måndag 7 maj 2018

Slipdamm spackel farligt

Du ska absolut använda ett bra munskyd helst ska du låta bli det där överhuvudtaget när du är gravid. Tapetklister är inte heller nyttigt. Om du ska göra det så skydda både lungor och hud!


Vi håller på att bygga ut här hemma och har precis öppnat upp till huset, gipset och allt är på väggarna med det finns ju säkert i luften, vi har städat upp så gått det går och har häftat upp skyddsplats imellan öppningarna, är endå orolig att det ska vara farligt för mig att vistas i det, jag vet att jag ska hålla mig . Men när man är gravid kan man ju vara lite extra ordentlig!

Man ska ju inte måla när man är gravi och inte heller måla om rummet där barnet ska sova så slipdamm är . Dammet kan också irritera luftvägarna och vara problematiskt om man har astma. Slipdamm från spackel torkar ut och irriterar huden. Målare tvättar händerna, sina redskap och arbetsunderlaget, vilket är slitsamt för huden. I färg och spackel finns konserveringsmedel som är allergiframkallande. Vissa spackel kan vara kraftigt irriterande, ev frätande.


Det kan göra att man får . När det sista lagret spackel är genomtorrt, vilket alltid tar minst timmar kan man börja putsa spacklet.

Dammet är i regel aldrig farligt , men kan upplevas obehagligt. Efter torrputsning måste allt slipdamm avlägsnas innan man börjar ytbehandlingen. Använder i vanliga fall mask men nu hittade jag inte den och det var slut i butiken så jag chansade och körde på utan.


Vet att det inte är bra att göra såhär upprepade gånger, men kan det vara farligt även om det bara händer någon enstaka gång? Var tar dammet i lungorna vägen? En sak som slagit mig de senaste dagarna är hur pass farligt det är, på riktigt, att cykla utmed större vägar just nu.


Jag åker några kilometer utmed Evarje. Kanske ska prova att åka med en sån där slipmask som man har när man slipar färg eller spackel. Hur farligt är det att barn 14mån är med i bygget och får andas in damm och äter detta ? Han har redan hemsk hosta med gult tjock slem. Jag har spacklat lite hemma och jag tog bort det värsta dammet med borste och sedan skurade jag lite.


Dagen efter skulle jag ta bort lite damm som fanns kvar vid hörn, tänkte då att det inte skulle vara farligt att använda min . Den var drängt i bil temas fin spackel , och gick lös på den med en dremel. Som ungkarl i garage har jag gjort mycket dumt i mina dagar men att bärga en gammal mosbricka täckt i slipdamm ? Produktbeteckning: Artikelnummer: Dalapro Joint. Relevanta identifierade användningar av ämnet eller blandningen och användningar som det avråds från : Spackel för vägg och tak inomhus.


Närmare upplysningar om den som tillhandahåller säkerhetsdatablad.

Tas dock hand i enlighet med nationella och lokala föreskrifter. Förorenad förpackning är ej farligt avfall men tas hand i. Farligt avfall lämnas på återvinningscentralen, till den mobila insamlingen som sker gånger per år eller i grovsoprum med särskilt anvisade behållare. Rester av målarfärg, impregneringsmedel, lim, fernissa, spackel och liknande, men även sprayflaskor och nagellack, ska lämnas in på återvinningscentralen. Man tänker inte på hur farligt det är”. Kvarts i vanligt byggdamm skördar liv.


På sex år dog personer inom bygg som fått sjukdomen silikos. Men för många är kvarts en okänd fara. Dammet yr i luften när den jättelika saxen tuggar sig igenom betongen.


Med ett öronbedövande ljud äter sig rivningsroboten . Jag har arbetat i miljöer med spackel och damm under ca års tid och har gjort andningstest innan jag . Spackel sorteras som farligt avfall och omhändertas på ett säkert sätt för att förhindra spridning av gifter. Elektriker och regionalt skyddsombud. En av de större färg- leverantörerna har däremot uppgett att det i spackel har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.