fredag 9 mars 2018

Flaggstång höjd

Välkommen till Formenta. För att bestämma höjd på flaggstången utgår du från höjden på ditt hus. En flaggstång kräver inte bygglov.


Ett bra riktmärke är att flaggstången bör överstiga byggnadens taknock med en tredjedel av sin totala längd. Här bredvid kan du räkna ut exakt . Får man resa en flaggstång hur man vill i trädgården, eller finns det några regler kring höjd ?

Vi i Villas expert Roger Nyström lär dig allt du behöve. Storleken bestäms av vilken höjd din flaggstång har. Flaggans längd skall vara en fjärdedel av höjden på flaggstången. Till exempel så skall alltså en flaggstång som är m hög ha en flagga som är meter lång.


Enklaste sättet att få fram flaggans bredd är att dela flaggstångens höjd med fyra – och du har svaret på hur . Tänk på att höjden på flaggstången gärna bör vara i proportion med den byggnad som flaggstången placeras vid. Det går att fästa en flaggstång på flera sätt: i marken, i berg, i ett fundament eller i ett U-balksfäste. Ska du exempelvis fästa flaggstången i mark ska du gjuta ett fundament av betong.

Att resa en flaggstång är inte speciellt svårt. Förr tillverkades alla flaggstänger av trä, något som är ovanligt idag. Nuförtiden är flertalet stänger tillverkade av PVC, något som medför en enkel montering och ett minimalt underhåll.


Först och främst behöver man bestämma stångens placering, material och storlek. En vedertagen regel är att en tredjedel av flaggstången ska vara över husets taknock. Det kan också vara bra att ta hänsyn till träd i närheten och till omgivande terräng. Positionen av flaggstången i sluttande eller kuperade tomter bör ge harmoni vid ankomst till fastigheten.


Glasfiber flaggstång vit. Välj modell, Höjd och linförings system. Tumregeln säger att flaggstången bör vara 3-meter över husets tak. Ad flaggstång finns i höjd 8-meter. Nordic flaggstång finns i höjd 6-meter.


Premium PRO finns i höjd 6-meter . Teleskop flaggstång reglerbar höjd 5-5m. Slingbanden i plast – med en diameter av mm. Rund markfot med en diameter av 4mm – Tillverkade i galvaniserat.


Vi har samlat in massor av information om olika typer av flaggstänger, konstruktionen på en flaggstång , mått ( höjd , bredd och vikt), montering, olika typer av flaggor, när-var-hur man flaggar mm.

Du kan enkelt mäta höjden på en flaggstång utan att behöva klättra den med hjälp av regeln om likformiga trianglar. Tanken är att om två trianglar har samma tre vinklar, så är förhållandet mellan sidornas längder samma mellan trianglar också. Om till exempel två trianglar har vinklar 4 och grader, sedan de två . När du skall köpa flaggstänger har längden stor betydelse.


Vi rekommenderar att flaggstången bör vara ca 3-5 . Sedan dras linan, alternativt vevas vimpeln upp så att den hamnar på rätt höjd. Den äldre metoden är en flaggstångsknap vilken linan viras runt – men veven är numera standard. Vissa flaggstänger har hela linan gömd i själva stången. Det gör att smattret som brukar höras från en flaggstång försvinner. Sitter du och visualiserar en flaggstång nu?


Vi har rest många flaggstänger både i trädgårdar och vid företag. Flaggstångsspecialisten har många år i branschen. Av oss kan du förvänta dig kvalitet och snabba leveranser.


En fana däremot består av en flaggduk fäst vid en stång och avsedd at bäras. Flaggans storlek härleds till höjden på flaggstången - flaggans längd bör vara en fjärdedel av flaggstångens höjd. När det kommer till höjd på din flaggstång så finns det några saker bra att ha i åtanke, då detta är en väsentlig del av flaggståndsletandet som måste bli rätt.


Det finns en gyllene regel när det gäller att välja höjd på flaggstången, det är nämligen så att cirka 3-meter av stången bör sticka upp ovanför huset. Vid val av höjd på flaggstång finns det en viktig regel framför alla. I beräkningen ska man även tänka på omgivningen, till exempel ska man titta på .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.