onsdag 5 december 2018

Kostnad ta ner träd

Vi ska överta svärfars hus och har konstaterat att det finns en del i trädgården som vi vill åtgärda. Bl a så växer en gammal och stor bok. Hutlösa priser på trädfällning?


Sektionsfällning är när arboristen, eller firman måste ta ner trädet i bitar istället för att fälla hela trädet på en gång. Vid vissa tillfällen så måste firman sektionsfälla för att det inte går att fälla den på ett säkert sätt.

Om sektionsfällning är ett måste kan priset dra iväg en hel del, då detta tar väldigt mycket tid. Ibland kan det var svårt och komplext att fälla ett träd och det kan i vissa fall ta längre tid. Våra utbildade trädfällare och klättrare tar sig upp för trädet och tar ner det bit för bit.


Arboristens arbete består i de flesta fall av beskärning och fällning av träd samt nyplantering och allmän hälsorådgivning. Bortforsling och transport av det avfall – ofta sly och grenar – som bildas under trädfällningen är en kostnad som tillkommer i vår prisoffert. Ett normalstort träd blir i regel en hel del att transportera och beroende på var i landet man bor samt vilka avtal vi har med transportbolag eller om våra fällare själva har släp så varierar . Vi har fått tag på en kille som hjälpa oss få ner några ekar.


Det är ca ekar vi ska ta bort, vi kommer fortfarande ha minst ekar kvar.

De ekar vi ska ta bort är dels sådana som hänger över huset och dels två som växer emellan två uthus. Så isisisis vi kommer behålla många! Plus att vi har en gigantiskt . Funderat på hur du ska bli av med det stora trädet på tomten som skymmer utsikten och den sköna solen vår och sommar? Vad kostar trädfällning? Du är inte ensam - när snön försvunnit är det högsäsong för de firmor som specialiserat sig på att såga ned ” omöjliga” träd.


En sak som jag verkligen skulle vilja ha svar på är om det är en rimlig kostnad för att få ett okej för att ta ner ett träd för att garantera hus, egendom och inte . Jag har några stora granar och nån jättetall som ska tas ner , nu är det några gubbar i byn med jättemaskiner och sågar ner träd och tar väck dem helt. Jag var för en tid sedan tvungen att hyra in folk för att ta ner en väldigt hög gran som börjat falla i ett uthus riktning. Ett enkelt träd bör inte . Någon som vet på ett ungefär vad det kan tänkas kosta att få bort ett STORT träd från tomten? Helst ska de ta med allt virke också så vi slipper fixa med det.


Med hjälp av utrustning specifikt framtagen för trädklättring kan vi förflytta oss i kronan obehindrat och släppa ner små bitar utan fara för närmiljön. I extrema fall eller med extremt känslig närmiljö kan vi fira ner bitar med maximal precision och minimal påverkan på omgivningen. Att ta ner ett träd i bitar kan . Det finns bara ca graders fri sektor från stammen att fälla på, ca meter ut från trädet.


Alltså blir det sektionsfällning i typ meters längder.

Vissa grenar får nog firas ned för att inte skada staket . Har du ett träd du vill få bort? Vi är specialister på att fälla eller plock ner träd , även i riktigt trånga utrymmen mellan hus eller inne på bakgårdar. Hör av dig för gratis kostnadsförslag. Vill du ha hjälp med nedtagning av träd som inte är direkt fara för elledning, men ändå nära elledning, kan vi hjälpa till genom att ta ner elledningen tillfälligt utan kostnad. Varför ska man ta bort träden i trädgården?


Visst är det fint med gamla träd i trädgården men ofta ställer de även till med en hel del bekymmer. De skräpar ner med löv och kvistar som bryts av och rötterna kan bilda stora nätverk som kan skada ledningar och avlopp. Träden kan även ta för mycket näring av gräsmattan. Vi önskar nu ta ner trädet. Vi är intresserade att få ersättning från kabelägarna ( Skanova) för den ökade kostnaden.


Hon menar också bland annat att hon följt riktlinjerna som säger att marklov för fällning kan lämnas för träd som står tillräckligt nära ett hus. Dessutom var några av träden sjuka och några fälldes för att det fanns risk att grenar skulle falla ner. Och så påpekar hon att det fortfarande finns träd kvar på . Ibland kan man behöva ta ner friska träd då de tränger och stör andra träd , byggnader eller vägar.


I sådana fall bör man anlita ett erfaret företag och inte utföra jobbet själv då det kan innebära både en stor fara och en hög kostnad om arbetet misslyckas. Undrar om någon vet dels vad är akceptabel pris för att såga ner ett eller flera träd. Vi brukar göra det själva men nu kan make inte längre klåttra upp på träd för att fästa en lina.


Förra året sågade vi ner en inte särskillt stor björk och det var lite tveksamt med platsen för nedslag. Därför funderar vi på att skaffa .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.