tisdag 6 november 2018

Ringa upp rekryteraren

Att ringa eller inte ringa , det är frågan. Visst kan ett telefonsamtal visa ditt genuina intresse för tjänsten, men samtidigt har rekryteraren (precis som alla andra) mycket att göra. Det ligger i deras yrkesroll att sitta upptagna i möten och intervjuer. Att man alltid ska följa upp sin ansökan är något som många har . Så här lyfter du luren och får CV-tipsen.


Men att ta risker bygger upp självförtroendet, och ruschen efteråt är så skön att du längtar efter att kasta dig utför stupet igen.

Nyckeln är att sluta tänka på det som . Och hur gör man det på bästa sätt? Jag ringde upp en kandidat en gång på utsatt tid. Det kan vara svårt att veta vad du ska göra när du har skickat in din jobbansökan. Ska du vänta på att rekryteraren hör av sig, eller ska du ta saken i egna händer och själv ringa upp för att fråga hur det går? Här delar vi med oss av tips att tänka på om du bestämt dig för att kontakta rekryteraren.


Var redo att svara i telefon när rekryteraren kommer till jobbet. FÖLJ UPP NEJ TACK-MEJL. Ring och tacka för beskedet och säg att du står till förfogande om det skulle dyka upp något framöver.

Om det skulle gå fel med den de har bestämt sig för att anställa är det närmre till hands att ringa en person som . När du skickat in en ansökan brukar jag som rekryterare ringa upp för e. Satsa på att skapa en positiv personlig kontakt. Ett stort hinder för många är rädslan för att ringa , men det känns ofta bättre om du har ett tydligt mål med samtalet. Så vad kan ett sådant mål vara? Sofie Adde tipsar: – Rekryteraren ska få upp intresse för att fördjupa sig i CV:et och vilja läsa hela ansökan.


Telefonsamtalet är ett sätt att göra sig synlig i den flod av ansökningar som väller in till henne och andra professionella rekryterare , som arbetsgivare ofta anlitar för att hitta nya medarbetare. När Annika gått igenom högen av ansökningar brukar hon ringa upp femton personer för att ställa kompletterande frågor, träffa tio för . När du har skickat iväg en jobbansökan följer en tid av ovisshet och ofta tålmodig väntan. Eller upplevs det bara som irriterande?


Caroline Gullberg, Adecco Stockholm Rekryteringscenter, ger tips! Hur når du rätt person och hur lyckas du fånga den personens intresse? Här berättar fyra rekryterare om hur du gör ett bra första intryck. Att ta första steget mot ett nytt jobb är inte alltid det lättaste.


Här får du värdefulla tips från fyra rekryterare så du vet hur du ska lyckas med den första. Ska man ringa rekryteraren innan man söker ett jobb som man hittat på en annons? För den som har en klar målsättning, relevanta och intressanta frågor till rekryteraren eller arbetsgivaren är svaret ja.


Det är en fråga som många ställer sig.

Hur långt efter ansökningstidens deadline i så fall? Och bör man göra det eller uppfattas man då mest som irriterande och tidsslösande? Ring upp och presentera dig, fråga om dom har fått din ansökan. Om det är du som etablerar kontakt så ligger du oftast bättre till, det tolkas för det mestasom att du är intresserad av jobbet och att du är en människa som tar tag i saker och följer upp dina åtaganden. Passa på att fråga lite om arbetsuppgifter, . Tips på vad man kan säga när man ringer en arbetsgivare, drygt en vecka efter man sökt jobbet.


Jag kommer nog att skicka ansökan skriftligen innan samtalet även fortsättningsvis, då det nog är en fördel om rekryteraren kan slå på mitt namn . En duktig rekryterare märker direkt om en persons engagemang och intresse för ett jobb är äkta eller inte. Du gör dig bara en otjänst om. Du bör också vara beredd att svara på dessa eller liknande frågor när du ringer upp arbetsgivaren som naturligtvis själv är lite intresserad av dig som ringer. Vad har du gjort tidigare?


Ska nedan beskriva fyra mycket vanliga (tro det eller ej) inledningar kandidater använder i sin första kontakt med ansvarig rekryterare. Kan man inte presentera sig korrekt så är man inte . Ett av företagen hade inte återkommit trots att det gått några månader. Det hade varit svårt att hitta en person med rätt bakgrund fick jag veta - samtidigt som jag hörde hur rekryteraren bläddrade bland sina papper för att hitta min ansökan som . Skaffa en anledning till att ringa och följa upp en jobbansökan, förutom att du vill se till att arbetsgivaren verkligen fått din ansökan.


Om det inte står några datum för när rekryteringsprocessen ska vara klar så fråga rekryteraren om när de beräknar ha urvalsprocessen klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.