onsdag 14 november 2018

Arbeta som inköpare

Det finns en lång rad områden man kan jobba inom som inköpare. Som inköpare kan man speciaIisera sig i t. En strategisk inköpare kan till exempel arbeta med att ta fram policys, kategori- och leverantörsstrategier, söka och utvärdera nya leverantörer och i vissa fall förhandla globala ramavtal. Taktiska inköpare eller kontraktsinköpare. Arbeta strategiskt och operativt.


Inköpare finns i stort sett inom alla branscher och har ofta en mycket viktig roll att fylla.

De flesta inköpare arbetar idag inom den privata sektorn men det finns inköpare även inom offentlig sektor och kallas ofta då för upphandlare. Feb Till skillnad från alla andra yrkesgrupper har inköpare och säljare nämligen som sin huvudsakliga arbetsuppgift att ingå avtal. Inköpardagen i Norr fokuserar på hur inköpare kan jobba effektivt och med kvalitet samtidigt som de är uppdaterade på nya verktyg, metoder och trender. Mar Hur är det att jobba på HM?


Vi har träffat en som arbetar som inköpare för HM som berättar hur det är. Nov Sofia Ullström från Gävle har fått jobb som inköpare på HM i Stockholm. För bara ett par månader sedan började Sofia Ullström som inköpare på HM:s huvudkontor i Stockholm.


I gymnasiet var hon med i en modelltävling i Veckorevyn och fick prova på att jobba som fotomodell. Rollen som inköpare på HM handlar om att arbeta i team.

Tillsammans med mönsterkonstruktörer, Designers och Business Controllers utvecklar du nya kollektioner på vårt huvudkontor i Stockholm. Vi letar efter personer med blick för globalt . Framtiden ser mycket ljus ut då stora pensionsavgångar gör att det idag råder stor brist på kompetens inom området. En inköpare bör vara en duktig förhandlare som samtidigt har kunskap om de lagar och avtal som styr inköp och upphandlingar. Specialistkunskaper inom ett område kan krävas, som till exempel produkt- och branschkännedom inom IT- området, om man ska arbeta med upphandling av sådana produkter och tjänster. Lagen om offentlig upphandling (LOU).


Jag har gjort något bra. Under de snart år som jag har varit engagerad i upphandlingsfrågor har jag träffat hundratals upphandlare, företagare och politiker och pratat offentlig . Inköpare kan arbeta för företag inom industrin eller handelsbranschen, enskilda butiker eller butikskedjor. Inköpare arbetar även med inköp inom statliga myndigheter, kommuner och landsting. Inom industrin arbetar inköpare med att införskaffa de material eller produkter som behövs i produktionen.


Vi får välja inrikting efter nyår om vi vill läsa inköp eller logistik. Men dom olika inriktningarna går in i varandra och mycket av kurserna läser vi ändå tillsammans. När vi är klarar kommer vi alltså kunna arbeta både som logistiker och inköpare. Inom offentlig sektor kallas inköpare ofta för upphandlare. Inköpare och upphandlare ansvarar för valet av leverantör och har både kontakt med befintliga leverantörer och söker nya leverantörer.


Både befintliga och nya leverantörer utvärderas. Leverantörerna bedöms utifrån kraven på kvalitet, pris och leveransprecision. Vi söker nu en inköpare som vill arbeta brett med inköpsfrågor.

Visa alla FRA jobb - Jobb i Stockholm . Efter avslutad utbildning kan du arbeta som inköpare eller upphandlare inom företag alternativt offentlig förvaltning och efter några års yrkeserfarenhet har du de rätta förutsättningarna för att kunna arbeta med strategiskt inköp. Förutsättningarna på arbetsmarknaden är mycket goda för dem som läser denna utbildning. Här hittar du information om hur man utbildar sig till Inköpare samt relaterad information om hur mycket en Inköpare tjänar i lön, hur det är att jobba som Inköpare , antagningskrav, framtidsutsikter på arbetsmarknaden, eventuella stipendier du kan söka, hur man studerar till Inköpare utomlands och mycket mer. Gillar du att göra bra affärer?


Här visas lediga jobb för dig som vill arbeta som inköpare. Finns det en speciell jobbkategori inom Inköp som intressear dig särskilt mycket exempelvis Strategisk inköpare, Inköpsassistent eller Operativ inköpare? Säkerställ att dina sökkriterier är korrekta gällande jobbkategori och region för att se ett så relevant sökresultat . Vilka studier ska man satsa på?


Vissa säger att man först bör plugga till ekonom och . Våra undersökningar visar att drygt av de examinerade får jobb som inköpare , företrädesvis på en internationell marknad. Genom att få möjligheten att arbeta med det en stor del av tiden så innebar att jag kunde kombinera verktygen jag lärt mig under tiden ”i skolbänken” med mer specifik kunskap om .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.