fredag 8 februari 2019

Hur ska en hemsida se ut

Vad behöver du veta för att skapa en framgångsrik hemsida som hjälper dig att vinna nya kunder? Vad hjälper din kompetens om du inte når ut till dina besökare? Nej, användarvänlig design handlar om att se till att användaren når målet med hemsidan på ett effektivt sätt med hjälp av de tekniker som datorn har gjort tillgängligt för. Vem har tillgång till din hemsida och hur ska användaren använda sig av informationen som finns där?


Såhär ser koden för bilden ut.

Det första och viktigaste när man ska göra en webbdesign att faktiskt se över sitt syfte med att över huvud taget ha en hemsida. Hur ser ditt drömscenario ut ? Om du fick precis som du ville - vad skulle du vilja uppnå med er marknadsföring på webben ? De flesta av oss har en inre bild av hur vi vill att vår hemsida ska se ut innan vi skapar den. Men det som såg så bra ut på idéstadiet fungerar inte alltid när hemsidan väl är byggd.


I det här inlägget ska vi berätta om hur du kan planera din hemsida innan du skapar den - så att du både sparar tid och får större . Varför är mina besökare på min hemsida och hur tillgodoser hemsidan mina besökares behov? Du behöver helt enkelt berätta vad din sida är till för.

Om du kikar på några hemsidor ser du att . Annika Mayer och andra experter ger hjälp. Här får du också viktiga länkar när du ska komma igång med en hemsida. I dag är det just på din hemsida som presumtiva kunder får sitt.


Där kan du se alla lediga domännamn och sedan köpa adressen via ett ombu som finns listade där. Se till att hemsidan validerar. Det bästa sättet att få en hemsida att fungera bra i olika webbläsare är att att följa de webbstandarder som finns.


Webbstandarderna definierar hur olika element på en hemsida ska se ut , hur olika funktioner ska fungera osv. Merparten av de moderna webbläsarna stödjer dessa . Som jag skrev ovan så ska lite klumpigt uttryckt allt finnas på förstasidan i form av länkar till det man söker (kontakt eller dylikt). Hur vill ni att upplägget ska se ut ? Upplägget som ni har på er sida ser bra ut. Bygg din nya hemsida helt gratis med oss på Hemsida. Det finns egentligen inga regler för hur en hemsida ska se ut.


Däremot finns det regler för vad som inte ska finnas på en hemsida. Den så kallade netiketten är därmed en handledning och anvisning i vad som är brukligt och inte. Det vill säga hemsidans innehåll.

Jag kommer i alla fall inte gå in och förklara . Man vill att besökaren ska ta del av en viktig pressrelease, hitta de viktiga dokumenten, anmäla sig till nyhetsbrevet eller konvertera till att bli en kund genom ett köp. Då är det klokt att renodla. Du kommer att få ett mycket tydligare tilltal och sidan kommer att se renare ut och kännas lättare att tillgodogöra sig.


De mer teoretiska delarna lär ut de viktiga webbspråken XHTML (struktur) och CSS (design). Med hjälp av praktiska exempel får du bra förståelse för hur en webbsida byggs upp och kan sedan öva vidare . Erbjud ett speciellt introduktionserbjudande för att få nya kunder att nappa. Hur kan ett sådant erbjudande se ut ? Erbjud en belöning till dina nuvarande kunder som hjälper dig att få in fler kunder. Vad skulle motivera dem att aktivt hjälpa . Sitter du och försöker komma på hur din hemsida ska se ut och inte riktigt kan komma på hur du ska börja?


Börja gärna med att leta inspiration på Internet. Du kan besöka bloggar och forum som behandlar webbdesign. Ta fram ditt bästa anteckningsblock och din trofasta penna och börja skriva ner . Transparens: Möjlighet till månadsrapport där du kan se hur mycket aktivitet du fått på din hemsida. För att er hemsida ska hittas av nya potentiella kunder förbereder vi din hemsida för sökmotoroptimering genom att arbeta med text och bilder på sätt som.


Vill du ha fler konverteringar och nå ut till mer kunder? Måste man ha en egen hemsida när man är verksam inom turism och event? Vad bör man i så fall se till att ha med på sin hemsida ? Olika verksamheter och olika syften med verksamheten ställer givetvis olika krav på om man behöver en hemsida och vad den ska innehålla och hur den bör se ut. Min åsikt är definitivt att . Inte uppdaterad på över ett halvår nu dock pga att jag inte pallar med den. Den nuvarande jag har kör ett script som drar ner bildkvalitén med skärpa, mättnad och kontrast så mycket ser ut som total skit tyvärr.


Men den ska vara snygg och stilren helt enkelt. Välj ut några nyckelpersoner i bolaget och skapa en liten projektgrupp. Exempelvis en säljare, en från kundtjänst, en från ledningen och en från marknadsavdelningen. Diskutera helt öppet, utan att bestämma något, hur en hemsida skulle kunna hjälpa företaget att nå sina mål. ANVÄND INTE BILDER SOM UTFYLLNAD.


Utrymmet på din sajt är begränsat. Använd därför bilder som berättar något som tillför ett värde. Du vill få ut ert budskap, och då gäller det att använda bilder som gör jobbet. Att använda en bild som bara är snygg men saknar betydelse är slöseri med både pixlar .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.