onsdag 15 augusti 2018

Behandla betong med såpa

Står iofs inget på förpackningen om att man kan använda det till diskbänkar ( betong , granit etc). Den får inte innehålla några andra rengörande ämnen än såpan såsom tensider eller dyl. Så vad säger ni, om man vill såpa behandla sin betong bänk, är då Grumme Gulsåpa en ren såpa lämplig?


Men för att ge betongen en mjukhet och behaglig lyster samt fullända funktionen som diskbänk, krävs en behandling av ytan. Slipning Tag fram slippappret (kornstorlek 80), blöt betongen och börja slipa den med små cirkelformade rörelser.

Man impregnerar ytan med medlet och därefter ska man använda Steinfix som är en såpa för att behandla själva ytan. Efter behandlingen med vattenglas måste man även behandla med såpa enligt ovan. Det blir allt mer vanligt med betong och terrazzo i privata miljöer.


Eftersom betong och terrazzo är väldigt porösa material är det väldigt viktigt att man b. Vissa kan fungera lite bättre än andra, eller kan ge olika nyans och glans till ytan. Förutom att dammbinda betongen vill man att de skall göra ytan någorlunda smutsavvisande och . Googla massor massor om impregnering av betong. Läsa flera vetenskapliga artiklar om betong och impregnering mm.

Får inte ut så mkt av det. Bestämmer mig för att testa silan och såpa. Därför, låt alltid betongskivan vila minst dagar innan behandling påbörjas. Guiden kan användas för skivor som är slipade, finslipade, etsade eller har betonghuden kvar. I guiden hanterar vi två olika sätt.


Såpa till rengöring av formen. Olja eller stensåpa till ytbehandling av bänkskivan,. Med en gjuten bänkskiva i betong får köket ett speciellt och personligt utseende.


Att gjuta bänkskivan är ett äkta hantverk som du kan. Lägg tillbaka plasten och upprepa samma behandling i ytterligare tre dygn. Jag har gjort en bänkskiva i betong som jag tänkte ha i köket. Så jag undrar vad jag ska behandla skivan med för att den inte ska bli förstörd.


I inslaget där jag fick idén (betongbord med ek ben) så behandlade ni inte betongen. Det är nyrenoverat, men inte inrett skulle man väl kunna säga. Köksön är nästintill klar. Tog väl bara sisådär ett år innan en bänkskiva och hjulen kom på plats.


Men nu är i alla fall en betongskiva på plats och nästa steg är att behandla den med såpa.

Eller har du kanske nåt annat bra tips att bjuda på gällande behandling av . Du kan använda antingen brunsåpa eller såpflingor. Flingorna är fetare än brunsåpan och lämpar sig bäst på en slät yta som betong. Dock kan flingorna ge en vit hinna med tiden. Oavsett vilken typ av såpa du . Det finns många sätt att behandla sin bänkskiva i betong på. Det här är ett av de bästa och det absolut populäraste i vår butik!


Dessutom fungerar det lika bra i kök bland livsmedel som det gör utomhus eller till och med på ett golv som utsätts för både väta och slitage. Det är enkelt och ännu . För att underhålla din bordsskiva av betong får inga andra rengöringsmedel än såpa och vatten användas vid avtorkning. Betonglack och Betongtopper. Blanda såpvatten med cirka såpa och torka av, detta ger en extra skyddande effekt.


Vänta till bordsskivan torkat innan du ställer något på den igen. Rödvin, ren alkohol, vinäger och fruktsyror är. BEHANDLA BETONG Vissa betongföremål kan man vilja behandla för att ytan ska bli vattentålig och skyddas från fläckar. Då krävs det regelbundet underhåll med såpa , olja eller vax. Prova att behandla en liten yta betong först så du ser hur det kommer att se ut.


Ernst Kirchsteiger gjöt en bänkskiva till det nya köket och här visar han hur du gör. Ta del av vår stora guide och beställ finbetong på stenbolaget. Gjut en bänkskiva i betong – trendigt, snyggt och personligt! Med ramen klar till bänkskivan smörjer du in den med såpa. Vi har jobbat väldigt mycket med vår ytbehandling för att få den så stark och effektiv som möjligt.


Dina alternativ Vill du behandla med såpa börjar du med att späda ut den enligt anvisningarna. Sen blöter du ner hela ytan med blandningen, med en trasa som inte luddar. Låt sen ytan torka mellan varje behandling.


Pausa ett par minuter och gör behandlingen igen två-tre gånger, eller tills ytan slutar . Här ger vi dig tips på hur du kan använda såpa till rengöring av allt från kristallkronan till katten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.