tisdag 6 november 2018

Tilläggsisolera vind gör det själv

Nu kan du själv isolera vindsbjälklaget snabbt och effektivt. Vindsull och jobbet gör du enklast med hjälp av en vindsullsspruta, som du kan hyra hos oss på. Vi hjälper dig också att räkna ut hur mycket lösull du behöver. Att varm luft stiger uppåt känner de flesta till.


Detta gäller naturligtvis även i ditt hus. Den varma luften inne strävar mot taket, och har man ingen eller dålig isolering i vindsbjälklaget så försvinner värmen helt enkelt rakt ut.

Detta blir i längden inte bara dyrt utan kan också skapa problem med fuktskador. Om du har en oanvänd vind kan du spara mycket pengar på att tilläggsisolera den. Följ med när fackmannen visar hur. Hur håller jag fast isoleringen?


Det helt säregna med isolering med pappersull är dess förmåga att suga upp fukt och leda undan den. Där du med andre sorters isolering, exempelvis mineralull, måste se till att det sitter en helt tät ångspärr på undersidan av loftet, klarar sig pappersullen själv. Tränger det upp fukt genom vinden kommer pappersullen att. LÖSULLS ISOLERING- GÖR DET SJÄLV.


Hur man enkelt och billigt kan tilläggsisolera vindsbjälklag med.

Men har nästan inga erfarenheter o. Vad för material behövs det för att kunna utföra arbetet och vilka märken är de bästa isoleringen som man kan använda? Genom att tilläggsisolera vinden kan husets uppvärmningskostnader sänkas med upp till. Tilläggsisolering av vindsbjälklaget ger bäst effekt. Har du ett dåligt isolerat vindsbjälklag är det förmodligen den mest lönsamma åtgärd du kan göra.


Du kan välja mellan att tilläggsisolera med ISOVER UNI-skiva eller med . Att tilläggsisolera sitt hus kan göra underverk med energiräkningen. Att börja med vindsbjälklaget brukar vara det enklaste och mest energieffektiva. Här får tips om tilläggsisolering av tak och energibesparing samt fukt och val av isolering vid tilläggsisolering. Det är möjligt att göra stora energibesparingar genom att tilläggsisolera vinden. Skivor av mineralull och glasull är annars de vanligaste alternativet fortfarande, och något som den händige själv kan lägga in.


När man tilläggsisolerar vindsbjälklaget minskar värmeläckaget till vinden , där blir kallare. Det billigaste alternativet är att själv fylla på sågspån eller kutterspån som är lätta att hantera. Vi har nyligen köpt hus och i vintras märkte vi att mycket att värmen gick rakt upp i vinden , Så nu har vi tänkt att isolera vinden.


Vi hade tänkt göra det själv för att komma undan lite billigare, vi kommer då att få hjälp av våra . Vi vill helst slippa göra. Här gäller det att passa sig, har själv gjort misstaget att lägga 95xkorsvis, isolering blir hur bra som helst, men med svartmögel på vinden som följd. Ta i med ventilationen, sätt . Följ vår enkla guide för en lyckad isolering !

Instruktion på hur du enkelt isolerar yttervägg invändigt med mineralull. Isolera yttervägg - stomme av träregel. Att isolera en yttervägg med träregel behöver varken vara svårt eller tråkigt!


Följ våra enkla instruktioner och du kan snart luta dig tillbaka och njuta. Försök att ta ner skivorna hela. Om tjockleken ökas från till centi- meter minskar värmeförlusterna genom taket med ungefär två tredjedelar. Vill du inte göra jobbet själv finns speciali- serade lösullsentreprenörer och många byggföretag att anlita.


Fråga 2: Vi har tänkt tilläggsisolera vinden men vi har redan 20cm med isolering. Fråga 5: Kan man köpa lösull direkt från er för att själv isolera vinden. Fråga 10: Vi har cirka 10cm sågspån på vinden och har tänkt tilläggsisolera. På ett ställe är sågspånet blött.


Svar: Ni har antagligen en läcka från taket. Bygghandlaren hjälper dig också att räkna ut hur mycket lösull du behö- ver. Beräkningen och besparingen. Med vår besparingskalkyl här på hemsidan kan du själv se hur stor din årliga energibesparing blir när du tilläggsisolerar vinden.


Vi kan även komma ut till dig för att göra en isoleringsbesiktning och komplett besparingskalkyl. Hur mycket sparar du på att tilläggsisolera vinden i din fastighet med lösull. I de allra flesta fallen så har åtgärden att isolera vinden betalt sig själv på något eller några enstaka år.


Men det finns andra positiva konsekvenser än bara pengar. Du gör också miljön en tjänst genom att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.