torsdag 27 december 2018

Alternativ till våld stockholm

Grundläggande antaganden är att utövaren har ansvar för det våld som utövas, att våld är könsrelaterat och att det är ett sätt att hantera och reagera på en subjektiv upplevelse av vanmakt och maktlöshet. Alternativ till våld (ATV) erbjuder bland annat utbildning i att leda icke-våldsgrupper för män. ATV Täby är en integrerad del av norska ATV, Alternativ til vol som har mer än års erfarenhet av våld och behandling.


Hos oss finns behandlingspersonal med specifik kunskap och erfarenhet av våld och våldets konsekvenser. Du som bor i Täby, Dandery Vallentuna, Vaxholm eller Österåkers kommun är välkommen .

Detta dock utan att hamna i en diskussion om skuldfrågan. Våldets konsekvenser för den våldsutsatta, eventuella barn och våldsutövaren själv ska tydliggöras, samtidigt som tilltro ges till att personen kan förändra sitt vålds- beteende. De flesta män som ringer oss berättar att de blir arga, överdrivet arga. En inledande beskrivning kan vara ”jag har ett hett temperament” ”jag höjer rösten och skriker” eller ”jag har förstått att min ilska gör att min familj känner obehag och de är rädda för mig”. Vi erbjuder stöd och behandling till män och kvinnor som har ett vålds- och aggressionsproblem eller blir utsatt för våld i en nära relation.


Senare tillkom Mansmottagningen mot våld i Uppsala. Ytterligare två verksamheter valdes ut från början, men de föll bort på grund av att de upphörde i .

Socialstyrelsen har utvärderat behandling av män som utövar våld i nära relationer. Utvärderingen visar att många män som sökte sig till behandling minskade sitt våld under uppföljningstiden och resultaten tyder på att behandling av män kan vara ett verksamt medel för att bekämpa våld mot kvinnor i nära . ATV Jönköping har ett samarbetsavtal med stiftelsen Alternativ til Vold (ATV) i Norge. Man var då först i Europa med att erbjuda personer som utövat våld i en nära relation psykologisk behandling. Idag har ATV kontor runt om i hela . Exempel på sådana behandlingar är IDAP (Integrated Domestic Abuse Programme) inom kriminalvården, ATV- mottagningar ( Alternativ Till Våld ) och mansmottagningar mot våld.


Personalgruppen består av män och kvinnor med erfarenhet av psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete från olika verksamhetsområden. Med nära relation menar vi att förövare och offer står i relation till varandra som partner, . Storsatsning på utbildning om våld i nära relation. På måndag arrangerar Länsstyrelsen i Stockholm en kick-off för politiker och chefer inom socialtjänsten i länets kommuner. För dig som utövar våld. I Stockholms län finns flera verksamheter dit män som utövar våld i nära relation kan vända sig för att få hjälp.


Ett fel har inträffat, försök igen senare. Erfarenheter från en mödravårdscentral som screenar våld i nära relationer. Boel Stålnacke, leg barnmorska på Samariterhemmets barnmors- kemottagning . Stockholms stads program mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck.

Våldsförebyggande arbete med män. Det andra uppdraget består i att utveckla befintliga socialtjänstanknutna metoder som vänder sig till män som utövar våld. Dessa ska sedan spridas till socialtjänsten i landet. ATV är en behandling av psykodynamisk och kognitiv . Polisen, kommunens socialtjänst, kvinnojourer och mansjourer ger stöd till vuxna och barn som utsätts för våld eller hot.


Personer som är utsatta för våld har rätt att få stöd från sin kommun. Flera kommuner erbjuder även hjälp till de som utövar våld. Nedan finns länkar till information om kommunernas stöd i Stockholm län. Att erbjuda och ge insatser till den som utövar våld är dessutom en viktig del i det förebyggande arbetet och kan indirekt även . Du som använder eller blir utsatt för våld i en nära relation kan få stöd och behandling. Mycket av det som står här är giltigt också för andra former av våld än inom familjen, och inte bara för våld mot kvinnor utan även för våld mot män.


Texten har sin utgångspunkt i kliniska erfarenheter från norska ATV ( Alternativ til vold), beskrivna i böckerna Meningen med våld , av Per Isdal och Menns vold mot kvinner, . Carolina Överlien, docent i socialt arbete, Stockholms universitet. Christina Ericson, utvecklingsledare, Länsstyrelsen i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.