tisdag 27 mars 2018

Planera liten trädgård

Sköna hem är en inspirationskälla för heminredning med mängder av inspirationsgallerier. En liten trädgård behöver inte vara någon nackdel. Vi är många som odlar på en radhustomt, kolonilott eller en villatomt på några hundra kvadratmeter.


Här får du tips om hur du tänker i rätt skala för den lilla trädgården. Naturlika former med slingrande gångar som är vackra i stora trädgårdar känns bara konstiga i en liten. Sedan kan man göra snitt in i den för planteringar eller en liten vattenränna.

Viktigt i den lilla trädgården är . Storleken har ingen betydelse när det kommer till en trädgård. Här är härliga små trädgårdar – där det väsentliga får god plats. Många radhusägare har huvudbry när det gäller att få ordning på sin lilla täppa. Men visst går det att göra en oas även av en liten trädgård ! Då kan man planera tomten så att den ser fin ut också från köksbänken. Bra exempel är en oval gräsmatta som blickfång omgiven av planteringar eller en strategiskt placerad belysning i trädgården.


Ibland räcker det att lägga krutet på en del av trädgården. Ser din trädgård ut som ett provsortiment från en handelsträdgård?

Dags att planera Med tre månader kvar till trädgårdssäsongen är det hög tid att börja fundera på hur du vill att din trädgård ska se ut. Ett tips i dag är att stensätta en liten yta för trädgårdsmöblerna. Om man har en riktigt liten trädgård kan det kännas som om det inte är lönt att lägga någon energi på den, eftersom man kanske ändå inte får plats med alla trädgårdsprojekt man vill satsa på. Men små trädgårdar kan bli minst lika fina, kanske till och med finare än stora, om man tar sig lite tid att tänka efter . Låt hela designprocessen ta tid och skissa lite olika varianter, ofta mognar nya idéer fram och de som . Låt den bli en del av din bosta planera och inred den med omtanke på liknande sätt som med rummen inomhus. Tänk i termer av väggar, golv och tak när du inreder din trädgård.


Om du har en mycket liten trädgård finns det flera fördelar med att hårdgöra alla ytor som inte används för plantering. Med en rumsindelning av skyddande växter, och kanske även plank eller pergolor, får din trädgård automatiskt vindskydd och ett mer gynnsamt mikroklimat. Du slipper arbetet med att . Min förra trädgård var tio gånger större.


Men nu njuter jag tio gånger mer! Ingeborg Falkenberg har bytt upp sig till en liten radhustomt. Alla delar är viktiga för helheten och känslan.


De tar liten plats, de ger struktur och utgör ett lugn och en enhetlig bakgrund som framhäver perenner och andra växter. Trädgården består av väggar, golv och tak. Ofta kan man ha olika områden i samma trädgård.


Om du som Martina älskar kombinationen av japansk trädgård och svensk skog, varför inte bygga upp en rabatt av torvblock och barkmull där du har ett halvskuggigt läge?

Funkar lika bra i liten skala. Det kan finnas skuggiga. Underbart , vackert och . Att planera sin trädgård sparar inte bara tid utan även pengar, oavsett om det är en nyGenom att rita upp tomten och hur man tänker sig att den kommer att se ut, får man en liten inblick i framtiden. Avbruten bit som borde räcka till en liten kruka.


Plockade upp lite palsternackor för en . Här hittar du inspiration och inredningsidéer till ditt hem för liten trädgård. StyleRoom är Sveriges största inredningscommunity och visar inspirerande bilder från tusentals vanliga svenska hem. Kring uteplatsen får det gärna blomma, men det kan också vara så att hennes kunder är borta sommartid och då är det viktigare att planera in växter som är vackra. Tanken med trädgården var att ge besökarna konkreta tips till sin egen trädgård och att visa att man på liten yta kan skapa en trädgård.


Då kan det vara bra att även planera in plats för tvål och handdukar. Framför avskärmningen porlar ett vattenspel med en liten ring av formklippt buxbom runt om. Här har man ramat in en del av en trädgård med hjälp av staket som bäddas in av pipranka och liguster på stam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.