tisdag 26 februari 2019

Ringa och fråga om rekryteringsprocessen

Fråga dig själv vilket kontaktsätt som skulle gagna dig i rekryteringsprocessen ? Om du däremot vet med dig att du kanske är som mest kärnfull och kommer bäst till din rätt i text, så kanske du . Att efter du har skickat in din ansökan ringa för att fråga ”om den kommit fram” eller ”hur många ansökningar de har fått in” är bara irriterande. Om du har bestämt dig för att ringa så är det bästa tillfället att ringa innan du skickar in din ansökan, menar Ingela Skullman, vd för Teamfactory. Ring och ställ kloka frågor , skicka in din ansökan tidigt och var inte rädd att ta kommandot under intervjun.

Det handlar om att skaffa kunskap om jobbet och arbetsgivaren, för att kunna ge ett bra intryck när man kallas till intervju, men också om att bygga upp en relation med den som ansvarar för rekryteringen. Se till att förbereda en fråga istället, en anledning att ringa. Förbered dig genom att kolla upp företaget och tjänsten du söker. Finns det något du undrar över gällande tjänsten som du kan fråga om?


Annars kan du alltid fråga om hur den kommande rekryteringsprocessen kommer se ut. Men se till att svaren . Har någon tips på saker jag kan fråga om som får mig att framstå som vettig och angelägen snarare än störig och desperat?

Du kan ställa frågor om hur många som sökt jobbet och när det kommer att kallas till intervju, säger Per Fredriksson. Bäst är att ringa innan du skickar in din ansökan, men om du ändå ringer efteråt är det bra att vänta tills att ansökningstiden gått ut och gallringen startar, men om du väntar för länge . Det kan vara svårt att veta vad du ska göra när du har skickat in din jobbansökan. Ska du vänta på att rekryteraren hör av sig, eller ska du ta saken i egna händer och själv ringa upp för att fråga hur det går? Här delar vi med oss av tips att tänka på om du bestämt dig för att kontakta rekryteraren. Att ringa , fråga om hur viktig den akademiska utildningen är i sammanhanget och kanske hur rekryteringsprocessen ser ut, när dom tänkt kontakta ang intervjuer.


Jag skickade ansökan förra helgen så drygt en vecka sen och det är sista ansökningsdag på fredag men urval sker löpande står det i annonsen . Kan man ringa och fråga hur det går med jobbansökan? Vanligt att arbetsgivaren ringer referenser? En sak, som är allmängiltig,. Vem rapporeterar man till? Man kan även ställa frågor kopplade till själva rekryteringsprocessen : När har ni för avsikt att tillsätta tjänsten ? Och har de det har de inte orkat sitta ner och fundera ett par minuter på någon begåvad fråga att ställa.


Att bara ringa , haspla ur sig sitt namn och fråga något som redan står och sedan inte ha någon följdfråga på det ger a) inte kandidaten mer information och b) inte något gott intryck. Om det inte står några datum för när rekryteringsprocessen ska vara klar så fråga rekryteraren om när de beräknar ha urvalsprocessen klar. Anteckna de datumen så kan du höra av dig när det närmar sig.

Om du inte vill ringa eller misstänker att arbetsgivaren får många telefonsamtal från personer som . Här kan du läsa de senaste nyheterna inom Frågor och svar samt kommentera och dela artiklar du tycker om. Att ringa efter att du skickat in din ansökan är ett bra sätt att få reda på hur rekryteringsprocessen ligger till tidsmässigt, att ge ytterligare information samt att försäkra dig om att dina . Ring gärna om jobbet innan du skickar in en ansökan. Att göra en annonsanalys och föra in det i en mall kan vara en mycket bra hjälp när du ska skriva ansökningsbrevet, när du ska ringa och ställa frågor om tjänsten. Efter intervjun och fram till att rekryteringen är klar kan detta vara ett bra minnestöd för arbetsgivaren. Ska du ringa eller inte när du söker jobb via en annons?


Att ringa upp kan kännas nervöst och många undviker att ringa upp. Det är en fråga som många ställer sig. Det kan ibland vara bra ringa arbetsgivaren och ibland inte. Fundera på när du ska ringa , vilket målsättningen är och vad du ska säga för att få . Vi ger dig tipsen för att lyckas. Gå inte bara på referenser som kandidaten har skrivit i sitt cv.


Under anställningsintervjun kan du lyssna efter projekt eller andra arbetssituationer kandidaten har jobbat i. Be då om att få prata med . Detsamma gäller självklart på jobbintervjuer – om du inte får en tjänst du sökt: ring och fråga varför och vad du kan förbättra till nästa gång. Var trevlig och lättsam och försök inte pressa fram information som arbetsgivaren inte kan lämna ut (till exempel hur just du ligger till i rekryteringen ). Det fetmarkerade gör att jag skulle rekommendera dig att inte ringa. En fråga man måste förhålla sig till vid referenstagningen är hur pålitliga de uppgifter referenten ger kan antas vara. Vår rekommendation är att du tar referenser så sent som möjligt i rekryteringsprocessen. Ring däremot aldrig en referent utan att ha frågat kandidaten först.


Vanliga frågor hos Uniflex: Hur söker jag lediga jobb och extrajobb hos Uniflex?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.