måndag 13 augusti 2018

Rörligt eller fast elpris

Med ett fast elavtal är priset bundet och du är skyddad mot prishöjningar. Det kan vara upp emot procent dyrare än ett rörligt , fast eller mixavtal. Den som har rörligt avtal bör hålla koll på elprisernas svängningar, och den som har bundet bör se över sitt elpris några månader innan avtalet löper ut.


Bor du i stor villa har du så klart mer att . Upp till procent dyrare än ett riktigt vanligt avtal. Att byta bort anvisningsavtalet är mycket enkelt.

Du tecknar helt enkelt ett riktigt avtal bara – med ett rörligt eller fast pris. Tipset som kan sänka din elräkning med upp till procent . Att välja fast eller rörligt elpris kan vara en utmaning och det kan vara svårt att välja. Låt oss förklara skillnaden! Välja fast eller rörligt elpris ? Många undrar vilket som är det billigaste elavtalet.


En av de viktigaste sakerna som påverkar dina kostnader för elen är om du väljer ett bundet eller rörligt elpris. Nedan har vi listat några saker som är bra att tänka på när du väljer.

Större skillnader på elkostnader med rörligt elpris. Fast eller rörligt elpris är en smaksak. Det viktigaste är att du gör ett aktivt val, annars riskerar du att få ett dyrt anvisningsavtal. Elpriset är historiskt lågt inför vintern.


Huruvida det är värt att binda elpriset eller inte beror på vilka marginaler du har i plånboken för elpristoppar. El från vind eller vatten? Med vår smarta guide får du koll på vilket elavtal som passar dig bäst. Här kan du jämföra våra aktuella elpriser för både fast och rörligt elpris.


Vi hjälper dig även att direkt och enkelt teckna ditt elavtal hos Vattenfall. Huruvida man ska binda sitt avtal eller inte bör baseras på vilken risk man är beredd att ta, eftersom elpriserna kan variera under olika delar av året. Ett fast pris kan ses som en försäkring och en trygghet i att veta vad som komma skall. Däremot kan det vara smart att ha ett bundet avtal om man har väldigt höga elkostnader eller en ansträngd ekonomi som inte kan ta kraftiga prisökningar. Faraz Azima säger att fler väljer fast elpris på Elskling.


Generellt sett har det varit ganska jämnt mellan fast och rörligt. Vi ser dock en tydlig ökning av . En vanlig fråga vi får är om man ska välja ett rörligt eller fast elpris. Det finns inget enkelt svar som passar alla men vi ska försöka hjälpa dig lite i valet.

Vanligtvis är ett rörligt pris bättre för dig som bor i en mindre bostad eller inte har så hög förbrukning – och att din uppvärmning inte påverkar elförbrukningen. Dessutom kan du utöver det ordinarie utbudet av elavtal även hitta elhandelsbolag som erbjuder ett lägre pris via elskling. Det viktiga är att utgå från ditt hushålls privatekonomi och riskvilja vid valet mellan fast eller rörligt elpris.


Detta är exklusiva kampanjer för. Vi går igenom de vanligaste modellerna och tittar på både för- och nackdelar med varje alternativ. Håller på att se över ev byte av elbolag och blir helt tokig över dessa diskussioner kring fast vs rörligt elpris.


Här får du mer information om fast elpris och hur det funkar. Läs det som intresserar dig och glöm sen inte att jämföra Sveriges elpriser och hitta det. Jämför elpriser och elbolag. Byt elbolag till bästa elpris från Sveriges elbolag. Elavtal med mixpris innebär att du delar upp hälften av din elanvändning på fast elpris och den andra halvan till rörligt elpris.


Det ger dig ett stabilt elpris , samtidigt som du får möjligheten att ta del av prisvariationerna på elbörsen. Du kan själv välja mellan ett, tre eller fem års bindningstid. Med rörligt elpris går du inte miste. När du ska ta beslut om elavtal väljer du ofta mellan en del kombinerade avtal och ett fast eller rörligt elpris. Prisutvecklingen över tid visar att rörliga avtal är billigast för konsumenten i längden.


Vissa valde att binda sina elavtal i höstas för att förbereda sig inför en vargavinter. Men hur ligger det till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.