måndag 24 december 2018

Att äga skog kurs

Du som äger och driver ett skogsföretag har stor frihet, både när det gäller att utveckla dina intressen för skog och natur och att påverka skogens utveckling. På de här sidorna kan du läsa mer om vilka rättigheter och skyldigheter det innebär att äga skog. Att äga skog är verkligen en förmån. Det innebär en fantastisk och unik möjlighet, samtidigt som det är ett stort ansvar.


Om du väljer att ta kontroll över ditt skogsägande, och driva ett aktivt skogsbruk, så innebär det även en stor ekonomisk potential.

Det viktigaste du som skogsägare kan göra är att ta beslutet att vara aktiv, . LRF Konsult anordnar kontinuerligt utbildningar för nya skogsägare eller för dig som vill lära dig mer om skog. Utbildningen arrangeras av LRF Konsult, ofta i samverkan med den geografiska. Material att ladda ner inför kursen (pdf). Nedan ser du de skogsägarskolorna som är planerde och som du kan anmäla dig till. Vi hjälper dig komma igång och gör det enklare för dig att vara skogsägare.


Skogsägarens Företagsbok är en ”bibel” som sammanfattar allt varje skogsägare behöver veta kring att köpa, äga och sälja skog.

Du hittar den här. Rådgivare De flesta virkesköpare erbjuder också skoglig rådgivning. Oftast är råden gratis, med tanken att de leder vidare till virkesaffärer. Det kan ligga nära till hans att. Vad är bästa vägen att köpa en skogsfastighet, via ett aktiebolag eller som privatperson?


Skogssällskapets experter reder ut begreppen kring att äga skog. Det svenska utbudet av skogsinvesteringar omfattar i första hand direktägande av svensk skog , aktier i skogsbolagen på börsen, skogsfonder i bolagsform, andelar i plantager och onoterade aktier i skogsbolag. För naturälskande svenskar kan direktägande i svensk skog vara lockande. Som skogsägare behöver du kunskap om vad som gäller kring skogsägande och hur du kan sköta din skog på bästa sätt.


Här hittar du ett ett antal värdefulla länkar till information och konkreta tips och råd kring hur du kan jobba med din skog. Information om vilka rättigheter och skyldigheter det innebär att äga. Du behöver inte någon som helst kunskap för att äga skog. När ni köpt fastigheten meddelar ni bara er lokala skogsägarförening så kommer de ut och går en sväng med er i skogen om ni blir medlem i deras förening.


Sen sköter de i princip allt om ni vill. Er fastighet hamnar i deras databas och de har (viss) .

Kunskap är en lätt börda, och ju mer du vet, desto roligare blir ditt skogsägande. Det finns många sätt att skaffa kunskap, och du hittar. I detta Forum finns det så vitt jag kan utläsa, en stor kunskap och engagemang i frågor kring skog och skogsskötsel. Svara nu ärligt, med mina förutsättningar ska jag ens ge mig på att försöka uppfylla drömmen om att äga skog ? Som storstadsmänniska har jag dock extremt dålig koll på vad det innebär att äga skog. Tänk att vid varje ny lön köpa ett hektar skog av grannägaren, så din skog bara blir större och större för varje månad.


Kurspaketet Hållbart familjeskogsbruk. Nu ser jag min skog med helt andra ögon , sa en av våra studenter härom året. Hållbart familjeskogsbruk består av ett antal kurser om cirka högskolepoäng, som är framtagna med utgångspunkt i kunskaper som krävs för att förvalta en skogsfastighet.


För den som har köpt på sig mindre mängder skog via ett husköp gäller det att engagera sig – en skogsfastighet, såväl stor som liten, kräver skötsel och omsorg. På sin egen fastighet är det visserligen tillåtet att jobba ändå, men är du helt ovan så råder jag att gå en kurs för din egen skull. Efter genomförd utbildning ska du veta vad det innebär att äga och bruka skog , hur de olika faserna i det hållbara skogsbrukets kretslopp ser ut samt fått inblick i hur ett lönsamt skogsbruk förenas med god miljöhänsyn. Det är roligt att äga skog ! Många skogsägare, framförallt nyblivna, och personer som funderar på att köpa skog har stort intresse av att lära sig mer om skogliga frågor. Upplägget är en grundkurs, två olika påbyggnadskurser samt en avancerad kurs.


Har du deltagit i någon aktivitet ( kurs , skogsdag, informationskväll etc.) som anordnats av. Skog är den vanligaste näringsverksamheten bland LRFs medlemmar. Studieförbundet Vuxenskolan och LRF tipsar om aktuella kurser och studiematerial. SV erbjuder därför många möjligheter att delta i . Funkar dock inte om man har verksamheten i AB, då AB inte tillåts äga jord- och skogsfastigheter (nästan).


Invändes mot detta mitt resonemang är ju att kapitaluppbyggnaden sker genom värdeökning, och pengarna kan realiseras endast genom en försäljning, och då är man ju tillbaka utan skog sedan, där . Under två dagar kommer du få grundläggande kunskaper och en god insikt i vad det innebär att äga och förvalta skog med den gröna skogsbruksplanen som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.