tisdag 13 november 2018

Sättningar i hus kostnad

Uretek svarar på vanliga frågor om sättningsskador i huset. En anledning till att grunden med tiden kan förändras kan vara att man från början inte haft en tillräcklig stark grun det vill säga att den på något sätt är felaktig byggd. Markförändringar under själva huset kan vara en annan anledning.


Märker man att grunden börjar få en ganska allvarlig sättning kan det. Grundförstärkningar kan behövas när huset fått sättningar.

Det kan bero på många olika faktorer. Problemet som uppstått är oftast att marken inte är dränerande eller har av andra skäl förlorat i bärkraft. Sättningar är en av mina vanligaste frågor.


Det är ett stort problem för hus i Sverige att drabbas av en sättning i Sverige och det beror på historiska misstag och för ”snåla” byggherrar. Byggherren vet ibland att man tar en genväg vid uppförandet av huset vilket ofta kommande husägare får lida för. Huset får teglas om efter att sättningen är åtgärdad.


Du kan lugnt räkna med en kostnad på över de 200.

Hus med sättningar , gå vidare med besiktning, eller. Köpa hus med sättning i grunden. Vi har tittat på ett hus som i mitt tycke har en enorm spricka i grunden.


Besiktning är utförd för ett år sen och sättningar i huset påpekades. Vad är eran spontana reaktion på mina bilder? Här hittar du värdefulla tips och möjliga orsaker till sättningsskador på hus. Om det bara rör sig om en sättning av huset , har köparen rätt att dra sig ur?


Hur åtgärdar man en sättning o vad kostar det? De kan föreslå vidare byggnadsteknisk utredning och då fastställa hur stor skadan är och kostnader för eventuella åtgärder. På lermark kan risken för skadliga sättningar vara stor.


Men även silt och dåligt packad sand eller grus kan ge sättningsskador. På dy, gyttja eller torv ska man helst inte bygga alls. Sedan byggdes en helt ny grund och källare som vi ställde tillbaka huset på.


Orsakerna till att hus sätter sig kan vara flera. Stora, törstiga träd eller dåliga markförhållanden är vanliga orsaker.

Grävs det mycket i området, vid till exempel fjärrvärmedragning eller andra rörarbeten, kan det skapa sättningar. Visst kan ett träd eller en buske intill huset bidra till en trivsam miljö där du bor eller arbetar. På min tidigare arbetsplats så höll jag någon gång på med att mäta eventuella sättningar.


Har försökt att googla på kostnader om det sätter sig men hittade bara detta: Markvibrationer på grund av kraftiga sprängningar i. Värderingen av skadorna var . Vid en närmare undersökning visade det sig att huset har en pågående sättning. Varudeklarerat ersätter direkta kostnader för återställande. När en av våra handläggare var ute på arbetsplatsbesök så har man blivit uppmärksammad på att ett befintligt hus som ligger bredvid byggnationen har sprickor och antagligen sättningar , och då tar vi det säkra för det osäkra och stoppar byggnadsarbetena tills byggherren kan reda ut vad de här sprickorna . Genom att slippa gräva minskar du risken för sättningar i huset.


I dag är rekommendationen att gräva en halv meter under plattkanten. Detta ger en minskad komprimering och leder till uttorkning av materialet under plattan. Sammantaget ökar detta risken för sättningar.


En sättning kan medföra stora kostnader och om det vill . Gamla huset hade plintgrund och vi var mycket nöjda (inga sättningar , mögel eller fukt hade uppstått på år). Vår tomt är idealisk för plintgrund då den både är kupera består av berg (dvs plintarna gjuts direkt på berget och man behöver inte ha jämn mark under) och kommunen i största möjliga . Sprickor uppstår på grund av sättningar i väggen eller grunden. Denna kostnad är liten i sammanhanget när man står inför en fasadrestaurering.


Man behöver då inte upprepa samma förfarande, utan det är i allmänhet säkrare att använda sig av dessa tre skikt, så länge man håller sig till rätt typ av putsmaterial. Jag har råkat ut för en vattenskada i badrum, som högst troligt orsakats av sättningar i huset. Huset verkar röra sig en del varje år, så dessa problem tror jag fanns även före mitt köp (detta har jag upptäckt själv, ej av tidigare ägare). Vem ska ta kostnad för vattenskada i badrum i bostadsrätt?


Vi kan hjälpa dig att med millimeterprecision lyfta ditt sjunkna hus till rätt höjd samt stabilisera huset så att det inte sjunker mer. Golvlyftarna som kom och kika och lämnade en. Välgjort arbete till rimlig kostnad. Skador i putsfasaden har främst två orsaker: sättningar i huset och fukt. Stoppar du möjligheten för fukt att leta sig in bakom putsen så upphör skadan att växa.


Ett trasigt tak, en sprucken hängränna, eller något annat som gör att delar av putsfasaden utsätts för extra mycket vatten bör därför åtgärdas direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.