onsdag 30 maj 2018

Lacka parkettgolv själv

Förutom att golvet ger hemmet en vacker inramning är det betydligt mer lättskött än ett obehandlat eller nerslitet lackerat golv. Alla klarlacker torkar snabbt. Därför ska du använda flödigt med lack på penseln och stryka längs med träets ådring.


Gå aldrig tillbaka för . Golvslipning av trägolv och parkettgolv.

Här hittar du värdefulla tips om golvslipning när du ska slipa och lackera trägolv. Det är inte alltid helt lätt att slipa ett golv själv eftersom det beror på hur slitet golvet är, vilken typ av träslag och mönster trägolvet har. Känner du dig osäker bör du kontakta en professionell golvslipare.


Nyslipade och lackade trägolv är snygga. Blank lack ger ett skinande golv , matt lack ger samma känsla som ett oljat golv men med tåligare yta. Detta jobb klarar den händige oftast enkelt själv , men det är viktigt att man har rätt sliphöj kornstorlek på slippappret samt att man arbetar lugnt och metodiskt så att det inte blir . Lackade golv håller länge, men någon gång emellanåt behöver de lackas om.


Vi visar hur du får bäst resultat.

I denna gör-det- själv film om att lacka tidigare lackat trägolv får du några goda råd om hur du lyckas på det. Vet faktiskt inte riktigt om det är lacken som har försvunnit är nämligen ingen golv expert. Typ som en torr fläck golvet är liksom inte lent längre på den lilla fläcken? Det vanligaste sättet att förnya golv är att använda golvlack. Du slipar golvet och lägger en lack på.


De matta lackerna är populärast i dag och ger ett lugnt och behagligt utseende, som liknar den oljade ytan. Lacken gör att golvet blir hårt och tåligt. Du kan också skapa effekter genom att använda olika . Golv kan målas eller behandlas med lack , vax eller olja. Valet beror på tycke och smak och de olika behandlingarna har olika fördelar och nackdelar. Ett klassiskt och hållbart sätt är att lacka golvet, och beroende på träslag använder man olika sorters lack.


Häll ut lacken på golvet och fördela den jämnt med en golvpensel. Det som är viktigt att tänka på när du ska lackera trägolv och parkett är främst det förarbete du utför, oavsett om du ska lackera på nytt eller gammalt golv. Efter maskinslipning och dammsugning måste golvet sedan lackeras en eller två gånger.


Slipa lackerade golv med golvslipmaskin. Avlägsna rester av polish och fett noga med rengöringsmedel.

Dammsug av golvet ordentligt. Vänta minst minuter efter . Någon som slipat upp golv själv men som också är hobby-byggare? Att sedan lacka snyggt kan vara svårare (om man nu vill lacka ). Jag har inte slipat något golv själv , men väl mycket annat och vet hur svårt det kan vara - det man vill ska bort vill knappast alls låta sig tas bort, alltmedan någon . Men då inkl allt material (halvblankt lack ). Lite fult var det dock av hantverkaren att ge mig priserna utan moms . Har samma åkomma som många på det här forumet. Vardagsrumsgolvet är dock så stort, kvm, att jag tror det blir för jobbigt.


Det finns väl företag som är specialiserade på just golv ? Några tips, Östergötland? Den lack jag använde anses också var av högsta kvalitet. Har aldrig slipat ett golv tidigare så jag skulle behöva lite råd.


Golvet är ett klassiskt parkettgolv (stavparkett) lagt i ett hus byggt -76. Vill du ha ett blankt, gnistrande golv ? Måste golvet tåla ett stort slitage? Vilka krav du än har så går det mesta att klara av. Ju oftare de första åren, desto tåligare golv. Skura ordentligare några gånger per år: blötlägg golvet (koncentrerad såpa på torrt golv ger mörka fläckar).


Borsta på extra fet såpa utblandat med vatten (kallt för att hindra träet att gulna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.