måndag 19 november 2018

Hitta rätt personal

Kompetensbristen är stor i många branscher. Oavsett bransch finns behov av att anställa ny personal. Det visar en färsk undersökning bland över 5personalchefer, som SvD tagit del av. Hur hittar du rätt person för jobbet? Kanske hittar du rätt medarbetare via dina befintliga kontakter och nätverk.


Du kan också ta hjälp av Arbetsförmedlingen, de erbjuder kostnadsfria tjänster för att hjälpa dig nyanställa.

Anlitar du ett bemanningsföretag kan du välja att först hyra och sedan anställa om du vill . Med våra effektiva rekryteringsverktyg hjälper vi företag att hitta precis den kompetens de behöver. Rekrytera enkelt med Monster. Företag har problem att hitta rätt personer att anställa, och svårast är att hitta någon med rätt attityd.


Vi måste vara tydligare mot unga om. Bristen på kompetent personal fortsätter att vara ett problem för rekryterare, trots en stark vilja att nyanställa. SvD Näringsliv och hänvisar till en undersökning från analysföretaget C . Sök i vår databas med tusentals arbetssökande och hitta rätt personal direkt!


Ju tydligare man är som arbetsgivare i dessa frågor desto lättare blir det att hitta rätt – både för dig och för den som sitter på andra sidan intervjubordet.

Det är sällan som bristande kompetens är . Det kan variera lite under årets säsonger. Nu är det kanske läge att kolla i olika skolor. Många unga människor ute som är hungriga.


Ett annat tips är att kolla ibland olika jobbcoacher som finns bland annat på jobbtorgen. Dessa har redan kontakt med folk som aktivt söker jobb och vill gärna hjälpa dom att . Små och medelstora företag har under senaste två åren haft ett stort rekryteringsbehov, men endast procent har lyckats tillföra den kompetens de sökt. Att hitta personal med rätt kompetens och rätt attityd är det svåraste, anser Företagarnas vd. Vi ska tydligare rikta in oss mot etablerade företag och ville därför få en bild av hur vi bäst kan bidra till nyanställningar, säger Luciano Astudillo, Uppstart Malmös vice ordförande, om varför enkätundersökningen gjorts.


Hälften svarade när företaget Verbalia tog tempen på 3företag i Malmö med färre än . Jeff Haden som skrivit ett flertal affärsböcker säger i en artikel på Inc. De bästa anställda är pålitliga, proaktiva, flitiga, bra ledare liksom bra följare. De har ett brett utbud av lättdefinierade, men svårhittade kvaliteter.


Har svårt att hitta rätt personal. Låg utbildningsnivå största hotet mot livsmedelsindustrin. Trots gigantsiska neddragningar i branschen har arbetsgivarna i Skåne svårt att få tag i personal. Nya tider ställer nya krav.


Mer komplex teknik kräver högre kompetens. Visionen har sedan starten varit att förenkla vardagen för våra kunder genom moln-baserade verktyg för rekrytering och bemanning.

Med vår produkt får man den flexibilitet man behöver och dessutom ett tryggt och genomarbetat verktyg som är specialdesignat för att hitta rätt personal för just ditt företag. Du som chef eller med uppdrag att anställa måste ständigt ha flera saker i huvudet. Rätt person på rätt plats är mer än bara tomma ord. Genom att verkligen göra allt du kan för att se till att rätt person blir anställd till rätt tjänst kan du göra ditt företag mer framgångsrikt. Du som arbetsgivare kan snabbt och smidigt hitta rätt personal genom att kontakta oss på KFX.


Vi har lösningarna, och kompetensen för dina behov. Företagare i Halland har svårt att rekrytera personer med rätt kompetens. Allra svårast är det att hitta personal inom byggbranschen. Många företag kan inte hitta rätt personal.


Den här veckan är vi socialdemokrater på jobbresa i Västmanlands län. För oss är det viktigt att ha en aktiv dialog med företagare för att ta del av tankar och idéer om hur vi tillsammans kan utveckla och stärka näringslivsklimatet i vårt län. Oro för att hitta rätt personal och för transportkostnader. Hur ska det bli möjligt att fondera vinster till framtida investeringar?


Men också att det går som tåget just nu ! Svenskt Näringslivs ordförande Signhild Arnegård Hansen träffade flera företag i Umeå under ett besök i början av oktober. Hon fick förutom en kort beskrivning . Letar du servicepersonal med den rätta inställningen? Vänd på rekryteringsprocessen och börja med det viktigaste: personligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.