måndag 18 februari 2019

Första dagen på jobbet som chef

För en ny chef är den första tiden på arbetsplatsen särskilt viktig, anser coachen Bengt Kallenberg, som bland. Segla inte in på kontoret första dagen utan att ha tagit reda på förutsättningarna. Ring personalavdelningen eller din blivande chef och ta reda på vad du kommer att ägna dig åt under dina första dagar.


Passa på att fråga om det är kostym eller jeans som är standardklädsel och vad som gäller på lunchen. Den första tiden som chef kan vara omvälvande på många sätt. Kanske många nya människor att lära känna och nya rutiner att komma ihåg.

Du ska också bygga upp ett förtroende mellan dig och medarbetarna, vilket inte är gjort i en handvändning. Att bli chef över sina tidigare kollegor kan innebära att de . Chefskarusellen snurrar allt snabbare och i många börsbolag är vd- jobbet rena katapultstolen. Frågan är till slut om det verkligen är realistiskt att bryta mot normen och kliva in med hög lön första dagen på ett nytt chefsjobb och erkänna att du inte kan något och inte kan peka ut någon riktning. För att hjälpa dig att lugna nervositeten innan första dagen på ett nytt jobb och starta din karriär med ett wow så har vi samlat de bästa tipsen som kommer hjälpa dig första veckan. Monster har pratat med några karriärexperter och frågat efter deras bästa tips kring hur man överlever första veckan på nya jobbet.


Förutom att komma in i teamet och lära känna dina kollegor och arbetsuppgifter är den första veckan också ett bra tillfälle för att sitta tillsammans med din chef och gå igenom . Planera in möten med dina anställda för att sätta uppnåeliga mål, hjälp dem förstå vad som förväntas av dem och ge dem en vision att jobba mot. Studier visar att en person med stökig arbetsyta spenderar ungefär en och en halv timme om dagen med att leta efter saker och ting eller bli distraherad.

Du kanske känner en osäkerhet inför att du inte ska lyckas etablera dig som ny chef inom organisationen. Men bara lugn, stressa inte upp dig i onödan. Oftast är de flesta villiga att acceptera en ny chef första dagen.


Med detta inte sagt att det säkerligen kommer att ta tid att bygga upp en förtroende till dina medarbetare. Börjar du din chefskarriär med att förstå vikten av att få rätt förutsättningar för att kunna göra ditt jobb, kommer du kunna trivas länge i rollen som chef. Undersök vad som ligger i ditt uppdrag och stäm av med din chef att du förstått förväntningarna rätt. I dialogen om ditt uppdrag ska du också begära rätt förutsättningar för att . Du behöver inte vara en karismatisk estradör, men medarbetarna vill ha en chef som är extrovert och synlig, så det bör du öva på.


Din uppgift som chef är att visa vägen och att vara ett stöd. Inte vara maktfullkomlig och detaljstyra, men kunna sätta ner foten i tid när det . Det är speciellt viktigt den första tiden. För din chef och dina nya kollegor är du ett oskrivet blad och naturligtvis vill du göra ett så gott intryck som möjligt. När jobbet väl var hans bestämde sig Reggie Gudmundsson för att dyka upp välklädd från första dagen , trots att han var klar över att klädseln på arbetsplatsen är relativt informell. Så lyckas du som ny på jobbet.


Därför är det avgörande att redan tidigt skapa en förtroendefull relation med sin chef , säger Meg Tivéus. Men hon har på ett lite udda sätt lärt sig att det är en effektiv metod att göra ett positivt intryck och få ett första förtroende. Ny chef , nya kollegor, ny miljö och nya arbetsuppgifter. Förbered dig genom att läsa på om företaget och.


Du vill inte börja dagen med att ställa din bil på chefens parkeringsplats eller sno kollegans kaffemugg.

Var uppmärksam och fråga dina kollegor, . På nytt jobb – de första dagarna. När du börjar på ett nytt jobb så är den första tiden vik- tig. Dina första tre månader och vad du gör där lägger grunden för om fortsättningen ska bli framgångsrik el-. Detta är steg vi alla måste ta, och det första intrycket när man är nyanställd måste man själv förmedla. Men den första dagen kommer passera, och dagar blir till sist.


Så lägg nervositeten åt sidan och tänk på att även din chef en gång var nyanställd – och nu är det din tur att visa upp dina sociala färdigheter. Smälter in är inte det första man tänker när man ser Monika Elling, men så är hon också vd för bemanningsföretaget Poolia, och som chef gäller lite andra regler – men mer om det strax. Det Monika Elling pratar om är företagets konsulter. Uthyrd personal som upplever den där första dagen på jobbet.


Ny på jobbet – så gör du ett gott intryck. Enligt Jens Nordquist är det bättre att vara för formellt klädd första dagen än att komma underklädd. Första dagen på ett nytt jobb sköljer informationen över dig: om avtal, regler, rutiner och arbetsuppgifter.


Bra start på nya jobbet. Tanken är att de nya så snart som möjligt ska få det stöd som behövs av både chef och medarbetare, säger Lise-Lotte Berg. Alla som kommer som ny chef , oavsett om det är till ett nytt företag och arbetsplats eller om du.


Dessa kan exempelvis vara mål för första dagen , efter en vecka efter en månad samt efter tre månader. Fråga dig själv vad du vill uppnå under din första tid. Här hittar du åtta frågor du kan ställa till din nya chef och kollegor första dagen på nya jobbet för att få en flygande start.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.