fredag 2 mars 2018

Lägga takpannor beskrivning

Denna beskrivning är baserad på ett tak där understa lagret är råspont. Ovanpå detta ligger en takpapp och om teglet är takets livrem så är underlagspappen takets hängslen. Den fukt som tar sig igenom teglet stoppas av takpappen.


Ovanpå pappen ligger två lager med läkt – ett för att lufta undertaket och ett för att bära upp . Här får du tips och värt att tänka på vid takläggning samt beskrivning och instruktioner hur du ska lägga tak på ditt hus.

De principer man utgår från vid läggning av takpannor är ungefär desamma oavsett om du väljer material av tegel eller betong. Materialen skiljer sig lite i fråga om utseende, struktur . Följ gällande arbetsmil- jöregler och arbeta alltid med ställning och skyddsräcken. Fyra steg en detaljerad genomgång på hur du lägger tak. I första steg genomgås hur du spikar råspont direkt på takstolarna, i det andra hur du klär in ett tak av råspont i underlagspapp, i det tredje hur du spikar strö- och bärläkt och i den fjärde och sista . Att lägga ett tegeltak är inte så svårt, om du läser igenom och följer Lafarge. Innan läggning av takpannor kan påbörjas behöver du för- bereda för.


Användningsområde för olika typer av infästningar.

Vittinge Original E1 T11. Den lodräta läkten kallas ströläkt och behövs både för att ventilera taket och för att bära upp den vågräta läkten, bärläkten. Det är på bärläkten som takpannor fästs. Avstånden mellan bärläkten bestäms av vilken typ av takpanna du har valt till ditt tak. När läkten är på plats är det dags att lägga pannorna.


En grundregel är att alltid byta läkt och underlags- tak när du lägger nytt tak. Avvikelser från dessa rekommendationer kan MONIER inte ta ansvar för. Vid lossning på mark är det viktigt att uppställningsplatsen är väl utjämnad med gott om plats för aktuellt antal pallar. Pallarna med takpannor skall . Byggmax ger dig tips och råd på hur du lyckas med att lägga tak, detta är del tre där du ska spika strö och.


Den tredje filmen i Essves serie instruktionsfilmer som visar hur man på ett korrekt sätt lägger tak enligt. Magnus Österberg är på taket och monterar bärläkt för tegelpannor. Takpannor - Duration: 4:29. Här visar vi hur man byter ut det gamla taket och lägger nya takpannor.


Täta genomföringar och kanter. Regler och rekommendationer för infästning av takpannor.

Nock och valm med Metalroll eller Figaroll. Nock med nockband och valm med Figaroll. Här är vår guide hur du lägger ditt tak. Guiden visar dig allt du. Monteringsanvisningar till din specifika takplåt finns bifogade i butiken, välj takplåten du önskar lägga och klicka dig in på sidan.


Börja med att riva bort det gamla taket, takpannor , bärläkt och ströläkt bör rivas bort. Lägg ut nedersta och översta raderna takpannor. Se till att det blir lika många och att de ligger bra och det går jämnt upp från gavel till gavel.


I värsta fall tvingas du kapa en ”lodrät” pannrad. Börja lägga de lodräta raderna pannor från den gavel som är till höger sett nedifrån. Pannorna är så utformade att de . De horisontella läkt som takpannorna vilar på kallas för bärläkt.


Innan du lägger nya takpannor på ett gammalt hus, bör du först. Benders Carisma panna har minst bärläkt- avstånd 3mm och max bärläktavstånd 3mm, beroende på . Att lägga nytt tak eller göra en takomläggning kan kosta en hel del, samtidigt som det antagligen höjer värdet på din villa en hel del. Vi tittar här närmare på vad en takomläggning kostar, både för material (olika typer av tak samt extramaterial) och hur mycket du kan räkna med i arbetskostnad för att anlita en firma för din .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.