måndag 4 februari 2019

Sur motorsåg

Lägg maskinen ned på en plan, torr yta. Ta ut tändstiftet (se till att tändstiftshålet är riktat bort från dig då bränsle kan spruta ut). Tryck in chokereglaget för att avaktivera choken, och tryck in gasreglaget medan du drar hårt i star. Ett vanligt fel är att den ovane missar ”puffen” och fortsätter dra med choken i med följd att sågen blir ” sur ”. Vid start av varm såg kan användning av startgasläget underlätta.


Det krävs dessutom viss kraft i draget, vilket kan vara ett problem för personer med svagare armar.

Dekompressionsventil finns på många sågmodeller . Så här startar du en motorsågsmotor. Husqvarnas guide om hur en varm eller kall motorsågsmotor startas. Nu brukar sågen starta fint. Fungerar utmärkat på samtliga mina Husqvarna och Partner, både sågar, röjare, häcksaxar och allt annat.


Om man fortsätter med choke efter punkt så blir den sur direkt och du kan dra tills du blir blå. Har övertagit farsans gamla HVA 444. Bytt bränsleslangen för 115:- o trodde sen att det bara var o köra.

MEN den rackarn blir omgående otroligt sur (tändstiftet blött) när jag försöker starta när. Så startar du din motorsåg. I denna film visar vi i ett antal enkla steg hur du på ett korrekt sätt startar din motorsåg eller röjsåg för att undvika att dra den sur. Hur som helst så gick den perfekt hela söndagen, sen på måndag kväll startade den inte.


Gnista finns, provade med lite startgas, lika död för det! Köpte nytt stift, och bytte t. Jag packade upp en ny Jonsered och har försökt få liv i den. Gnista blir det, bränsle kommer så jag är rädd att den kan ha blivit sur men. En Jonsere en Partner och en Husqvarna. Glöm inte att kastskyddet ska vara tillslaget när man startar en motorsåg.


Ryck i startsnöret med höger hand tills motorn tänder till en gång. Tryck nu in choken utan att röra gasreglaget. Sågen har automatisk startgas.


Det är mycket viktigt att choken trycks in när motorn tänds för första gången. Annars kan motorn bli sur. Lyft upp sågen och gasa.


Det fanns gott om vanliga fel som uppstod hos de första motorsågarna. Det var väldigt vanligt att användaren stod med en sur motorsåg.

Det vill säga att motorn hade fått för mycket bensin och då var det bara för användaren att vänta. Det problemet finns inte längre och de motorsågar som Husqvarna tillverkar idag är väldigt . Efter många startförsök så blir oftast motorn sur , de vill säga det samlas bensinångor i cylindern som gör att det blir en ogynnsam miljö i cylindern. Skruva då loss tändstiftet och lägg det åt sidan. Du vill starta din motorsåg ? Vi visar dig hur det går till - steg för steg och med många detaljerade bilder.


Dessutom kan du ladda ner all information i pdf-format, skriva ut dokumentationen och alltid ha den till hands. Startprocedur steg för steg. Du får en detaljerad beskrivning med bilder hur du startar din STIHL motorsåg. Har nå senest kjørt et par hundre timer med MS3FarmBoss og det er en knallgod sag. Han hade satt upp en lapp på dörren med ”Kommer strax!


Mamma hade stannat hemma i stan. Till mamma hade han sagt att han till varje pris måste ut till landet för att testa en motorsåg , en ny motorsåg. Harry Potter med motorsåg. Steven skrattade ochröstill på samma gång och hade sur smak av galla imunnen.


Han svalde och kände sig svag. Han förstod att om det enda han ville verkligen varatt fly, så skulle han redannu ha tagit chansen och gjort det. En motorsåg är avsedd att användas med två händer. S Motorsågen ska endast användas i väl ventilerade miljöer utomhus. S Kör aldrig motorsågen medan du.


Ingen gnista från tändstift. Bränsle kommer inte fram till. Det är vår uppriktiga önskan att sågen skall fylla de förväntningar Ni ställer på den.


Emellertid måste motorsigen lika väl som andra arbetsmaskiner ges en regelbunden och riktig skötsel för att. Det blir enklare för dig som använder motorsågen och risken för att dra den sur minskar avsevärt. Kedjehjulet är placerat i fram och det är enkelt att spänna kedjan via skruv på sidan. Det är faktiskt som om jag skulle använda en motorsåg att skära mitt frukostsmör me tänkte rabbinen.


Flickans höfter var hemlighetsfullt närvarande i hans vrede. Hon tycktes mest upptagen med att formera sina pennor. Från mannen till vänster utgick en obehaglig, en sur lukt, något av gamla ovädrade . Skogar som underlyder lagen om samfälligheters rättigheter.


Avverkning med motorsåg. Timmer under transitering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.