bakpulver i ditt dåligt rinnande avlopp, fyll på med lite vinäger och låt stå en stund. Häll därefter över kokhett vatten, så kommer det bubbla till och. Hur kan du enkelt ta bort fläckar i ditt hem?


Det är vad vi kommer ta upp i den här artikeln. Om du har en diskbänk som börjat dra åt sig diverse fläckar som inte går bort mer ren armstyrka, gör såhär: Blanda lika delar bakpulver och citronkoncentrat och stryk ut på bänken. Om det fortfarande är kvar lite svart kan man ta bakpulver på ett hushållspapper och gnugga på de ställena.

Skrubba sedan försiktigt bort fläcken med en fuktig trasa. Resterna av bikarbonatet kan du enkelt dammsuga upp. Städa miljövänligt med vinäger! Här ger vi dig tio tips hur du kan använda vinäger. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!


Har du hittat fint retroporslin på loppis, men har svårt att få bort de gamla te- och kaffefläckarna? Lösningen på problemet heter bakpulver ! Blanda cirka en halv deciliter bakpulver med lika mycket vatten i en skål. Rör om i blandningen så att det bildas en pasta. Applicera pastan på ugnsluckan och låt verka en liten stun beroende på hur smutsig ugnsluckan är. Blöt en skursvamp med varmt vatten och skrubba bort alla fula fläckar – det . Kladdiga småbarnshänder, en oavsiktlig knuff i ryggen på kafét eller bara vanlig klumpighet kan ge upphov till fläckar på kläderna.


Hur gör man för att lättast ta bort fläckar av rödvin, ketchup och kaffe? Vi har den stora guiden! Du behöver: hushållspapper, club soda, bakpulver. Ett annat tips på hur du kan ta bort svettfläckar från kläder är att använda skonsamma slipmedel och superabsorberande pulver. Gör så här: lägg ett ark . Naturliga slipmedel som grovsalt hjälper till att få ut bakterierna som orsakar fläckar ur klädfibrerna, medan absorberande pulver som bakpulver också är bra på att få ut bakterierna.


Det vita pulvret som finns i nästan alla kök har en rad . Att rengöra saker som diskbänk, handfat och spis kräver ofta någon form av rengöringsmedel. Rengöringsmedel som nästan alltid doftar syntetiskt och sticker i näsan. Man vet att medlen rengör hemmet, men många av oss har nog funderat över om de inte smutsar ner någon annanstans, utifrån varningsetiketterna att läsa. Kan användas som kemtvätt. Strö ut rikligt med bikarbonat i sängen eller på mattor.


Låt verka ca minuter och dammsug upp. Stryk ut och låt verka, torka sedan bort med en torr trasa. Häll hett vatten och bikarbonat i golvbrunnar eller i vattenlås så . Marlene Eriksson: Ta lite ättika på diskbänken, och sen lite diskmedel så får du bort fettet från putsmedlet.


Få en liten behållare och tillsätt bakpulver. Tillsätt några droppar vatten till bakpulver så att du kan bilda en pasta. Sprid pastan över fläcken på marmor och låt det torka.


Detta kan ta några minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.