måndag 3 december 2018

Bild i skolan

Svaret var inte självklart. Har varit på många fortbildningsdagar, där jag inte alltid varit nöjd med innehållet och nu fanns möjligheten för mej att få stå där fram. Möjligheten – risken, att de som ska lyssna inte kommer att vara nöjda finns . Dessa inspirerande föreläsningar presenteras av sakkunniga föreläsare från hela landet. Hur styr man en skola bäst?


Vilka är de viktigaste ämnena och vilka kunskaper skall skolan ge?

Skolämnena kan uppfattas som mer eller mindre relevanta, motiverande och roliga för elever under deras skolgång. Hur viktigt och vilken betydelse har ämnet bild i grundskolan med fokus på. Här publicerar jag allteftersom, skapande aktiviteter! Det är i första hand bilduppgifter för skola och fritidshem. Jag tänker att det är med lärprocesser och gärna estetiska sådana, som vi lär och utvecklas som bäst.


Hur kan Skapligt Enkelt vara till hjälp i undervisningen? Målet med Skapligt Enkelt har aldrig varit att bli en heltäckande bank för att täcka det centrala innehållet för ämnet bild , men en del av de tips som finns här kan användas i bildundervisning i skolan. Se det som tips till det praktiska arbetet och utforma sedan själv . Illustration: Tzenko Stoyanov Det är tisdag eftermiddag och jag har bild med ett gäng sexor.

Alla jobbar på utom en elev som sitter och funderar. Jag frågar om hon behöver hjälp. Det behöver hon inte men däremot har hon en fråga som hon vill ha svar på. Varför ska man lära sig om bild i skolan ? Arne Kockum är den siste redaktören för Bild i Skolan som samtidigt jobbade som bildlärare.


Jag har varit en pedagogisk redaktör, med lust och ambition att tala om för en bredare allmänhet hur viktigt bildämnet är i den visuella kultur vi lever i, säger han. Bilder har stor betydelse för människors sätt att tänka, lära och uppleva sig själva och omvärlden. Vi omges ständigt av bilder som har till syfte att informera, övertala, underhålla och ge oss estetiska och känslomässiga upplevelser. Kunskaper om bilder och bildkommunikation är betydelsefulla för att kunna . Du får träffa bildkonstnärer som arbetar med konst inom skolan. Små föreläsningar och workshops erbjuds.


Vi träffas på Konstskolan BASIS, Folkungagatan 14 på Söder, kl – 20. Vi bjuder på konst, samtal, inspiration . Min fundering just nu ligger i vad som kommer hända framöver med oss bild och slöjdlärare i en skola som ska anpassas till det framtida samhället. Kommer bilden få ha sin egenart och kommer slöjden att få följa sitt centrala innehåll. Det är en timplan som redan nu känns snäv och ändå pratas det om programmering som . Debattören: Genom att ta bort bild och musik går skolpengarna åt annat som att exempelvis förbättra matematikundervisningen. Nyheter för i år är en workshop där du utbyter erfarenheter med kollegor i branschen gällande arbetet med bildanalys och digitala hjälpme-.


Bakgrunden till valet av ämnesområde ligger i mångårigt engagemang och arbete med att integrera bildämnet med skolans övriga ämnen.

Utifrån ett intervjumaterial undersöks hur bildämnet kan integreras med olika ämnen i skolan men även hur olika lärargrupper förhåller sig och arbetar med bilder i undervisningen. Bild i skolan jämfört med andra ämnen och varför Bild är ett skolämne enligt eleverna. Utifrån de svar som framkommit av undersökningen framstår det att eleverna inte ser ämnet Bild som särskilt viktigt i skolan. Eleverna anser att bildämnet har låg status, något som framför allt utgår från lärarnas förhållningssätt. UR Skola erbjuder lärande innehåll för alla åldrar, från förskola till högskola och inom folkbildning.


Hitta program som inspirerar, väcker lust, nyfikenhet och är förankrade i styrdokument och läroplaner. I kursen får du bland erfarenhet av bildskapandets och bildanvändningens betydelse för lärande. Då är bildinriktningen något för dig! Inriktningen vänder sig framför allt till dig som är intresserad av att arbeta praktiskt, vill utveckla dina bildkunskaper och söker en fördjupning i bildämnet.


Registrera dig i Studentportalen. Du måste vara registrerad för att få delta i undervisning och examination. Kursregistrering är även en förutsättning för att kunna få studiemedel.


Om du inte registrerar dig i tid mister du din utbildningsplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.