tisdag 8 maj 2018

V70 startmotorn går inte runt

Har hänt två gånger nu , startmotorn går inte runt alls , allt bara blinkar. Jag har fått mig förklarat att. Startmotor går ej runt.


Men så vrider man av o testar igen så kan han hoppa igång precis som vanligt, inget tecken på dåligt batteri eller något. Men idag så blev allt värre, morsan tog bilen för att handla.

Volvo 8-stendöd - Mestmotor. Har försökt med startkablar men det händer absolut INGENTING. Visa tråd - Min Vstartade ej idag! Precis som om soppan vore strypt. MEN, jag låste bilen och öppnade den igen (dvs triggade immobilizern att slå på och av, bland annat).


Sen gick det att starta som vanligt. Så min misstanke NU är att det är nåt mupp med immon.

Jag köpte den förra hösten och efter att jag ägt den några veckor så hände det första gången. Efter två veckor på verkstaden så hittar de felet. Det finns en elektronikbox för kupén. Den har sladdar kopplade till sig. Vid tillverkningen har de lindat en av sladdarna runt en axel och nu hade alla isolering skavts bort och orsakat en kortslutning.


Den kortslutningen gör att elektronikboxen slutar att fungera och bilen går inte. Skulle starta bilen och det enda som hände var att det klickade till i startmotorn , vred om nyckeln en gång till och då snurrade startmotorn , men med långsam hastghet precis som något tog emot. Laddade batteriet och kollade det och det är helt ok.


I morse gick det inte längre utan . Problemet kvarstår dock. Besiktigad till sista februari. Jag kan köra mil utan problem, eller mil spelar ingen roll. Men stänger jag av bilen, går in i typ affären, kommer ut och ska starta är den helt dö lamporna lyser, men startmotorn går inte runt. Sprillans nytt batteri och har även provat med.


Ena dagen går den jätte bra andra dagen vill inte startmotorn dra runt. Har ni några tips om vad det kan vara.

Kan utesluta dåligt batteri då det är nytt och fräscht. Det går att rulla igång bilen så start spärr borde det väl inte vara? Ska kolla över jordningar, dra en . En kall mondagmorgon ca -satte jag mig i jaggan för att köra till jobbet. Vid start går motorn runt ca 3varv för att sedan bara stanna.


Allt som händer när jag vrider på nyckeln är ett klonkande ljud som om startmotorn inte orkar dra runt motorn. Genast misstänker jag dåligt batteri pga kylan som varit. Batteriet hämtar sig hyfsat mellan försöken men spänningen. Mitt standardbatteri går ner till ca 10V när jag nöter, men inte lägre.


Bilen startar inte checklista. Motorn går inte runt , bilen är helt död och lamporna lyser inte eller lyser svagt. Ty det är när du kopplar den sista sladden som det kan uppstå gnistor som i sin tur kan antända de gaser som bildas runt ett ansträngt batteri. Om bilen vägrar starta trots att startmotorn jobbar som den ska, så ska du inte göra mer än tre startförsök. Ty annars kanske du fyller katalysatorn med bensin.


Och när felet slutligen . När jag vrider om nyckeln lyser alla lampor som de ska inne i bilen och allt går igång utom bilen. Har en Saab som inte vill starta. När jag lyssnar under huven hör man att reläna klickar, och det är väl antagligen normalt.


Men varför i hela friden går inte startmotorn runt , den låter ju . Bosch Motronik tror jag. Normalt är det inga problem att få igång motorn, kan vara lite segt med varmstarter, men nöta lite extra på startmotorn så går det bra. Laddar inte batteriet men om man startar den med kablar lyser allt så vackert ( utom laddningslampan som är släckt) och det är inga problem.


Har laddat med laddare några gånger men det funkar inte heller, laddaren säger fullt men startmotorn går knappt runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.