måndag 27 augusti 2018

Hur fungerar en avfuktare

Uppvärmning tillsammans med ventilation fungerar ofta bra och det finns flera varianter som fungerar. Principen är att varm luft kan innehålla mer vatten är kall luft, dvs den relativa luftfuktigheten i varm luft blir lägre trots samma mängd vatten i luften. I sin allra enklaste form används elektrisk värme för att värma utrymmet, . Kan ni förklara principen bakom hur en luftavfuktare fungerar ? Inom detta segment av avfuktare tipsar vi speciellt om Q DRY och den mycket robusta avfuktarserien Dantherm CDT samt även Canvac Q Air eller den mindre KCC-10A Det förekommer tyvärr ren bluff om hur kondensavfuktare egentligen fungerar.

Vissa aktörer påstår att avfuktare med denna teknik ger en direkt vinst . Vi ger dig här svar på dina frågor för att underlätta valet av avfuktare , installation och underhåll. I vår krypgrund har vi en sån där avfuktare som ni kallar kondensavfuktare. Det blir is inuti den på kylrören så den slutar avfukta.


Har fått rådet från husleverantören att inte ställa in den på full avfuktning , full effekt. Hur fungerar en avfuktare ? Kondensavfuktare ger effektiv avfuktning , men passar inte bra på vinden eller i krypgrunden.

Den termiska avfuktaren utnyttjar på ett effektivt sätt naturens lagar och ger på så vis en mycket effektiv avfuktning av krypgrund eller vind. Termisk innebär att avfuktningen sker med hjälp av värme. Vilken avfuktare ska jag välja?


Då de flesta modeller är anpassade efter ett specifikt klimat är det viktigt att du väljer en avfuktare som fungerar som bäst där du tänkt placera den. Om det är en permanent installation: Hur är underhållet? Det är också viktigt att göra rent eller byta filtret i luftavfuktaren enligt tillverkarens instruktioner.


Samtliga testade luftavfuktare bedöms ha luftfilter som är lätta att byta, men en saknar information om hur ofta du behöver byta. Filtren på kondens- och kombiavfuktarna behöver bytas oftare än på de lite mer . Beskrivning över avfuktning samt metoder att avfukta. Tips och råd om din avfuktare. HUR STORA YTOR KLARAR CANVAC AVFUKTARE ? Det varierar beroende på modell, från m² upp till ca 1m². VAD ÄR DET FÖR GARANTI ? Det är års garanti, års kompressorgaranti på modellen Q Air D14.


FUNGERAR CANVAC AVFUKTARE I KRYPGRUND?

De flesta avfuktare på marknaden är avfuktare med kompressor. På insidan av avfuktaren sitter samma typ kompressor som i ett kylskåp eller frys. Kompressorn skapar en kall yta i avfuktaren. Under de senaste åren har det blivit allt vanligare att använda avfuktare med sorption.


En avfuktare för krypgrunden är en avfuktare som arbetar enligt sorpsjonsprinsippet. Avfuktaren har inget vatten i vätskeform. Diagrammet visar vilken typ av avfuktare som fungerar bäst i olika klimat. Eftersom klimatet för en krypgrund ligger i det röda fältet under alla årstider är adsorptionsavfuktare den överlägsna tekniken för krypgrundsavfuktning. Kylavfuktare är en överlägsen teknik vid varmare temperaturer men fungerar dåligt eller inte alls för . Rotorn består av ett stort antal luft.


Metoden som fungerar bäst för krypgrunder i det Nordiska klimatet kallas Sorptionsteknik. Tekniken, som klarar av att ta bort fukten från luften . Kan även kallas för kylavfuktare eller luftavfuktare och fungerar genom att luft dras in genom en kylslinga med hjälp av en fläkt. Väl inne kondenserar luftens fukt på kylslingan och droppar ner i en behållare.


Hur ska man jämföra olika maskiner mot varandra och vid vilka värden? Ett alternativ är soprtionsavfuktare. Maskinen består av en fläkt och absorptionsfilter i en ganska komplicerad process där luften värms i flera omgångar. Den stora nackdelen med en . Det finns flera typer av avfuktare att välja mellan. Animation av sorbtionsavfuktare I hjärtat av dessa avfuktare sitter ett patenterat sorptionshjul, uppbyggt av korrugerat material.


Luft passerar genom fårorna och kommer i kontakt med torkmedlet. Den inkommande processluften avger sitt fuktinnehåll till torkmedlet i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.