torsdag 20 december 2018

Frilansande översättare

Jag är frilansande översättare , redaktör och korrekturläsare med en egen firma vid namn Text Maker. Barn- och ungdomsböcker Inget är mig främmande bland böcker för barn och ungdom! Under många år har jag jobbat med romaner, faktaböcker, pekböcker, pysselböcker, hobbyboxar med mera.


Jag tar gärna tag i texter . Jag arbetar med både skönlitteratur och fackböcker för stora och små förlag.

Urval av översatta boktitlar. Frilansande redaktör, språkgranskare och översättare från spanska och engelska med en kandidatexamen i spanska och en magisterexamen i nordiska språk. Jag har tidigare studerat och arbetat i Spanien, Latinamerika och Irland och har ett stort intresse för språk och litteratur. Har du funderat över yrket som översättare ? Här tar vi en titt på sju saker som du bör tänka på innan du börjar arbeta med professionell översättning. Jag får ofta frågan om det är svårt att få jobb som frilansare, om det är stor konkurrens osv.


Innan jag tog steget och blev frilansare var jag rädd att språkkombinationen engelska – svenska skulle vara för vanlig, att det skulle vara alldeles för stor konkurrens för att man skulle få chansen att bryta sig in på . Vi har byggt upp ett stort internationellt nätverk av professionella frilansöversättare som vi är mycket stolta över.

Nätverket uppdateras kontinuerligt med nya namn, språk och specialkunskaper. Organisationer som Translators Without Borders, hjälpprogram för flyktingar och offentliga hälsokliniker är ofta på jakt efter ideella översättare och tolkar. Enbart denna besparing, plus extratiden som kan spenderas med familjen, gör frilansande till ett väldigt attraktivt arbete om du har små barn.


Varför skulle jag registrera mig? Du får betalt för översättning. Vi är en översättningsbyrå på nätet och tar emot översättningsuppdrag av våra kunder.


Vi förmedlar uppdrag och arvoden (minus vårt kommissionsarvode) till frilansare som du. Man brukar skilja på facköversättare och skönlitterära översättare. Facköversättare kan exempelvis vara anställda på en översättningsbyrå, på en översättaravdelning på ett större företag eller arbeta som frilans med eget företag. Här finns information för dig som funderar på att starta eget.


Skönlitterära översättare arbetar i . Exacta har ett antal anställda projektledare och ett omfattande nätverk av frilansande översättare , granskare och skribenter. Vi värdesätter stilistisk förmåga, specialkunskaper inom något ämnesområde, noggrannhet och punktlighet. Stora översättaragenturer konkurrerar ut frilansande översättare och vinner offentliga upphandlingar genom att pressa ner priserna - för att sen själva anlita frilansare att göra jobbet för låga summor. Och det här är ett växande problem enligt flera översättare som Kulturnytt varit i kontakt med.


De tycker annat kommer i vägen.

Kundkontakt, säljande, administration i allmänhet och bokföringen i synnerhet. Har en sajt jag antagligen kommer översätta till några fler språk, men det verkar som att profesionella översättningsfirmor är väldigt dyra. Därför funderar jag på att anlita frilansare via nån frilansarsajt på nätet.


Har ni någon åsikt om ifall sådana frilansare brukar hålla bra kvalitet? Det varierar antagligen. Jobb för frilansande översättare. Vi är ett företag i tillväxt och letar ständigt efter kvalificerade medarbetare som kan förstärka och komplettera vårt internationella nätverk med frilansare och partnerbyråer. Om du är intresserad av att jobba med oss är du välkommen att skicka oss en utförlig ansökan via e- post . Brinner du för att hjälpa andra till förbättrad hälsa och vikt med god mat?


Eller känner du någon sådan person? Här är din chans att vara med och förändra världen: . I takt med att världen blir mindre och mindre och att olika marknader sammanfogas världen över, har efterfrågan på språkkunskaper ökat. Vad många inte vet är att jobbet som översättare kan vara väldigt fritt och ofta behöver du bara en dator och en uppkoppling.


Fördelen med att arbeta som frilansande. Många översatta exempelmeningar innehåller frilansande översättare – Engelsk-svensk ordbok och sökmotor för engelska översättningar. Våra uppdragsgivare ställer höga krav på de tjänster vi levererar.


Just nu söker vi duktiga översättare med dokumenterad specialisering inom life sciences och. Jobba hos oss - Exacta översättningar. Du vill ha en proffsig översättning av din hemsida, en pressrelease, en produktbeskrivning eller något annat och lägger därför in ett frilansuppdrag på Okeli frilans. Ja, ofta är det så enkelt att allt fungerar och du får .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.