onsdag 21 november 2018

Köpa hyreskontrakt svart

Det ska vara olagligt att köpa ett hyreskontrakt , föreslår regeringens särskilda utredare. Man vill även skärpa straffen för dem som säljer hyresrätter på svarta marknaden. Köpa Det är inte olagligt att köpa ett förstahandskontrakt men du tar en väldigt stor risk. Eftersom det handlar om svarta pengar är förkomsten av kvitton ovanligt.


Du har heller ingen garanti att du verkligen får behålla det kontrakt du köpt svart.

Om värden kommer på att du köpt kontraktet svart är det skäl att . Straffen för att olagligt sälja ett hyreskontrakt svart ska skärpas och det ska också bli kriminellt att köpa en hyreslägenhet svart , föreslår en utredning. I dag presenteras en statlig utredning nya åtgärder mot handel av svarta hyreskontrakt. På DN debatt skriver företrädare för Fastighetsägarna, Hyresgästföreningen och Sveriges Allmännyttiga bostadsföretag Sabo som deltagit i utredningen bland annat att också köp av kontrakt kriminaliseras. Vi vill med ökad kunskap, skärpta regler och hårdare straff bryta det växande problemet med handel med hyreskontrakt och den otillåtna andrahandsuthyrningen.


Bland annat vill vi kriminalisera köp av hyresrätt. Det räcker inte att det i dag är brottsligt att sälja hyreskontrakt , skriver företrädare för .

Att sälja svarta hyreskontrakt är redan kriminaliserat, medan att köpa är tillåtet. Det vill Fastighetsägarna, Hyresgästföreningen och Sveriges allmännyttiga bostadsföretag (Sabo) ändra på. Var bor du´, frågar man, och om de bor centralt är man nyfiken på hur de har fått sin bosta eftersom det är så svårt.


Jag är nöjd med mitt förstahandskontrakt. Det är hemtrevligt och ligger nära tunnelbanan. Jag kommer bo kvar här tills vidare. Om någon annan funderar på att köpa ett kontrakt kan jag . Utredning vill kriminalisera köp av svarta hyreskontrakt.


Det föreslås i en utredning som lämnades över till regeringen i dag. Gör det olagligt att köpa svarta hyreskontrakt. Sedan tidigare är det olagligt att sälja. I breda samhällsgrupper verkar det numera vara accepterat att köpa en hyresrätt”, skriver de . Att olovligen köpa ett hyreskontrakt är en farofylld affär.


Inte bara riskerar man att bli blåst på pengarna – risken är också överhängande att man förlorar kontraktet om värden får reda på att allt inte gått rätt till. Men trots att det är olagligt att handla med svarta hyresavtal har enbart den som sålt kontraktet .

Hintar folk om att få köpa svartkontrakt på Blocket? Bosta hem och trädgård olofzzon. Svar av Everydayimhustlin . Fängelse och blåst på lägenheten. Köpare av svart hyreskontrakt bör straffas hårt , föreslår en utredning. Förslaget välkomnas av både Fastighetsägarna, Hyresgästföreningen och ansvarig minister.


På marginalen kan det också bromsa bostadsrättspriserna. SvD öppnar nu dörren till Stockholms parallella bostadsmarknad. Vi erbjöds att köpa förstahandskontrakt för över en halv miljon kronor och kan i dag avslöja hur fastighetsägare systematiskt säljer hyreskontrakt. Medan personen som köper kontraktet byter sitt kontrakt på fejkadressen mot lägenheten hos den seriösa fastighetsägaren.


På senare år har även grovt kriminella börjat intressera sig för handeln med svarta hyreskontrakt och försökt få kontakt med fastighetsägare. Handeln med hyreskontrakt är ett växande problem. Fler bostäder som fler har råd med behövs, enligt tre bostadsorganisationer.


I framtiden kan den som köper ett svart hyreskontrakt eller olovligen hyr ut, riskerar att hamna i fängelse. Förslaget kom den november och föreslår flera skärpta regler gällande kontrakt , andrahandsuthyrning och boende. Den olagliga handeln med . Utredare vill kriminalisera köp av svarta kontrakt. Hårda straff väntar både köpare och säljare av svarta hyreskontrakt.


Detta om förslagen i den statliga utredning som presenterades under tisdagen blir verklighet. Tänk också på att du kanske vill flytta i framtiden, vilket innebär att du inte får . Att köpa ett hyreskontrakt svart har varit vanligt i Stockholm under decennier och i andra större städer i många år. Därför är det kanske inte så konstigt att både fastighetsägare och hyresgästföreningen vill försöka hitta sätt att komma åt dem som gör så.


Nu har de fått en statlig utredning att lägga fram förslag . Köp av svart hyreskontrakt ska kunna ge fängelse i fyra år on SABO.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.