måndag 4 februari 2019

Ta bort plastmatta på spånskiva

Provade att använda ångmaskin för att ta bort tapeter, funkar perfekt för att ta bort det svarta men den räcker ju inte igenom det där gråa tjockare skiktet. Har slitit hela eftermiddagen med att ta bort en gammal plastmatta , ja mattan gick ju lätt men lumpen under satt som berget. Nu är jag rädd för att hitta samma golv i de andra rummen där det ligger laminat och fanérgolv. Ta bort rester av plastmatta innan parkett?


Hur ta bort limbädd från golvspån på enklast möjliga. Skrapa bort alla matt- och limrester.

Om limresterna sitter hårt kan det vara bra att använda en så kallad golvstripper. Om du planerar att lägga plastmattan på ett trägolv så är . Tänkte renovera vårt tv-rum. Golvet har en plastmatta med spånskivor först. Har lyckats ta bort en bit av en spånskiva och därunder är det ett fint trägolv. MEN på trägolvet verkar det vara torrt gammalt lim från nån heltäckningsmatta kanske.


Nån som vet hur jag kan få bort det, är det bara att börja o slipa . Har skaffat lägenhet (landshövdingehus i Göteborg) och vill ta fram trägolvet.

Just nu ligger det vinylmatta och eventuellt något annat under det. Vi vet inte om det är limmat eller på annat sätt fastsatt. Bilder skulle ju uppskattas på allt möjligt . Någon som har erfarenhet av detta och tips på tillvägagångssätt? Riv ut en plastmatta och renovera ett trägolv.


Typ sekunderna efter jag fick nycklarna – det var dagen innan vi hade skrivit på. Så gjorde jag det här lilla hålet för att se vad som fanns. Så sjukt mycket jobbigt spackel som skulle bort det blir ju lite som att få bort sårskorpor. Ska lägga golv i ett sovrum. Plastmattan är ful, sliten och bucklig.


Med andra ord ta bort plastmatta och spånskiva och endast låta plastskyddet ligga kvar? Jag ska lägga en ny plastmatta i köket. Det jag har gjort är att ta bort den gamla plastmattan och försökt göra rent underlaget så gott jag kan. Dock så ligger det lim-rester kvar på golvet som man känner drar man med fingrarna efter golvet. Jag har förstått att underlaget ska vara PLANT, men jag har inget bra . Hur få bort toklimmad gammal heltäckningsmatta?


Vad är det för beläggning och måste jag ta bort den innan.

Lägga klinkers på plastmatta ? Ska du lägga en plastmatta på ett trägolv eller betonggolv fordras en del underarbete. Ett alltför mjukt underlag till exempel en heltäckningsmatta måste du ta bort helt och hållet. Grunderna för tapetsering och mattläggning . Gamla färg- lager kan vara förrädiska!


Det kan vara svårt att hitta lösa partier. Rengöring och förbehandling: Om färgen sitter kvar bra räcker rengöring med målarsoda eller lätt. Spackling på plastmatta ska ej utföras i våtrum som ska . Det finns olika möjligheter lägga om ett gammalt golv. Man kan då bli av med eventuellt knarr och samtidigt passa på att rikta upp eventuella ojämnheter. Den nya golvnivån blir då . Gammal trätrappa med matta?


Här får du tips om trapprenovering och instruktioner hur du tar bort en plastmatta , renoverar och slipar upp en trätrappa. För rätt bedömning bör du ta hänsyn till hur mattan sitter fast, kvaliteten på mattans undersida och träets kondition. När dessa gamla trägolv sedan blev dåliga togs de bort och i många fall kom en plastmatta till ovanpå det gamla underlagsgolvet.


Dessa ska i sin tur placeras på en spånskiva eller en stödskiva, om det inte finns något bärande under förutom reglar och isolering. Idag renoverar många sådana. Foil Kit kan installeras ovanpå befintliga golvkonstruktioner som betong, gips- eller spånskiva.


Underlagsskivorna spikas . Endast i torra utrymmen. Om det finns en plastmatta på golvet måste den avlägsnas innan installationen. Folien installeras alltid tillsammans med isolerskivan Ebisol. På så sätt får du ett energisnålt system, med utmärkta . Relativ fuktighet, RF, är ett bra begrepp att känna till som talar om hur mycket fukt materialet kan ta upp i sina porer och håligheter utan att ta skada och samtidigt. Det är inte rekommenderat att lägga klickgolv på en yta som inte är jämn.


Ta mm spånskiva , du kommer att få trösklar men det är bättre med trösklar och ett stabilt golv än att det spricker för dig! Kan man flytspackla direkt på plastmatta om man lägger armeringsnät över plastmattan och sen flyter? Om det är spånskiva behöver du lägga en golvgips som tar upp rörelserna i stommen, annars spricker klinkersen nästan garanterat.


Fuktindikator har använts på golv, väggar och tak av betong (där det har varit åtkomligt) för att indikera. Grund- principen är dock att ta bort fuktskadat material och åtgärda orsaken till förhöjda fuktnivåer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.