tisdag 21 augusti 2018

Bästa album genom tiderna

Artikeln består av en lista över de 5bästa albumen genom tiderna och baserades på en omröstning där 2musiker, kritiker och branschfolk deltog. Troligen hade jag hört Bigmouth Strikes Again någon gång innan men de musikvideos som visades på TV knockade mig helt. Här kan man ändå konstatera att några låtar inte riktig kan betraktas som klassiker men två ligger kring topp bland bästa låtar genom tiderna och det gör att skivan som helhet . När redaktionen för första gången väljer att göra ett specialnummer ägnar man det åt en lista med de hundra bästa svenska skivorna genom tiderna.


Intresset för svensk musikhistoria har stärkts på senare år och det finns förstås massor av bra skivor att lyfta fram, säger chefredaktören Pierre Hellqvist.

Swedish albums (according to Sonic magazine). I dessa tidevarv av masskonsumtion av musik och kortare bäst -före-datrum än någonsin på låtarna, känns det som om hela Album -konceptet håller på att falla i skymundan. För att det är världens bästa bands bästa album.


Den störste artisten genom tiderna , inte bara genom sitt inflytande, utan genom den musik som kommer ur honom. Europes mest framgångsrika album genom tiderna är naturligtvis The Final Countdown, utan nämnvärd konkurrens. Men jag föredrar det Europe som gjorde comeback efter års bortovaro - och då är Bag of Bones deras bästa skiva.


Det mognare Europe har betydligt mer gemensamt med Led Zeppelin . Ett helt underbart band att uppleva live, professionella och alltid bra ljud tyvärr hade man nog nått den mest kreativa toppen när man skapade detta album som innehöll en jämnhet och starka melodier som saknas på de senare skivorna.

Här kommer två låtar ifrån deras absolut bästa album , titelspåret . Time Magazine har listat de 1bästa albumen genom tiderna. Sålda albumiljoner. Det räcker precis för att ta sig in på listan över de bäst säljande artisterna genom tiderna. Den bästa försvarsmekanismen för den som inte passar in kommer alltid att vara drömmarens - att skaffa sig andra vänner än de som erbjuds på skolgården eller utanför fönstret, att se din verklighet genom den förfinade och klargörande lins som konsten kan vara när den är som bäst. Jag vet att den numera nedlagda musiktidningen Pop för ett antal år sedan gjorde en lista över vad dom ansåg var de 1bästa albumen genom tiderna.


Jag har försökt leta efter hela listan men bara funnit de tio främsta och undrar nu därför om det finns någon därute som sitter och trycker på den . Dom fem bästa skivorna genom tiderna ! Provokativt och respektlöst, enligt Fredrik Virtanen. Ulf Lundells ”Den vassa eggen” är det trasigaste, vackraste, djupaste och tyngsta . Fråga: Hej Stefan, eftersom jag gillar din smak tänkte jag passa på och fråga om dina favoriter. Så, vilket är: Världens genom tiderna bästa album ? Bästa svenska album genom tiderna ? Och vilken är den bästa hiphop-skivan genom tiderna enligt dig?


Med så många briljanta artister som funnits genom åren kan man fråga sig vilket album som har varit det mest populära över hela välden. Tror du att du skulle kunna namnge de, genom tiderna , bästsäljande albumen ?

Obs: artisterna listas i bokstavsordning och har inget att göra med hur . Det kan vara svårare än du tror! Nyligen släppte Spotify listan över vilka album som är de mest streamade genom tiderna. Såhär låter Sveriges bästa artist genom tiderna i sitt esse.


Okej, jag har aldrig förstått skivan Livets Teater men de andra tre albumen från 70-talet Om Bobbo Viking, Va Ska Man Ta Livet Av Sig För. Vittring kommer ingen någonsin att överträffa. Detta är så jävla äkta man kan komma.


Inga recensioner, inga knäck med aktuella artister (framför allt undantaget en Gyllene Tider-intervju, som publiceras med det utmärkta alibit att ”Modern tider” utses till tidernas 84:e bästa album ), bara hundra blågula plattor som . Jazzen i topp när Sonic listar de 1bästa svenska skivorna genom tiderna Tidningen Sonic listade i somras de 1bästa svenska skivorna genom tiderna. Nummer på listan av de 1bästa svenska albumen hamnar Stina Nordenstam med skivan And She Closed Her Eyes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.