fredag 30 mars 2018

Gräva ur källare kostnad

Alltså: vad kostar det (typ) att göra (typ) följande: bila upp befintlig platta, gräva ur dm, isolera, gjuta ny platta? Dvs bilade bort gammal betong samt grävde ur. Detta då alltfler husägare vill få en större boyta. Denna artikel täcker in de delar som handlar om hur du undviker fukt framförallt underifrån med källargolv osv. En vanlig fråga vi får till mig är hur man ska tänka när man ska gräva ur sin källare och isolera den.


Vi svarar på frågan hur man ska tänka när man vill gräva ur en begintlig källare och gjuta ett betonggolv som är isolerat med vattenburen golvvärme.

Bor du i ett hus med en oisolerad källare eller suterrängvåning? Du kanske har funderat på att göra om det utrymmet till boyta eller spa-del. Det kan handla om hela utrymmet eller bara något enstaka rum.


För att kunna göra detta är du troligtvis tvungen att bila bort det gamla golvet och sedan gräva ut . Pris och kostnad för att renovera och inreda källaren. Att ge en rak uppskattning på vad priset blir för att totalrenovera en källare och inreda den så att den blir beboelig är väldigt svårt eftersom alla renoveringar är olika. Behöver du tilläggsisolera blir det dessutom dyrare än om isoleringen redan är bra.


När familjen Andersen skulle renovera badrummet i källaren , fick de en obehaglig överraskning. Man kunde inte gräva ut för att väggarna var för korta.

De skulle alltså förlängas, och det klarade Kim Andersen själv. Tänkte kolla om det är någon som har koll på vad det kan tänkas kosta (i stora svängar) att renovera upp en källare. Nästa steg är att gräva ur golvplattan för att isolera underifrån och för att kunna bygga in en effektiv golvvärme.


På så sätt kan fuktvandring i betongen minimeras. Fuktvandringen förhindras också med fuktspärrar eller med golv och väggar som reglas upp med exempelvis plastmaterial eller metallreglar. Vi har haft tvättstuga, äppelkällare, datarum och nedre hall i dessa 54kvm under 10år. Nu var det dags att göra något åt detta då utrymme saknas.


Vinden har jag fyllt helt och även uthusen. Det var alldeles för lågt i tak i källaren. Vi var tvungna att gräva ur en halvmeter ur grund- plattan. Femtio containrar fylldes med jord!


Sen var det bara att börja från början. Vi har varit noga med att inte ha något trä i källarplanet utan bara sten och klinkers för att inte fukt . Var försiktig med att gräva ur källaren – du kan hamna lägre än dräneringen eller för nära grundvattennivån. Lägg inte plast- eller linoleumgolv direkt på betonggolvet. Peter Bratt, byggcontroller hos Länsförsäkringar och Vi i Villas husdoktor, vill helst avråda från våtrum och spaanläggning i källare. Nu tänkte jag gräva ut detta och isolera samt gjuta betong.


Du får åtminstone räkna med en kostnad på - 15. Tänkte bara fråga lite om hur det är när man har källare på huset.

Så som jag har förstått det så måste man gräva ut alla äldre hus förr eller senare för att få bort som tränger sig in i källaren , stämmer detta? Hur ofta måste detta i så fall göras, och vad kostar det? Om det inte stämmer, eller kanske går att . Arid - Nya generationens dränering – dränera utan att gräva. Dessutom går det snabbt och är betydligt snällare mot plånboken än traditionell dränering.


Renovera källare - isolera ditt källargolv. Därför vill vi börja inspirera dig som ska renovera din källare så att du potentialen utnyttjas till fullo. Dessa isoleringsskivor är oftast lite dyrare men sett till hela projektet inte den avgörande kostnaden. Något år senare återkom husägaren till mig och bad om ett pris på att byta ut även golvbjälklaget, samt att återställa källaren med sovrum, bar, biljardrum.


Jag skickade ett mail till honom med kalkylen och en fråga om det verkligen var rätt. Har ni funderat över att riva och bygga . Vi ger räkneexempel på pris för dränering där du får se kostnad för både arbetet och för material. Ta del av våra tips för sänkt pris. Altaner och förstukvistar inom detta mått måste då alltså rivas, flyttas eller stagas upp för att åtgärden skall kunna utföras.


Vi hjälper gärna till att flytta på större buskar och växter med grävmaskinen. Ställ dig barfota i din källare , är det kallt och fuktigt? Då får du en boendeyta med hög komfort genom att renovera ditt källargolv med det dubbelverkande isodränet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.